Bekle Beni İzmir

153 10 3
                                    

Uyandığımda bir el saçımı sıvazlıyordu. Arkamı döndüğümde bu elin Aras'a ait olduğunu gördüm. "Şimdi daha iyi misin?" Meraklı gözlerle bana bakıyordu. Başımla iyi olduğumu onayladım. Yataktan kalktım, elimi yüzümü yıkadım. Ağlamaktan yine yüzüm kıpkırmızı olmuştu. Ellerim titriyordu. Derin bir nefes aldım. "Artık korkacak bir şey kalmadı." Kendi kendimi tesseli ediyordum. Tuvaletten dışarı çıkınca babamı gördüm. "Bugün neler yaşandığını öğrendim. Tanıdığım psikolog bir arkadaşım var. Hemen ona gidiyoruz." Psikolog mu? Benim sorunlarım yok veya şu panik atak denilen hastalığımda yok.

Psikoloğa geldiğimde, bana sorular sordu. Ve bu konuştuklarımızın aramızda kalacağını söyledi. Gerçi buna inanmıyordum ama inanmak zorundaydım. Aklıma Berkay'ın dedikleri geldi. "Ben panik atak hastası mıyım" diye sordum. Psikolog biraz şaşırdı ve gülmeye başladı. "Hayır, panik atak daha farklı bir hastalık. Sorduğum sorulara ve senden aldığım cevaplara göre senin sinirlerin bozulmuş. Hazır yaz gelmişken tatilde buradan farklı bir yere git. Bu sana yardımcı olacaktır." Daha sonra odadan çıktım. Aras ve babam bir koltukta oturuyordu. Daha sonra babam psikoloğun yanına gitti. Aras "ne olmuş" diye sordu. "Sadece sinirlerim bozulmuş. Yaz tatilinde buradan farklı bir yere gitmemi söyledi" dedim. Aras'ın aklına bir fikir gelmişti. "Bizim İzmir'de yazlığımız var,yazın oraya gideceğiz. Hem orada at çiftliği de var. İstersen babandan izin alıp gel" güzel bir fikirdi.

Babamı ikna etmem uzun sürsede sonunda İzmire gitmek için izin kapmıştım. Bekle beni İzmir Defne geliyor! Hemen odama çıktım. Aras'a mesaj atıp, izin kaptığımı söyledim. Aras birlikte mükemmel bir yaz tatili geçirecektim. Ve umarım bu bana iyi gelecekti. Birden aklıma bir şey geldi. Ben panik atak hastası değildim ama Berkay öyle sanıyordu. Ve panik atak hastası olduğumu öğrendiğinde benden özür dilemişti. Bu yüzden Berkay'a panik atak olmadığımı söylemiyecektim. Bunu düşünmek daha önce neden aklıma gelmemişti ki?

Yarın İzmir'e gideceğimden, akşamdan valizimi hazırlamaya başladım. Yanıma iki tane bikini ve orada giyebileceğim yazlık şeyler aldım. Ve yaz tatilinde kullanmayacağım gereksiz şeyler. Her kız tatile giderken kullanacağını tahmin ettiği, ama yaz tatilinde elini bile sürmediği gereksiz şeyler vardır. Bunları düşünürken saatin çok geç olduğunu farkettim. Mickey mouse desenli pijamalarımı giyip, uykuya daldım. Yarın erken kalkıp, yola çıkmak için sabırsızlanıyordum. Vote ve yorumları unutmayalımm.

Babasının PrensesiWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu