22@

3K 265 53
                                    

telo hnedookého bez čakania prudko zatlačilo na dvere od šatní. s vytočeným pohľadom zapichnutým do zeme bez varovania vošiel dovnútra. celou cestou sa snažil upokojiť. vedel, že svoje rozhorčenie si nebude možné ventilovať a preto sa ho snažil prekusnúť. do jeho uší okamžite dolahol hluk, ktorý v celej miestnosti vládol.

"už sme si mysleli, že neprídeš." zvolal Rick sediaci na lavičke oproti stene plnej sivých skriniek a so smiechom si tľapol five s ďalším spolužiakom, z dôvodu, na ktorý sa Max nesnažil prísť. nemal náladu na ich správanie.

pohľadom vyhľadal ten Rickov, ktorý sa ihneď po jeho odvrátení vrátil späť na Maxa a so smiechom mu hľadel do očí.

"začínali sme sa báť, že si sa utopil." dodal Josh so smiechom a ramenom drgol do Maxovho ramena, no s ním to ani nehlo. jeho chladný pohľad bol aj naďalej nasadený na hnedých očiach.

"takú radosť by som vám nespravil." odpovedal s pretočením očí a bez slov prešiel k svojej skrinke. ruksak zhodil na lavičku vedľa a na zámok nakrútil správny kód, čím sa obsah skrinky pred Maxom celý rozprestrel.

"Danny by už nemal chodiť za koho zadkom ak by sa ti niečo náhodou stalo," povedal s hranou jemnosťou v hlase hnedovlasý chlapec stojaci len o pár metrov od Maxa. jeho smiech sa na konci slov rozozvučnel celou miestnosťou rovnako ako aj všetkých ostatných. telo hnedookého sa ihneď naplo. sánka sa stala napnutejšou ako kedykoľvek bola.

Maxove oči sa zatvorili a jeho pľúca si vyžiadali hlboký nádych, aby dokázali hnev opäť sa rysujúci v jeho tele spracovať. ruka na dvierkach od skrinky ich kovové telo pevne zovierala a jej hánky boli rovnako ako prsty, znova celé bledé.

"a to by si mu predsa nemohol spraviť," pokračoval. pobavenie v jeho hlase sa dalo krájať rovnako ako aj to ostatných.

"drž hubu." povedal Max tvrdo a vyrovnane. svoj pohľad od vnútra skrinky aj naďalej nespustil. vedel, že ak bude pokračovať, neudrží sa.

""oh Max j-j-ja ťa t-tak milujem. n-n-nemôžem bez teba ž-žiť. v-vezmi si ma, p-p-prosím."" povedal Mark s vysoko položeným hlasom, ktorým mal pripomínať ten Dannyho. Maxove tepny sa v jeho hlave už všetky od návalu zlosti roztrhali. mal toho dosť.

"povedal som ti, aby si držal hubu," povedal cez zaťaté zuby a bez čakania vyštartoval k nepripravenému Markovi, ktorého za golier trička pritlačil k stene. strach odrážajúci sa v jeho očiach, ktorý sa tam objavil behom sekundy Maxovi viac než lichotil. nečakal to. nikto naokolo to nečakal.

"o Dannym, nevieš kurva nič! tak drž hubu!" povedal hnedooký výhražne. Markov výraz sa nemenil a jeho hrdlo sa ťažkým preglgnutím pohlo. nevydal zo seba ani hlások. v miestnosti náhle vládlo ticho. napätie a neistota z Maxových nasledujúcich činov sa dala krájať.

Max sa neudržal a chlapcovo telo hodil do steny. Markova hlava tvrdo narazila na stenu, no to nebolo ani z časti to čo s ním mal Max v pláne. kolenom mu hneď potom celou silou narazil do brucha načo sa Mark behom pár sekúnd skácal s bolestným zakňučaním na zem. päsť hnedookého sa zodvihla do vzduchu a jeho telo sa začalo rýchlo skláňať k ležiacemu telu, čím mu chcel uštredriť pár rán.

"Max, bro, ukľudni sa!" ozvalo sa za ním a jeho telo bolo razom odtiahnuté od toho Markovho ešte predtým ako by ho stihol udrieť. obaja jeho kamaráti ho držali najsilnejšie a čo najďalej od ležiaceho Marka, ku ktorému sa už skláňali ďalší zo spolužiakov. vedeli, že ak by to nespravili Max by sa nedokázal udržať na uzde. ako vlastne vždy keď bol vytočený. všetci nakolo boli situáciou viac než šokovaný.

"ak si na neho ešte raz otvoríš hubu, zabijem ťa!" zvýšil hlas Max a snažil sa Rickovi a Joshovi vytrhnúť, chcel Markovi ukázať aké následky budú nasledovať ak sa niekto pokúsi zaútočiť na niečo čo bolo jeho.

ily.Where stories live. Discover now