Capitolul 48

1.7K 102 20
                                    

Vacanta in Australia a fost unul din putinele lucruri bune care mi s-au intamplat.Reintalnirea cu mama a constat in multe lacrimi si imbratisari care m-au intristat,dar m-au si facut fericita.De Anul Nou Calum trebuia sa mearga la o petrecere,iar Luke nu a vrut sa il insoteasca,asa ca l-a petrecut impreuna cu mine si mama.Iarna devenise plictisitoare desi in orasul nostru nu am avut parte de ninsoare.Tot ce faceam era sa petrec timp cu Luke.Liceu,apoi acasa la el sau la mine.Rare ori mergeam prin oras.Asa ca primavara a sosit fara a da prea multe semne.Eu incepeam sa fiu din ce in ce mai ocupata cu studiile pentru ca imi doream sa imi continui studiile dupa liceu.Totusi,Luke nu parea asa de interesat ca mine.

"Hei,Luke,mergem la biblioteca dupa scoala?" Am sugerat,trantind usa dulapului meu.

Luke m-a privit cu o usoara surprindere. "Biblioteca?" 

"Da,Luke,trebuie sa invat." Un oftat a parasit gura mea,incepand sa ma indrept spre sala de clasa.L-am vazut pe Luke cum misca din sprancene,incercand sa gaseasca reactia potrivita pentru cuvintele mele.

"Tocilaro." A ales-o in cele din urma,apoi a izbucnit in ras.M-am intors spre el,palma mea facand contact cu umarul lui.

"Pentru asta o sa-mi faci tema la mate,tocilarule." Limba mea a fost indreptat spre el,iar el a pufnit amuzat.S-a apropiat de mine si am vazut cum dintii lui se apropiau de gura mea,asa ca limba mea s-a intors la locul ei inainte de a putea fi muscata.Dupa ce a observat miscarile mele,m-a strans de incheietura si mi-a adus corpul langa al lui,sarutandu-mi obrazul. "Asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa-mi faci tema." Am punctat,iar el a chicotit.

"Joci dur,ingeras." 

-

Bineinteles ca dupa scoala am mers la biblioteca.Ne-am asezat la o masa mai departata de celelalte,iar eu mi-am scos cartile pe masa.Luke s-a asezat confortabil pe scaun,picioarele lungi intinse la maxim sub masa.Privea in jurul lui:cartile din rafturi,oamenii care discutau sau care intrau si ieseau.Putea face orice lucru,cu exceptia unuia:sa invete.Nu eram cea mai buna la capitolul asta,mai ales cand era vorba de matematica,dar imi doream ca viitorul lui Luke sa nu fie la fel de deprimant ca trecutul.Imi doream sa se bucure de el si sa nu mai fie asa de nepasator si pesimist.

"Luke nu inveti?" Am intrebat,jucandu-ma cu creionul pe care il scosesem din ghiozdan.Era atat de distras incat i-a luat cateva secunde pentru a-si duce privirea spre mine.

"Hm?" Nici macar nu auzise ce spusesem.Am oftat cu dezamagire,iar el si-a dat seama ca ceva nu e in regula.Si-a schimbat pozitia,stand mai drept si punandu-si mainile la vedere pe suprafata mesei.

"De ce nu inveti? De asta am venit aici." Expresia lu devenise amuzata din nou si stiam ca urma sa ma numeasca din nou tocilara. "Nu e nevoie sa ma faci tocilara din nou,multumesc." Recunosc ca vorbisem cu putina raceala in voce,dar nu ma asteptam ca el sa se infurie.

"Doamne,Claire ce e cu tine?" A ridicat putin tonul,mainile lui zburand in aer.

"Luke,calmeaza-te.Ar trebui sa te intereseze de viitorul tau.Nu mai fi atat de nepasator,Doamne." Mi-am dat ochii peste cap,iar el si-a incrucisat mainile la piept.

"Claire,nu imi mai vorbi pe tonul asta." Mi-a imitat tonul si observam ca era un ton superior care te enerva,dar trebuia sa-si deschida ochii si sa vada realitatea.

"Luke cred ca e timpul sa iti deschizi ochii." Ma asteptam sa se infurie si mai tare,dar pe chipul lui se citea confuzia.

"Ce vrei sa spui cu asta?" Ochii lui erau mijiti si daca nu era Luke,puteam spune ca ma privea cu dispret.

"Nu vrei un viitor bun? Nu vrei sa mergem la o facultate buna,sa ne luam un apartament si sa scapam de toate amintirile urate ale trecutului? Luke,gandeste-te! Putem merge intr-un alt stat cum ar fi New-" Un zambet era prezent in timp ce spuneam aceste vorbe,dar cand am auzit pufnitul amuzat si sarcastic al lui Luke,m-am oprit instantaneu si am simtit cum un nod mi se formase in gat.

after school ↦ hemmingsWhere stories live. Discover now