♣ 6.Bölüm ♣

804 92 30
                                    

Müdürün odasına girdiğimde babam ve annemi görünce şok oldum. Bana geleceklerinden bahsetmemişlerdi hiç. Acaba müdür mü çağırmıştı?

''Kızım da geldi. Artık okula neden geldiğimizi açıklayabiliriz. Gel yanıma Asel, '' dedi babam. Bende meraklıca yanına doğru ilerledim. Annem ve babamı hiç bu kadar telaşlı ve sinirli görmemiştim.

Ne olduğunu bir an önce öğrenmek için sabırsızlanıyordum. 

''Başlayabilirsiniz. Neden geldiniz buraya? '' diye meraklıca sordu Müdür Acrisius.

Annem sözü alarak, ''Bugün alışveriş yapmak için eşimin laptopunu kullanacaktım. Ama eşim yanında götürdüğü için Asel'in bilgisayarına geçtim, '' dedi.

Hayır anne. Düşündüğüm şeyi görmemiş ol.

Babam devam etti, ''Eşim Asel'in dün bilgisayarın başından kalktıktan sonra kapatmayı unutmuş olduğu sitenize rastlamış, '' dedi babam.

Dev ötesi şoktaydım. Allah'ım her şey alt üst olacak yardım et bana, diyerek içimden dualar ettim.

Aptaldım. O siteyi nasıl olur da açık bırakmıştım?

Annem ''Sevgili Acrisius, sitede yazan tüm her şeyi okudum. Okulunuzun geçmişini! Ne kadar iğrenç bir okulda okutmaya başlamışız kızımızı! Ve sizi şikayet edeceğiz. Bu okuldaki tüm öğrencilerin geleceğiyle oynayacaksınız! Ben de bir ebeveyn olarak asla buna göz yumamam! '' dedi. Sinirden ateş topuna dönmüştü.

Babam elindeki dört sayfa kağıdı müdürün eline tutuşturdu. Galiba kağıtlarda sitedeki bilgiler vardı.

Evet Asel, İzmir maceranın sonuna geldin!

Müdür ''Hiç bir şey sizin sandığınız gibi değil inanın bana! Asla aslını bilmediğiniz duyup ya da okuyarak sahip olduğunuz bilgilerle insanların kalbini kırmayın lütfen. Anlayabiliyorum sizde birer ebeveynsiniz ve çocuğunuzun iyi bir eğitim almasını diliyorsunuz. Bu sizin en büyük ve en doğal hakkınız! Size yemin ederim ki okulumuz asla böyle iğrenç bir geçmişe sahip değil. Evet doğru okulumuz yıkıldı ve biz de Türkiye'ye yerleştik. Burada okulumuzu kurduk. Eğer geçmişimiz bu denli iğrenç olsaydı şuan hapiste çürüyor olurdum, '' dedi ve bunları söylerken her zamankinin aksine oldukça sakindi.

Babam ''Buna inanmamızı mı bekliyorsunuz? '' dedi.

''Her sitenin doğruluğu kesin midir Tuğra Bey, '' diye sordu müdür.

''Kusura bakmayın fakat biz artık kızımızı bu okulda okutmak istemiyoruz, '' dedi annem ve bir hışımla oturduğu yerden kalktı. 

''Eğer bir hatamız olursa cezalandırırsınız. Fakat bir yanlışımız olmadı size karşı. İnanın iftira hepsi. Bir şans daha verin. ''

Babam ve annem uzun süren sessizliğin ardından, ''Pekala, '' dedi. 

''Eğer kızıma zarar gelirse veya bir başka öğrenciye zarar gelirse emin olun sizi süründürürüm, '' dedi babam ve ardından müdürün elini sıktı.

Gerçek miydi yoksa yalan mıydı o sitedekiler hiçbir fikrim yoktu doğrusunu söylemek gerekirse. Ama ufacık bir sorun çıkarsa babam affetmezdi. 

Endişeliydim de. Bu kadar kötü bir geçmişi varsa eğer, asla iyi bir lise süreci geçiremeyip üniversitede de istediğim yerlere ulaşamayacaktım.

Annem ve babamı uğurladıktan sonra zil çaldı. O sırada Belinay hızlı adımlarla yanıma geldi ve meraklıca sordu ''Neler oldu anlatsana. Çok merak ettim. ''

Orda Kal Portakal  Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα