11@

2.5K 232 16
                                    

"au." sykol modroočko a konzervu s jahôdkami vo vnútri položil na regál k ďalším. snažil sa robiť čo najrýchlejšie, no ruka ho naozaj neposlúchala. zatiaľ čo Kyle bol už na treťom regáli Danny stále trčal pri zaváraninách.

pripadal si tak neužitočný. chcelo sa mu z toho plakať. no musel zaťať zuby a nabrať rýchlejšie tempo. nemohol fňukať ako malý. potreboval peniaze a ak nič nespraví a bude sa ľutovať nedostane ich.

s odhodlaním preto zodvihol ďalšiu konzervu a čo najrýchlejšie sa ju snažil položiť do regálu, no v strede cesty mu zápästie vypovedalo službu a ostrá bolesť, ktorá mu do tela vystrelila ho prinútila konzervu pustiť.

jej obsah našťastie ostal vo vnútri čo bolo v tejto situácií jediné plus, no s hlasným buchotom spadla na zem.

"au." zafňukal modoročko a boľavé zápästie si okamžite chytil druhou ručičkou a pritiahol k hrudi. dofrasa tam.

"Danny si v poriadku?" ani nie o minútu sa v uličke malého obchodu ukázala hnedovlasá postava so zelenými očami a ustrachaným výrazom.

"n-nič mi nie je j-ja som len..-"

"ukáž, pomôžem ti." povedal Kyle a konzervu, po ktorú sa už naťahoval malý modroočko zodvihol rýchlejšie ako on a jej plechové telo s preliačinou na boku zastrčil dozadu do regálu.

ustarane sa pozrel na modroočka.

"som tak n-neužitočný." povedal čiernovlások skleslo a pohľad sklopil. ruku stiahol späť k zápästiu, ktoré ňou obopol.

"nehovor nezmysli Danny. bolí ťa zápästie, je normálne, že máš pomalšie tempo. pozri," povedal Kyle začo si od Dannyho vyslúžil pohľad.

"čo keby si išiel vykladať sladkosti. nie sú tak ťažké ako konzervy a myslím, že ti zato tvoja ruka poďakuje. ja to tu zatiaľ dorobím." navrhol s povzbudzujúcim úsmevom Kyle. nechcel vidieť Dannyho smutného.

"d-dobre." odpovedal modroočko po chvíľke ticha a vysokému chlapcovi týčiacemu sa nad ním venoval malý úsmev.

"hlavne už netáraj nezmysli. si viac ako len užitočný Danny." povedal a malému čiernovláskovi postrapatil kučery.

"ď-ďakujem Kyle. som naozaj rád, že som ťa m-mohol spoznať." povedal Danny a venoval Kyleovi úprimný a nevinný úsmev, z ktorého Kyleovi po celom tele nabehli zimomriavky.

"t-to nestojí za reč. tiež som veľmi rád, že som ťa spoznal." povedal zelenooký nervózne a rukou si neisto poškrabal temeno hlavy a nervózne sa zasmial.

modroočko na neho len s úsmevom hľadel.

"to som veľmi rád." povedal Danny s rozžiarenými očkami a odobral sa do uličky so sladkosťami. zápästie si stále ochranateľsky držal v ruke. mal Kyla naozaj rád.

Kyle si hneď ako sa mu malá postava stratila z dohľadu vydýchol. srdce mu rýchlo búšilo oproti hrudi. Dannyho slová ho nenechali kľudného. potreboval sa čím skôr upokojiť a sústrediť sa na prácu.

ily.Where stories live. Discover now