42@

1.2K 101 22
                                    

"Sam! počkaj!" ozvalo sa za chlapcami, ktorých kroky pomaly smerovali pred hlavné dvere školy. modré aj hnedé očká sa premiestnili na utekajúcu postavu, približujúcu sa k nim.

zreničky kučeravého chlapca sa nad pohľadom, ktorý sa mu na karamelovookého naskytol rozšírili na veľkosť mince štvrť dolára. Maxove unavené svaly sa lenivo otierali o látku dresu, ktorá ich tak dokonalo obťahovala. lúče zapadajúceho slnka svietili na celé školské parkovisko, a celú tvár staršieho osvietili. Danny veľmi dobre videl ako sa kvapky potu predbiehali a hladili svojim povrchom vystúpenú tepnu na Maxovom krku. modroočkovi sa pohľad na spoteného Maxa stále vo futbalovom drese páčil viac akoby naozaj priznal.

"čo chceš?" odvrkol Sam hneď ako sa Max dostal dostatočne blízko k nim.

"len som vás chcel pozdraviť." odpovedal Max s úškrnom na perách a očami zo Sama prešiel na Dannyho, ktorému v brušku okamžite začali poletovať motýliky. tak veľmi to šteklilo.

"neboj sa nebalím ti Dannyho ak ti ide o to." zasmial sa Sam. Maxov výraz sa okamžite zmenil na kamennú tvár.

"drž hubu Sam." Maxove oči sa po vyslovení slov začali podozrievavo obzerať okolo. Dannyho motýliky sa premenil na drobný špendlík, ktorý sa mu v tej chvíli zapichol do srdiečka. svoj modrý pohľad zapichol na špičky svojich topánok a prštekom si napravil padajúce okuliare.

hnedooký svoje slová veľmi rýchlo oľutoval keď mu pohľad padol na
červenajúceho sa drobčeka.

"no čo, len vravím, nebuď hneď citlivý ako predkožka." povedal Sam a ruky dal do obranného gesta. hnedé oči sa otrávením pretočili.

"ehm nechcem kaziť zábavu no musím už ísť." Samove nohy začali pomaly cúvať dozadu.

"rád som ťa videl Danny a s tebou sa bohužiaľ uvidím doma takže." povedal Sam načo jeho tvár zdobil široký úškrn a prostredník smerujúci k Maxovi, ktorý Samove gesto nezabudol s ironickým úsmevom opätovať.

posledné čo obaja chlapci od Sama počuli bol jeho hlasný smiech a zvuk podrážok narážajúcich o asfalt.

nikde naokolo nebolo už takmer ani živej duše. bol tu len Danny a Max.

nikto iný.

menší z chlapcov sa začal nadychovať kvôli slovám, ktoré sa mu drali na jazyk no ruka staršieho obmotaná okolo drobného zápästia ho v tom zastavila.

Max začal Dannyho ťahať smerom k zadnému vchodu školy, ktorý bol preslávený tým, že si tam miestne páry chodili dokazovať lásku a vymieňať telesné tekutiny. tak ako veľmi nechutne to znelo tak veľmi všetci túžili sa tam raz s niekým dostať.

Danny si uvedomoval kde práve mieria a ani v tom najbláznivejšom sne by mu nenapadlo, že práve on sa dostane na tak vzácne miesto s niekým koho tak veľmi miloval.

jeho srdce sa rozbúšilo a každým novým krokom, v Dannyho prípade pobehnutím sa jeho pulz o niečo zvýšil.

zatiaľ čo Danny premýšľal nad tým aká vzácna chvíľa sa práve ide udiať, Max sa snažil ignorovať pulzovanie v nohaviciach, ktoré sa začínalo vymykať kontrole.

_
mám takú otázočku zlatíčka, vadí vám, že celú túto "futbalovú" scénu som nenatlačila do jednej dlhšej časti ale kúskujem to na viac kratších častí?
ospravedlňujem sa za chyby.

ily.Where stories live. Discover now