10@

2.8K 251 24
                                    

vchodové dvere sa otvorili okamžite ako sa kľúč v zámke otočil na stranu. celý priestor dýchal samotou. dom sa zdal tak veľký, keď v ňom okrem vchádzajúceho modroočka nebol nikto.

čiernovlasý chlapec vošiel dovnútra a kľúč zo zámky vytiahol. zhlboka sa nadýchol čím do svojho tela vhnal dávku čerstvého vzduchu. trhaný a roztrasený výdych vyšiel z ružovkastých pier. snažil sa svoje srdiečko, ktoré búšilo do hrude rýchlo, ukľudniť.

stále nevedel rozdýchať situáciu z pred pár desiatok minút. Max on. on sa ho zastal. zachránil ho. nedokázal tomu uveriť. bolo to akoby si to vysnil. akoby sa nachádzal v jednom svojom sne, ktorý mu vždy ráno vytváral na tvári žiaru a úsmev.

modroočko sa behom stotiny vyzul aj keď sa v dome neplánoval zdržať dlho. potreboval si len obviazať zápästie, aby na seba nepútalo príliš veľa pozornosti, ktorú modroočko naozaj nepotreboval.

jasne cítil ako sa mu líčka začínali zahrievať, keď si spomenul ako jeho boľavú ručičku pred chvíľou držal vysoký chlapec a s pokrčeným obočím si ho všemožne obzeral. vyzeralo to akoby sa o neho zaujímal. akoby mu na Dannym záležalo.

Danny len s úsmevom pokrútil nad svojimi myšlienkami hlavičkou. nebolo možné, aby si o neho hnedooký chlapec robil starosti.

modroočko sa ihneď po rozšnurovaní topánok vybral na horné poschodie do kúpeľne. nemal čas si na ranu dávať ľad a tým zrazenú krv odohnať.

hneď ako vošiel do kúpeľne, otvoril skrinku pod umývadlom. očkami behal po jej obsahu až po pár uterákoch narazil na oranžovú krabičku, ktorú rýchlo vybral. potreboval sa čím skôr dostať do obchodu. nechcel tam Kyla nechať samého.

opatrne si rukáv na košeli vyhrnul a obväz, ktorý z krabičky vybral začal opatrne a pomaly obväzovať okolo zápästia.

predstava Maxovej ruky na tej jeho mu vytvárala motýliky v brušku. líčka mal červené a peru opäť uväznenú medzi zúbkami.

bol v tom až po uši.

-

"Kyle?" ozval sa Danny, keď dvere so zvončekom nad nimi od obchodu zatvoril.

"Danny!" zvolal vysoký chlapec a vykukol spoza regálu. na jeho tvári sídlil široký úsmev. bol tak rád, že modroočka znova videl.

bez čakania nechal konzervy s tuniakom tak a niekoľkými krokmi jeho dlhými nohami prešiel k malému čiernovláskovi a jeho telo zovrel v hrejivom objatí. drobný čiernovlások sa ocitol niekoľko centimetrov nad zemou.

"a-ahoj." povedal prekvapený, no spokojný modroočko a objatie mu opätoval. tešilo ho, že niekomu na ňom tak záležalo.

"chýbal si mi Danny." povedal zelenooký a hlavu si zaboril na krku mladšieho. jeho vôňu ihneď nasal.

"to aj t-ty mne Kyle." povedal modroočko s úsmevom, ktorý Kyle mohol počuť v jeho hlase.

"čo sa ti stalo so zápästím?" opýtal sa prekvapene straší, keď sa po pár chvíľach od modroočka odtiahol a Danny opäť ucítil pevnú zem pod nohami. jeho malú ručičku chytil do tej svojej veľkej a očami behal po bielom obväze.

"j-ja..udrel som s-sa." odpovedal koktavo Danny. nemohol mu povedať pravdu. to Maxovi spraviť nemohol.

"bolí ťa to?" opýtal sa ustarostený Kyle a druhou rukou sa jemne dotkol kože na zápästí zakrytej bielou látkou, načo mdroočko bolestivo sykol.

Kyle ruku stiahol a malé zápästie si pritiahol k perám a venoval mu malý bozk. modroočko ho s prekvapením a červenajúcimi sa líčkami pozoroval.

"dúfam, že ti to čoskoro prejde. nechcem, aby ťa niečo bolelo, no nabudúce buď opatrnejší Danny." povedal zelenooký a palcom prešiel po malinkých kĺbykoch ma prštekoch, ktoré držal.

modroočko nemal slová.

"ideš Max?" opýtal sa Rick, keď videl ako jeho kamarát stojí a hľadí cez výklad do miestneho obchodu. hnedé oči boli surovo zapichnuté na vysokom chlapcovi držiacom drobnú ručičku a bozkávajúc jeho poranené zápästie.

"jasné, poďme." odpovedal Max tvrdo a pohľad pomaly odtrhol od scenérie vo vnútri obchodu a rýchlymi krokmi dobehol chalanov. bol jasne nasratý a nie len to.

srdce mu obopínal ten známi pocit.

žiarlil.

ily.Where stories live. Discover now