3. Delírium

2.4K 120 4
                                    

2.ročník

,,Ruka spevnená, neflákame to!"

,,Viem toto už od prvého ročníku!" Zakňučalo dievča. Akurát boli v ich telocvični, kde trávila už takmer viac času ako vo svojej komnate. Ich telocvičňa sa nachádzala v začarovanom stane, ktorý rozložili v Severusovej kôlni, ktorá nebola nijak využívaná, tak tam postavili stan, použili pár kúziel a nech sa pači! Stan s dvadsať metrovým priestorom na čarovanie.

,,Severus, čo tak súboj? Furt ma učíš len nové kúzla, ale ešte sme nemali súboj!" Zvolala Madison na svojho učiteľa, ktorý nakoniec povolil a súhlasil so súbojom.

Úprimne sa bál jej prútika, keďže jeho schopnosti poznal, ale ešte neokúsil. Skúšali spolu nové zaklínadlá z čiernej magie, ktoré si skúšala len na figurínach, keďže nechcela Severusa zraniť. Kúziel z čiernej mágie nevedela veľa, zatiaľ, ale snažila sa čo najviac vedela, ale to ani nemusela, pretože tie zaklínadlá jej išli od ruky. Severus ju učil a trénoval skôr kúzla na bežné používanie, nechal si ostatok ohľadom čiernej mágie na tretí, štvrtý ročník.

,,Vieš, ako sa začína čarodejnícky súboj?"

Vyslovil Severus a Madison len prekrútila oči.

,,Iste že áno. Však si pamätám tvoj súboj s Lockhartom spred roka, bola to zábava, ako si toho hlupáka poslal na lopatky," zasmiala sa a pomaly začínal ich súboj, tak sa pripravila.

Okey, to dáš Mad. Tvoje odzbrojovacie zaklínadlo je silné, však si ozdbrojila aj Malfoya, to dáš.

Flashback z pohľadu Madison:

Och, ten Lockhart je ale hlupák! Znova súboj, nepreháňa to? 

,,Tak deti, kto by chcel ísť?" Spýtal sa profesor a ja som si len povzdychla, ktorý hlupák sa prihlási.

Jasné, že ruku zdvihol Malfoy, to nie je ani možné!

,,Pán Malfoy, vy ste už boli, ale nevadí, aj tak sa nikto nehlási, tak poďte... Minule ste mali protivníka chlapca, čo tak tentokrát dievča?" Usmial sa Lockhart a ja som len zakliala. Len prosím nie mňa!

,,Á, slečná Bennettová, poďte!" Zvolal a ja som sa len usmiala pre seba. No čo, bude mi stačiť jedno kúzlo a bude na lopatkách.

Počula som mojich kamarátov ako sa zasmiali, pretože mňa čarovať takmer nevideli. Lebo som pred nimi čarovala čo najmenej, pre istotu.

,,Mione, Harry, Ronald, ja vás vidím ako sa chechúnate!" Zavrčala som na nich a oni ma len potlapkali po pleci s povzbudzujúcimi slovami.

Vystúpila som na "pódium" a v tom momente som okolitý svet prestala vnímať a zameriavala sa na mágiu.

,,Mágiu musíš cítiť a sústrediť sa na ňu, nemôže ti zmiznúť z dosahu, sústredenie je tá najpodstatnejšia vec!"  Povedal mi raz Severus a presne preto som precitla až vtedy, keď  Lockhart zakričat jedno hlasné ,,Teraz!"

,,Expeliarmus!" Vyhŕkla som zaklínadlo skôr, ako Malfoy stihol povedať čo i len slabiku. So zaklínadlom som vystúpila dopredu a vyrhla ho na Malfoya.

A vtedy mi Severus povedal, že nikdy v živote nevidel študenta tak vysoko lietať bez metly.

,,Ani hnúť!" Zakričal Severus a Madison sa ihneď spamätala.

,,Ennervate!" Odbila kúzlo Madison a ihneď zaspätkovala, keď sa na ňu valilo ďalšie zaklínadlo.

,,Petrificus Totalus!" Jedným švihom ho odbila, ale tento raz zaútočila ona.

Černokňažníčka ✔ [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now