48. Starenka

1.2K 79 10
                                    


Balila si veci, krížom krážom, netušila, čo bude na jej cestách potrebovať, no vedela to, že vojna sa začala...

Zobrala vak, ktorý začarovala a hádzala do neho všetky potrebné veci, no potom zakliala a uvedomila si, že celú svoju výzbroj si nechala na Rokforte...

Tak sa premiestnila presne do stredu svojej komnaty a do tašky si nahádzala prvé veci, čo našla, až zistila, že si zobrala vlastne všetky veci a nič po nej nezostalo. Porozhliadla sa po svojej komnaty, takmer jej slzy stiekli po lícach, ale udržala ich pod viečkami. Nemohla už plakať. Teraz sa z nej stávala tá chladnokrvná zmija.

Nevedela ani prečo, zrazu išla zo svojej komnaty preč a ocitla sa v klubovni, čo čelila pohľadom prekvapených Chrabromilčanov. Zakliala pre seba... Spravila to zo zvyku, ale až potom si uvedomila, že to bola chyba.

,,Ale čo, smrťožrútka ešte neodišla," povedal Seamus, pretože mala na sebe tielko a jej Temné znamenie bolo krásne viditeľné pre ostatných.

,,Nikdy som to nechcela... Kto by to chcel? Bola som donútená, nedalo sa nič robiť. Ak by som to nespravila, bola by som mŕtva," zahryzla si do jazyka, aby nepovedala aj o Severusovi, pozrela sa na neho s myknutím pliec a zrazu ju Dean schmatol za obidve ruky, čo ona zostala bez možnosti pohybu. Bola silná, ale on využil veľmi dobre jej moment nepozornosti a na prútik si nedočiahla... Mala ho zastrčený v čižme.

,,Pozerala si sa, ako zabili Dumbledorea... Čo ťa tak trochu potýrať?" Uškeril sa Seamus a celá klubovňa sa uprene pozerala, čo sa bude diať. Nikto nečakal toto gesto od Seamusa, no bol zúfalý, nahnevaný a smutný... Zúfale situácie vyžadujú zúfale rozhodnutia.

A v tom momente sa obraz otvoril a dnu vošlo zlaté trio, ktoré sa ihneď začudovalo. Harry mal uplakané oči, Ron ho držal za plece a snažil sa, aby sa Harry nezložil na zem. Preglgla, keď uvidela chlapca, čo prežil.

,,Čo sa tu deje?" Spýtala sa znepokojene Hermiona, čo Madison sa v Deanovej náruči len mykla.

,,Nič, len dávame smrťožrútke priúčku," zasmial sa Seamus a v ten moment sa Madison Deanovi vykrútila a chlapca od seba odstrčila.

Vytiahli na ňu prútik. Asi traja ho na ňu namierili. Dala ruky do obranného gesta, no neunúvala si vytiahnuť ten svoj. Nemali gule na to, aby jej ublížili a ona to veľmi dobre vedela.

,,Je mi ľúto, no odchádzam," povedala a v ten moment sa odmiestnila.

Celá Chrabromilská klubovňa zostala v tichu, pretože všetci boli prekvapení tým, čo to dievča spravilo... Ona sa práve premiestnila z Rokfortu...?

Zrazu bola u seba v izbe a len si vzdychla a posadila sa na posteľ.

Vybrala si svoje vysoké čižmy i čierny plášť a použila na seba zahalovacie kúzlo a vydala sa do jednej dediny, kam smrťožrúti mali namierené...

Zhmotnila sa v strede cesty, čo všetci okoloidúci zastali v ceste a uprene sa na ňu pozerali.

,,Táto dedina bude každú chvíľu napadnutá temnými silami... Neberte zbytočné veci a utečte... Nevracajte sa aspoň týždeň... Prídu každú chvíľu... Môžem vám získať čas, no nič viac v mojej sile nie je... Zachránte sa!" Povedala a obyvatelia ju poslúchli, pretože z tejto ženy vyžaroval taký rešpekt, že nemali dôvod pochybovať.

A v ten moment zacítila, že smrťožrúti sú tu, no bez Draca, za čo bola rada...

Okamžite po nich začala strieľať zaklínadla, ako oni po nej a boj sa začal...

Bojovala so štyrmi smrťožrútmi, no ich kliatby s ľahkosťou odbíjala a ešte s väčšou lahkosťou im naspäť kliadby posielala...

Zrazu jeden zo smrťožrútov padol na zem mŕtvy a druhá postava sa najprv zakolísala, no tiež padla bez známok života k zemi...

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now