04 - Eerste schooldag

2.7K 52 2
                                    

Quinty McSwift
De wekker gaat en ik schrik meteen wakker. School! De eerste dag! Ik spring uit mijn bed en kom tot de conclusie dat ik er echt als een zombie uitzie. Net vandaag! Ik loop naar mijn badkamer en pak 2 handdoeken om te douchen. Ik zet de douche aan en voel steeds of de douche al warm genoeg is.

Op een gegeven moment is de douche warm genoeg en stap ik eronder. De warme stralen verwelkomen mijn lichaam. Na ongeveer 5 minuten stap ik eronder uit en kijk ik op de klok. Het is 07:00. Ik heb tijd genoeg. Ik droog mijn haar met een handdoek en de ander sla ik om mezelf heen. Ik loop naar mijn kaptafel en pak de föhn. Ik steek hem in de stekker en droog mijn haar.

Even later loop ik naar beneden en ga ik aan de tafel zitten. 'Hier lieverd, ik moet zo weg. Ik breng je wel even vlug naar school.' Zegt ze. 'Is goed.' Antwoord ik. Snel eet ik mijn tosti op en loop ik naar de garage. Ik stap in de auto en doe de deur dicht. Mam komt naast me zitten en doet de garagepoort open. 'En ben je er een beetje klaar voor Quin?' Vraagt ze. Ik knik. 'Het wordt wel spannend, ik ben de enige die ze niet kennen. Maar het komt hopelijk wel goed.' Antwoord ik. Ze glimlacht en begint te rijden.

Na ongeveer 5 minuten rijden komen we aan bij de school, ik had het net zo goed kunnen lopen maar iedereen komt hier met de auto.

'Doei mam!' Zeg ik. 'Doei Quin, na school loop je naar huis Oke?' Vraagt ze. Ik knik. 'Zie je dan!' 'Doei lieverd!'

Ik doe de autodeur dicht en loop het schoolplein op. Iedereen kijkt me aan en ik besluit hun maar niet aan te kijken. Ik kijk recht vooruit en loop naar de ingang. Het is een super mooi en een iets oud gebouw. Het kost me daarom ook veel tijd om de balie te vinden. Na ongeveer 2 minuten rond te hebben gelopen bots ik perongeluk tegen iemand.

'Oh sorry. Het spijt me.' Zeg ik. En ik kijk recht in de ogen van een meisje ongeveer zo oud als ik. 'Oh, maakt niet uit. Ben je nieuw hier?' Vraagt ze. Ik knik, ze heeft helderblauwe ogen en lichtbruin/donkerblond stijl haar. 'Je kan wel bij mij en mijn vrienden komen zitten in de pauze.' Zegt ze. 'Oh dat is fijn. Ik heb alleen een vraagje, waar is de balie?' Vraag ik aan haar. Ze maakt een gebaar dat ik haar kan volgen dus dat doe ik dan ook.

Na 5 minuten achter het meisje aanlopen komen we aan bij de balie. 'Hoi Kendall, wat is je vraag?' Vraagt de receptioniste. Het meisje heet dus Kendall. Kendall wijst naar mij en duwt me een beetje naar voren. 'Dit is het nieuwe meisje, ze wilt haar kluisje graag hebben. Oh en haar rooster.' Zegt Kendall voor mij. De receptioniste glimlacht naar me. 'Nou hoi nieuw meisje, kan je je naam even zeggen? Dan weet ik wie je bent.'

'Ik heet Quinty McSwift.' Zeg ik. 'Fijn je hier te hebben Quinty, ik geef je nu je kluissleutel en je rooster. Veel succes!' Zegt ze. 'Dankuwel, doei mevrouw.' Zeg ik. Ze glimlacht en dan kijkt Kendall me aan. 'Ik help je wel. Wat is je eerste les?' Vraagt ze. 'Engels en daarna Wiskunde. Oh en dan pauze.' Zeg ik. 'Dan hebben we Engels en Wiskunde samen!' Zegt ze vrolijk.

Ik grinnik. 'Dat is leuk!' Zeg ik. 'We hebben nog een half uur voordat de eerste lessen beginnen. Mijn vrienden zijn altijd te laat. Trouwens ik kan je meteen voorstellen aan een goede vriend van me, tijdens Engels. Maar ik ga dan altijd bij een bankje onder een boom buiten zitten. Vlakbij de ingang. Wil je mee?' Vraagt ze. Een heeeeele lange zin. Ik knik.

'Is goed.' Antwoord ik. Kendall glimlacht en pakt mijn hand. Samen lopen we door de school heen naar de ingang.

****

Ik ga proberen morgen weer een hoofdstuk af te krijgen maar weet niet zeker of t lukt! Byee! <3

Forever?! with the badboyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu