Untold Tales (Nederlands)

By FantasySchrijfsterN

13.6K 1.6K 37

Emily wordt wakker in het mysterieuze dorp Mystic Valley en kan zich niets meer herinneren. Al snel blijkt he... More

Hoofdstuk 1
Hoofdstuk 2
Hoofdstuk 3
Hoofdstuk 4
Hoofdstuk 5
Hoofdstuk 7
Hoofdstuk 8
Hoofdstuk 9
Hoofdstuk 10
Hoofdstuk 11
Hoofdstuk 12
Hoofdstuk 13
Hoofdstuk 14
Hoofdstuk 15
Hoofdstuk 16
Hoofdstuk 17
Hoofdstuk 18
Hoofdstuk 19
Hoofdstuk 20
Hoofdstuk 21
Hoofdstuk 22
Hoofdstuk 23
Hoofdstuk 24
Hoofdstuk 25
Hoofdstuk 26
Hoofdstuk 27
Hoofdstuk 28
Hoofdstuk 29
Hoofdstuk 30
Hoofdstuk 31
Hoofdstuk 32
Hoofdstuk 33
Hoofdstuk 34
Hoofdstuk 35
Hoofdstuk 36
Hoofdstuk 37
Hoofdstuk 38
Hoofdstuk 39
Hoofdstuk 40
Hoofdstuk 41
Hoofdstuk 42
Hoofdstuk 43
Hoofdstuk 44
Hoofdstuk 45
Hoofdstuk 46
Hoofdstuk 47
Hoofdstuk 48
Hoofdstuk 49
Hoofdstuk 50
Hoofdstuk 51
Hoofdstuk 52
Hoofdstuk 53
Hoofdstuk 54
Hoofdstuk 55
Hoofdstuk 56
Hoofdstuk 57
Hoofdstuk 58
Hoofdstuk 59
Hoofdstuk 60
Hoofdstuk 61
Hoofdstuk 62
Hoofdstuk 63
Hoofdstuk 64
Hoofdstuk 65
Hoofdstuk 66
Hoofdstuk 67
Hoofdstuk 68
Hoofdstuk 69
Hoofdstuk 70
Hoofdstuk 71
Hoofdstuk 72
Hoofdstuk 73
Hoofdstuk 74
Hoofdstuk 75
Hoofdstuk 76
Hoofdstuk 77
Hoofdstuk 78
Hoofdstuk 79
Hoofdstuk 80
Hoofdstuk 81
Hoofdstuk 82
Hoofdstuk 83
Hoofdstuk 84
Hoofdstuk 85
Hoofdstuk 86
Hoofdstuk 87
Hoofdstuk 88
Hoofdstuk 89
Hoofdstuk 90
Hoofdstuk 91
Hoofdstuk 92
Hoofdstuk 93
Hoofdstuk 94
Hoofdstuk 95
Hoofdstuk 96

Hoofdstuk 6

219 22 0
By FantasySchrijfsterN

Ik kan Myrthe vanaf waar ik zit goed zien. Ik zie dat ze eerder enthousiast dan gespannen is. Vind ze het leuk dat er misschien iemand geëxecuteerd wordt?

Ik zit tussen Blaire en Liz op een bank in het 'dorpshuis'. Het lijkt meer op een kleine arena. De banken zijn hoog en ze staan in rijen rondom een lager middendeel. Hier staat een grote galg. Ik huiver bij het idee dat ze hier midden in de zaal iemand ophangen en de rest ernaar kijkt. Myrthe zit in een apart deel aan de overkant, schuin tegenover ons. In dat aparte deel zitten ook alle anderen van de hoofdcirkel. Ik herken Lynn, Thomas en Merina. In de hele ruimte hangt een verstikkende warmte en het ruikt ernaar zweet. Het grootste deel van de menigte is stil en je kan de spanning bijna voelen.

'Fijn dat iedereen er is', zegt ze luid zodat iedereen haar kan horen. 'Welkom bij de zesde dorpsvergadering. Hopelijk kunnen we met elkaar alle moordende rollen opsporen en elimineren, zodat de anderen eindelijk vrij kunnen zijn.' Haar woorden klinken als die vaneen leider die van alles zegt om het volk tevreden te houden zonder dingen echt te menen. Zij zorgt er niet voor dat als de moordende rollen weg zijn we vrij zijn, dat doen de ''bazen''. Toch lijken de anderen dat niette zien en er klinken een paar instemmende kreten, vooral vanaf de kant waar de middencirkel zit. Ik zie Thomas daar ook zitten. Hij schreeuwt niet mee, maar kijkt afwachtend naar Myrthe.

'Kan het niet dat de burgermeester een moordende rol is?', vraag ik aan Destiny.

'Nee, Myrthe is de enige waarvan de rol openbaar bekend is. Haar rol is letterlijk burgermeester. De ''bazen'' hebben haar als burgermeester gekozen, niet wij. Maar door die status heeft ze wel allemaal privileges. Zoals dat ze beschermd wordt voor de moordende rollen.'

'Misschien hebben de ''bazen'' dat expres gedaan zodat wij haar vertrouwen en is ze toch een moordende rol', zegt Liz duister. Ik antwoord niet. Ik weet niet of dat echt zou kunnen of niet. Aangezien die ''bazen'' er ook moreel toe in staat zijn om ons allemaal op te sluiten, denk ik dat ze ook wel in zijn voor dat soort streken.

'Ik verklaar de vergadering voor geopend', roept Myrthe. Meteen is iedereen stil en gaan er een aantal handen omhoog, onder anderen die van Donna. Het doet me denken aan een basisschool, waar je je hand op moet steken voordat je iets mag zeggen. Ik kan me niets herinneren over mijn tijd op de basisschool, ik ga ervanuit dat ik op school gezeten heb aangezien ik kan lezen en schrijven.

Myrthe knikt naar Donna als teken dat ze mag praten. Alsof Donna echt zou wachten tot ze toestemming krijgt om te praten.

'Ik heb dit vermoeden al meerdere malen uitgesproken en ik doe het nu weer. Ik denk dat Emily bij de moordende rollen hoort', zegt ze duidelijk hoorbaar. Iedereen kijkt meteen mijn kant op en sommigen beginnen te fluisteren. Ik wil wat zeggen om me te verdedigen, maar ik zie Thomas zachtjes zijn hoofd schudden. Ik vertrouw hem en als hij denkt dat het goed komt, dan vertrouw ik daarop. In plaats van mij staat Rowena op.

'Emily is als enige bewezen onschuldig. Ze is aangevallen en was bijna dood. Is dat niet bewijs genoeg?', bij die laatste zin kijkt ze Donna recht aan. Donna lijkt niet uit het veld geslagen te zijn.

'We weten dat de moordende rollen slim en sluw zijn. Die hele aanval zou net zo goed een truc geweest kunnen zijn om haar niet verdacht te maken. Want het is niet na te gaan of ze nou echt haar geheugen kwijt is of niet. Want wat een toeval dat dat nou precies handig uitkomt. Als ze haar geheugen kwijt is, zijn al die vragen makkelijk te beantwoorden. En hiervoor riep ik ook al dat ze schuldig is.' Dit keer neemt Liz het woord voor me.

'Waarom zouden we jou geloven Donna? Jij kan net zo goed een moordende rol zijn!'

'Ik heb anders al eerder een moordende rol opgespoord en ik meen te herinneren dat Emily en jij toen beide onschuldig stemden. Wat een toeval. Het valt sowieso op dat jullie wel er veel samenwerken. Alsof jullie van elkaar weten welke rollen jullie zijn.' Ze zwijgt even en glimlacht. 'Alleen de moordende rollen weten van elkaar welke rollen ze zijn.'

Hiermee heeft ze duidelijk de mensen overgehaald. Sommigen beginnen instemmend te mompelen, anderen roepen zelf dingen naar me zoals ''dood haar'' en ''hang die vieze moordende rol op''. Hoewel ik bang was voor de dorpsvergadering, was ik me er niet van bewust hoe dicht bij de dood kon komen als de mensen Donna zouden geloven, nu wel. Ik ben me er nu pijnlijk van bewust dat als ik niet snel met een heel goed argument kom, ze me zullen laten executeren. Ik sta op en voel de blikken van iedereen in deze zaal op me gericht.

'Donna beweert dat ik claim dat mijn geheugen kwijt ben om zo geen vragen te krijgen. Maar ik vraag me af wat ze te zeggen heeft als ik jullie vertellen dat ik me enkele dingen herinner van het ongeluk. Of om preciezer te zijn, de aanval.' Iedereen is nu stil en wacht verwachtingsvol op wat ik ga zeggen. Ik kijk Thomas heel even aan, maar richt me dan weer op Myrthe. Ik weet dat ik Thomas had moeten vertellen dat ik me een heel klein beetje kan herinneren.

'Ik kan me herinneren dat ik achtervolgd werd en dat een jongen me uiteindelijk bijna vermoord had. Hij is de leider van de moordende rollen.' De informatie is niet heel erg nuttig, maar het is alles wat ik weet en hopelijk is het genoeg om me te redden. Ik merk dat ik gespannen op mijn lip bijt.

'Een jongen zeg je. Hoe zag hij eruit?', vraagt Donna. Ze klinkt geïnteresseerd, maar ik weet dat ze wacht totdat ik iets verkeerds zeg waardoor haar argumenten versterkt worden.

'Hij had donker haar, maar meer weet ik niet precies. De herinneringen die ik heb zijn wazig en onscherp.' In de zaal zitten meer dan genoeg jongens met donker haar. Donna zucht.

'Ja vast.' Ligt het aan mij of weet ze verder niets meer te zeggen? Ik wil nog iets zeggen, maar Myrthe neemt het woord.

'Ik denk dat we wel genoeg gehoord hebben.' Ik kan nauwelijks ademhalen. Nu gaan ze stemmen. Ik kan nu geen argumenten meer geven om mezelf te verdedigen. 'Wie stemt er dat we Emily moeten executeren?'

Ze vraagt het alsof het doodnormaal is.

Enkelen steken hun handen op: Donna, de vriendin van Donna: Lynn en wat mensen die ik niet ken. Zelfs Myrthe steekt haar hand niet op. Ze zijn lang niet in de meerderheid. Ik voel een enorm gewicht van mijn borstkas afgaan en ik kan eindelijk weer vrij ademen. Ze gaan me niet vermoorden.

'Oké, dat zijn niet genoeg stemmen voor een executie. Emily blijft leven', kondigt Myrthe aan.

'Ik protesteer', roept Donna luid. Iedereen kijkt naar haar en er klinkt gefluister. Ze kan nu toch niets meer doen om me toch te laten vermoorden? Zelfs iemand van de hoofdcirkel kan volgens mij niet protesteren tegen een besluit van de burgermeester. Myrthe kijkt naar Donna alsof ze precies hetzelfde denkt als ik.

'Ik stel voor dat ik Emily de plek van het ongeluk laat zien om te kijken of ze nog wat nuttige herinneringen binnenkrijgt.' Myrthe knikt. Ik moet met Donna naar het bos. Ze haat me, waarom doet ze dit?

'Ik ga wel mee', zegt Thomas plotseling, Ik kijk hem even aan, maar hij kijkt weg. Waarom helpt hij me? Vanuit mijn ooghoeken zie ik dat Rowena haar hand voor haar gezicht slaat.

'Soms snap ik niet hoe die gast denkt', fluistert ze. Ik geef geen antwoord.

'Ik weet precies waar de aanval was en als Emily toch een moordende rol is, zou ze Donna kunnen vermoorden of andersom', vervolgt Thomas tegen Myrthe.

'Goed, dat is dan afgesproken. Donna en Thomas laten Emily... overmorgen de plek van het ongeluk zien. Donna, jij doet verslag bij mij over of er iets interessants gebeurd is', zegt Myrthe, vooral gericht op de hoofdcirkel. Daarna richt ze zich weer tot iedereen. 'Heeft er nog iemand anders vermoedens?'

Het uur daarna waren er nog twee verdenkingen. Beide werden ze gedaan door leden van de hoofdcirkel tegen anderen. Bij de eerste werd niet eens een stemming gehouden, maar bij de tweede wel. Zonder na te denken stemde ik onschuldig, ik wil niet verantwoordelijk zijn voor iemands dood. De anderen stemmen ook onschuldig en de jongen wordt niet geëxecuteerd.

Als de hele gebeuren eindelijk voorbij is, neemt Myrthe nog één keer het woord.

'Als er verder geen vermoedens meer zijn, dan is de dorpsvergadering hierbij geëindigd. Ik zal straks persoonlijk de tijd doorgeven waarop Thomas, Donna en Emily naar het bos gaan.' Sommige mensen staan meteen op, anderen beginnen met elkaar te praten, er is ook genoeg gebeurd waarover ze met elkaar kunnen roddelen. Ik voel dat Rowena naar me kijkt. Ik weet wat ze wil zeggen.

'Wat kon ik anders?', vraag ik. Ik voel me niet schuldig over dat ik voor mezelf opkwam. Dat is waarschijnlijk de enige rede waarom ik nog leef. Rowena en Liz's argumenten waren ook goed, maar ik had mezelf uiteindelijk gered.

'Dat was absoluut geniaal. Donna wist even niets meer te zeggen en heeft zichzelf daarna ook nog voor paal gezet door tegen het besluit in te gaan', zegt Liz enthousiast.

'Aangezien je nog steeds leeft, ben ik het met Liz eens. Je hebt het prima gedaan', stemt Rowena in. Ik glimlach. Ik moet het alleen nog goed doen als we naar de plek van het ongeluk gaan. Als het daar goed gaat, kan Donna niets meer tegen me gebruiken om me te laten executeren. En ik heb nog tot overmorgen om me voor te bereiden op de tocht door het bos.

'Ik denk dat ik maar beter kan gaan', zeg ik. Ik moet naar Myrthe toe voor de tijd dat we overmorgen naar de plek van het ongeluk gaan. Ik weet niet of het komt doordat ik net zo ongeveer aan de dood ontsnapt ben of omdat de rest net zo uitgelaten is als ik, maar ik zie er bijna naar uit om naar de plek van het ongeluk te gaan. Wie weet krijg ik daar nuttige herinneringen terug.

'Oké, succes met Myrthe', zegt Blaire.

'Bedankt', zeg ik en ik loop naar buiten. Daar zag ik Myrthe net ook heen gaan.

De koele buitenlucht is in contrast met de verstikkende warmte van het dorpshuis. Ik heb slechts even de tijd om rustig adem te halen, want bijna meteen komt Thomas naar me toe.

'Overmorgen verzamelen we om half negen bij het hek', zijn stem klinkt koel. Is hij boos op me? Ik krijg geen tijd om dat te vragen, want hij loopt alweer weg. Half negen? Waarom laat Myrthe ons zo laat het bos in gaan? Om half negen is het al bijna donker? Ik zie een stuk verderop Myrthe zelf staan en ik loop naar haar toe. Ze is in gesprek met Lynn en twee jongens die ik niet ken.

'Myrthe, kan ik je even spreken?', vraag ik. Ik hoor Myrthe zachtjes zuchten.



Continue Reading

You'll Also Like

27 2 2
Jake's eerst herinnering is een film waar hij weinig van begrijpt; hij is de leider van een groep kinderen die hij niet kent en hij moet vechten tege...
R26 By Leni

Science Fiction

9.5K 648 44
1 0 1
De toekomst is niet wat het geweest is. Hij is duister, maar kan vermeden worden. Wat wij nu doen beïnvloed de toekomst. Doen wij genoeg?