18 - Nablijven met Sam

2K 41 3
                                    

Quinty McSwift
Ik zit in het na-blijf lokaal. Het is super saai en ik moet strafwerk maken. Ik staar naar mijn Engels boek totdat er ineens beweging in de klas komt. Ik kijk op en zie Sam naar me toe lopen.

'Sam? Wat doe jij hier?' Vraagt mevrouw Wickle. 'Ik moet nablijven.' Zegt Sam. Ik grinnik. Sam blijft nooit na, hij is tenslotte een goede leerling. Een nerd niet maar hij komt wel in de buurt. Er zitten 4 leerlingen in het lokaal. Exclusief mij en Sam. Ze beginnen allemaal te lachen.

Sam rolt met zijn ogen en gaat tegenover me zitten. Shit. Ik wil hem echt niet onder ogen komen. Ik kijk snel naar mijn schrift en zie Sam me aankijken. Ik kijk terug en kijk recht in zijn groen-bruine ogen. Hij glimlacht en ik glimlach terug.

Hij begint te schrijven en stuurt het briefje naar mij. Ik grinnik en open het.

Sorry. Ik moest niet zo boos zijn op je. Ik snap dat je niks met me wilt.

Ik schrijf op de achterkant van het briefje wat terug.

Ik vergeef je.

En zo gaat het een tijdje door, totdat er een opvallend briefje komt.

Wil je even naar de wc? Dan ga ik ook wel.

Ik kijk vreemd op en knik. Sam vraagt of hij naar de wc kan en dat mag. Snel loopt hij er heen. Dan een minuut later vraag ik het ook. Ook ik mag naar de wc.

Ik loop grinnikend naar de wc en zie Sam daar wachten. 'Hee.' Zegt hij. 'Hoi.' Antwoord ik. 'Hoe gaat het eigenlijk?' Vraagt hij. 'Ja wel goed he. O en ben blij dat ik je heb vergeven.' Zeg ik lachend. Sam grinnikt en loopt naar me toe.

'We zijn nog steeds vrienden he.' Zegt hij. Ik knik. 'Zeker weten.' Antwoord ik. Sam komt nog wat dichterbij en geeft me een knuffel. Hij is niet veel groter dan mij. Al ben ik wel een gemiddelde lengte.

Dan kijk ik recht in zijn ogen. Hij glimlacht en zoent me. Ik zoen hem terug. Maar er zit niet echt gevoel bij. Al snel stop ik en zie ik Brandon achter de deur staan. Hij lacht en ik wordt boos. Sam kijkt om en ziet hem ook staan.

'Rustig aan Quin. Hij wil alleen aandacht.' Zegt Sam. Ik knik. 'Maar uhm, betekent dit dat we na school wat gaan doen samen?' Vraagt hij. Ik schud mijn hoofd. 'Sorry Sam, maar ik denk dat je dit verkeerd hebt gezien.' Antwoord ik.

'Oh.' Zegt hij. 'Het spijt me echt.' Antwoord ik. 'Waarom geef je me valse hoop? Hoezo zou je me zoenen als je niks met me zou willen.' Zegt hij. Een traan rolt van zijn wang. 'Sam doe dat asjeblieft niet.' Zeg ik.

'Het spijt me ik meen het!' Zeg ik. Sam schud zijn hoofd en loopt de trappen op. Als hij weg is sla ik tegen de muur. Waarom stel ik Sam teleur? Ik dacht dat iedereen in Amerika was van het zoenen zonder een relatie. Zelfs in Nederland was dat.

Ik hoor een deur opengaan en zie Brandon naar binnen lopen. Ik veeg mijn tranen weg. 'Quin? Wat is er gebeurd?' Vraagt hij. 'Ik wil er niet over praten.' Antwoord ik. Hij knikt en komt naast me zitten.

'Weet je dat je best wel apart bent.' Zegt Brandon. Ik rol mijn ogen. 'Bedankt.' Zeg ik sarcastisch. 'Nee ik bedoel dat ieder meisje voor me valt, behalve jij.' Zegt hij. 'Hoe bedoel je?' Vraag ik.

'Ik heb iedereen op deze school gekregen. En zelfs iedereen in deze buurt. Maar jij wilt me niet.' Zegt Brandon.

'Dat klopt.' Zeg ik lachend. Brandon begint ook te lachen.

****

I think sam is hurted :(

zal meer gaan posten! Had t effe druk x

lots of love

Forever?! with the badboyWhere stories live. Discover now