20

2.4K 172 38
                                    


Margo


Akonáhle sa auto dostalo z dohľadu väznice, Aaron dupol prudko na plyn, načo ma jemne zatlačilo do sedačky. Bola som si istá, že otcovo auto podobnou rýchlosťou nešlo nikdy.

Prekvapene som si uvedomila, že môj krk tento krát neohrozuje žiadna zbraň. Očami som vyhľadala Aaronovu voľnú ruku, ktorá rýchlym šmahom ruky vyšmarila nôž rozbitým oknom. Toto gesto ma prekvapilo, no brala som to ako dobré znamenie, že mi už Aaron možno viac neublíži. Chcela som tomu veriť.

,,Prepáč za ten krk," ozval sa po tichu, no oči ani na malý moment nespúšťal striedavo z cesty a spätného zrkadla v ktorom kontroloval, či už za nami valia policajné autá. Zatiaľ sa však nič podobné nekonalo, čo ma miatlo.

Tvár som otočila jeho smerom a pomaly som otvorila ústa pripravená zareagovať, no Aaron ma predbehol.

,,Keby som to neurobil, ten blbec Cole by mi na to neskočil a pravdepodobne by som bol teraz mŕtvy," pokračoval a ospravedlňujúco pokrčil plecami.

,,Netuším čo odo mňa čakáš. Ohrozoval si ma a navyše si ma zatiahol do svojho podlého plánu," precedila som cez zuby a hlavu natočila von oknom za ktorým som však okrem tmou zahalenú lúku nevidela nič.

,,Zabil som ich!" Zvrieskol odrazu a mojím telom prekvapene trhlo.

,,Aké prekvapivé," odvetila som nezaujato.

,,Ale neplánoval som to. Nechcel som ju zabiť! Miloval som ju viac, než svoj život. Preto som chcel zabiť jeho. Aby jej už viac neubližoval," pokračoval, ignorujúc moju poznámku.

Odhodlane som otočila tvár znovu jeho smerom.

,,Prečo by som ti mala veriť?"

,,Nemusíš mi veriť. Proste je to fakt a ja nemienim prežiť zbytok života v base. Ak to nevyjde, vpálim si tú guľku do hlavy sám. Ale tam sa už nevrátim," hlasno preglgol a volant rukami obopol ešte silnejšie.

,,Čo sa stalo?" Dožadovala som sa odpovedi, no na miesto toho nesúhlasne pokýval hlavou.

,,Nechcem o tom hovoriť," odvrkol napokon a rukou sa natiahol po starom otcovom rádiu odkiaľ sa však ozvalo len hlasné šušťanie.

,,Rádio nefunguje už pár rokov, ale môžeš pustiť otcovu starú kazetu," vysvetlila som, načo sa pobavene uškrnul.

Napriek tomu však stlačil gombík prehrávania a autom sa ozvali prvé melódie songu Billy Joel– Uptown Girl.

,,Čo to do riti..." s nadvihnutým obočím skonštatoval Aaron, načo som sa musela zasmiať.

,,Otcov štýl, tak trochu..."

,,Zaspal dobu?" Skočil mi do reči neveriacky krútiac hlavou.

,,Prestaň. Tomu songu vôbec nič nechýba," bránila som sa a na tvári mi vystúpil jemný úsmev.

Predstava, ako sa pri tejto pesničke spoločne s Blaire vrtíme na bare mi odrazu prišla na míle vzdialená. Vlastne, aj bola. Celá naša tanečná kreácia skončila až v momente, keď sa ma z baru pokúsil zložiť Dustin a napokon sme skončili obaja na zemi. Po tomto incidente sa na mňa vydržal hnevať až celý týždeň čo bol doposiaľ jeho rekord.

,,Uptown Girl..."

,,Margo, nie!" Zodvihol pred seba varovne ruku a ja som s odutou perou zahodila kariéru nádejnej speváčky.

Song sa skončil a na prekvapenie ho nasledoval ďalší tento krát dokonca minimálne o desaťročie starší. Autom sa tento krát ozývala kapela The Box Top – The Letter a ja pohľad zapichla na Aaronovu tvár zvedavá na jeho reakciu.

Za múrmi ✅Where stories live. Discover now