56@

1K 74 9
                                    

Maxove kroky sa ozývali prázdnou chodbou domu. mobil v zadnom vrecku ho tlačením uisťoval, že sa stále nachádza na rovnakom mieste, načo sa Maxovi na tvári vytvoril malý úsmev. všetko akoby mu zapadalo do plánu. akoby vesmír vypočul jeho rozmýšľanie o výhovorkách nato aby mohol ísť za Dannym.
-
cesta ku domu kučeravého trvala necelých desať minút, začo bol Max vďačný. nedočkavosťou sa nedokázal poriadne sústrediť na cestu.

vysoké telo vystúpilo z čierneho auta a pomalými krokmi sa blížil k vchodových dverám od domu. tlkotom srdca sa mu jeho tmavo zelené tričko takmer nepozorovane nadvihovalo. ešte raz skontroloval zadné vrecko a s nádychom vyšiel schody.

hnedé oči sa už zo zvyku začali obzerať okolo seba, mal podozrenie, že by ho každú chvíľu mohol prekvapiť Dannyho otec. nevedel si predstaviť ako by sa mu pozrel po tom všetkom čo jeho synovi spravil, pozrel do očí. zreničky sa po chvíli, ktorú Max vyplnil premýšľaním zastavili na okne. svetlo, ktoré za sklom vyžarovalo zreničky karamelových očí priťahovalo ako molu k ohňu. Maxove telo sa mierne nahlo, aby mal lepší výhľad na scenériu. hnedé oči začali skúmať miestnosť pred ním. kuchyňa. stôl. ľudia.

Maxove obočie sa mierne nakrčilo. cez záclonu, ktorá visela na okne nedokázal identifikovať, kto sa za siluetami skrýval, no jeho zvedavosť mu nedovolovala sa o to prestať snažiť. v snahe zistiť viac zišiel Max pár schodov dole, aby sa dokázal pozrieť pod záclonu. a v tú chvíľu konečne zistil kto sa v miestnosti nachádza.

Danny. Kyle. 

Maxove zreničky sa rozšírili. cítil ako sa nárazy o jeho hrudný kôš zrýchlili. krv prúdiaca v Maxovich žilách sa začínala variť a rovnako tak aj hnev v jeho srdci. videl ako sa obaja o niečom rozprávajú. ako sa Kyleova ruka dotkla Dannyho pliecka, po ktorom prešiel. Maxov dych sa stával ťažším. nerozumel tomu čo práve teraz videl. Danny a Kyle v Dannyho dome. sami. v tú chvíľu Maxove nohy začali konať bez hlavy a pár krokmi zdolali schody až ku dverám. bez ďalšieho premýšľania zazvonil na zvonček, znova, znova, znova.

"Max?" ozvalo sa od otvorených dverí, v ktorých stál nechápavý modroočko. Max do očí kučeravého hodil jeden pohľad predtým ako ho odstrčil od vchodu dovnútra a so zatnutou sánkou a rýchlim krokom vbehol do kuchyne. zelené oči okamžite stretli tie hnedé. Kyle nestihol nijako zareagovať keď skončil v Maxovich rukách rovnako ako jeho tričko. 

"prišiel som sa ospravedlniť." povedal Kyle rýchlo, keď si všimol ako sa Max nadychuje.

"oh tak to ste dvaja, pretože aj moja päsť sa prišla ospravedlniť za to, že nechala tvoju tvár príliš dlho bez jej bozkov." povedal Max so sarkastickým úsmevom na perách. 

Maxova ruka sa rýchlo napriahla, no menšia dlaň, ktorá sa ocitla na hánkoch hnedookého ho v pohybe zastavila. hnedé oči sa od zelených premiestnili na tie nezábudkové.

"Max, prosím. vážne sa prišiel len ospravedlniť." povedal kučeravý s ustarosteným výrazom tváre. väčšiu ruku začal pomaly ťahať smerom od Kyleovej tváre, rovnako ako tú zvierajúcu jeho tričko. Max neprotestoval ako by aj mohol. pod Dannyho dotykom sa rozplynul  aj ten posledný náznak hnevu. 

menší odtiahol vyššieho od Kylea ďalej. menšie prsty sa preplietli z tými väčšími. hnedé oči sa okamžite pozreli na ich spojené prsty a menšiu ruku stlačil silnejšie. tlkot srdca sa mu začínal upokojovať. Danny sa k Maxovi pritúlil celým telom.

"ehm ja.." začal zelenooký čím oboch z chlapcov vytrhol z prejavovania si vzájomných citov cez pohľady.

"vážne ma to všetko mrzí, nechcel som ani jednému z vás ublížiť. Danny ja... odpusť, využil som moment kedy si bol najzraniteľnejší a ja... hrozne ma to mrzí." zelené oči sa zo zeme premiestnili do modrých. modroočko videl ako veľmi to muselo Kylea mrzieť a presne preto sa na neho nedokázal dlhšie hnevať. predsalen Kyle bol jediný, ktorý pri ňom bol v každej ťažkej chvíli. bol to jeho priateľ.

"tak isto sa chcem ospravedlniť tebe Max, za nerešpektovanie vášho vzťahu." dopovedal zelenooký a rukou sa nervózne poškrabal na zadnej strane hlavy. bol z Maxa nesvoj a kto by aj nebol. Maxa slová pobehujúce vzduchom prekvapili. nevedel ako na chlapcove slová zareagovať a hlavne nevedel ako mu mohol veriť, že to myslí vážne. no kvôli Dannymu to nechcel rozpitvávať. 

"Kyle." povedal rozcítene Danny a bez ďalšieho premýšľania sa chystal pustiť Maxovej ruky a vrhnúť sa do objatia svojho kamaráta. no veľká ruka tú menšiu zadržala načo sa modré oči nechápavo zastavili na hnedých. Max nechcel Dannyho pustiť a už vôbec nie do náruče zelenookého. aj keď to bolo hlúpe mal pocit, že ak ho pustí tak ho stratí. 

"je to v poriadku Max." uistil ho Danny s úsmevom, ktorý prinútil Maxovo srdce sa rozbúchať.

a tak ho Max pustil. pre tentokrát ho nechal ísť.

ily.Where stories live. Discover now