Capitolul 1

6.2K 251 11
                                    

In sfarsit sunt clasa a12a, credeam ca nu se va mai intampla. Abia asteptam sa merg la colegiu si sa scap de tot stresul din San Francisco. Inca nu stiu unde vreau sa merg dar stiu ca nu vreau in San Francisco, asta e clar.

M-am trezit la 8:30, obosita, dupa o vara de dormit pana tarziu, era cam dificil sa te trezesti la ora asta. Chiar daca eram putin entuziasmata pentru ca eram "cea mai mare" din scoala, eram si trista, stiind ca un alt an plictisitor tocmai incepe. Nu voiam sa ma dau jos din pat, am o relatie speciala cu el. Dar am fost nevoita, mai ales cand am auzit trei batai in usa. Stiam ca e mama, asa ca mi-am pus perna pe fata.

"Clairey,haide,o sa intarzii in prima zi de 'senior'." A spus mama punandu-si mana la gura pentru a-si ascunde rasetele, dar eu tot le-am auzit.

"Ugh,stiu,mama." Am rugat-o sa iasa din camera mea, apoi mi-am facut un dus si m-am imbracat pentru scoala. Fiind prima zi, am ales ceva mai special : o rochie florala pana la genunchi, o geaca de blugi si o pereche de Converse. Cateodata, eram asa de feminina incat ma dezgustam, dar in acelasi timp, imi placea. Au urmat spalatul pe dinti, fondul de ten si rimelul, apoi micul dejun.

"Ce mancam?" Am intrebat in timp ce coboram scarile spre bucatarie. Mama mi-a zambit si m-a sarutat usor pe cap. "Mama!" Am strigat, incruntata. "Nu mai sunt un copil mic,ok?"

"Ok,ok.Maine iti faci singura micul dejun." Mi-am dat ochii peste cap, dar nu m-am putut abtine sa nu zambesc. O iubesc pe mama,dar e asa enervanta uneori,

-

Dupa plictisitoarea si obositoarea ceremonie de deschidere, trebuia sa mergem la clasa noastra. Dar eu, aveam niste carti la dulap si intarziam la ora, ceea ce nu se intampla prea des. Mi-am luat repede cartile si abia am incuiat dulapul, eram foarte grabita, atat de grabita incat nu l-am vazut pe Luke Hemmings cum alerga pe coridor. A intrat in mine si mi-am scapat toate cartile.

"Oh,pe bune?" Am strigat nervoasa dar el nici macar nu s-a obosit sa isi ceara scuze. Tipic Hemmings. Tipul asta stie doar sa creeze probleme. M-am aplecat sa iau cartile, dar am fost speriata atunci cand am zarit alta mana pe manualele mele. Era Ashton, prietenul meu din clasa a9a. Am zambit atunci cand l-am vazut. Eram fericita ca ne-am revazut dupa lunga vacanta. "Hei."

"Hei, Hemmings ala e ceva, huh?" Ash a ras, la fel si eu, aprobandu-l. "Oh da, chiar este. Nu prea inteleg ce e cu el...nici nu cred ca m-a observat." Am oftat apoi l-am privit pe Ash si nu am putut sa nu zambesc. Ashton era foarte aratos, nu era genul de tip cu muschi, dar zambetul lui, pur si simplu, iti face ziua mai buna, te simti in regula si dintr-o data uiti de toate probelemele. Da, il placeam, il placeam mult.

"Nu-l baga in seama. Nimeni nu prea stie care e problema lui. Hai sa mergem, se face tarziu." A ridicat toate cartile si s-a indreptat spre clasa, iar eu, cu un zambet tamp pe fata, il urmam.

-

"Cum a fost prima zi?" Am auzit intrebarea in timp ce imi lasam niste lucruri in dulap. Era Maddy,prietena mea cea mai buna. Am zambit, dar zambetul a disparut imediat. "Ugh,scoala,urat,multi copii noi si idioti." Maddy a ras apoi si-a asezat mana pe umarul meu. "Nu te-ai schimbat deloc,Claire. Tocmai voiam sa te intreb daca mergi la petrecerea de diseara dar se pare ca nu esti in toane bune." Sprancenele mele s-au ridicat imediat. Eu? Petrecere? Nah.

Urasc petrecerile si alcoolul si tigarile si tot ce tine de petreceri. In afara de muzica, muzica e ok. Nu sunt tipul de persoana care merge la petreceri,danseaza,face chestii nebunesti. "Nah,sunt bine,multumesc. De fapt,abia astept sa merg acasa, sunt super obosita."

"Ok,eu mai stau. Trebuie sa ma intalnesc cu niste colegi. Era frumos daca veneai. Trebuie sa mergi la o petrecere pana absolvim.Trebuie." Maddy avea dreptate, trebuie sa merg macar la o petrecere pana termin liceul. Totusi,mai am timp. Mi-am dat ochii peste cap a doua oara pe ziua de azi. "Mda,ok,o sa merg...dar nu acum. Pa." Si cu aceste vorbe, am parasit holul liceului.

-

Asteptam autobuzul,desi mergeam doar o statie, simteam ca pot sa adorm in orice moment, ascultam muzica la casti, dar oricat de tare era muzica, sirena politistilor era mult mai zgomotoasa. Mi-am scos o casca din ureche, ce se intampla ? Niciodata nu se intamplau chestii importante in cartierul meu. Atunci cand in fata mea a aparut un baiat blond, foarte inalt, cu ochi albastri infricosati, am stiut ca Luke intrase din nou in bucluc. "Esti cu mine in scoala,nu-i asa?" Abia putea sa respire. "...da." Am murmurat, imi era frica. Ce avea de gand ? Mi-a aruncat niste saculete cu o chestie care semana cu iarba. M-am incruntat si am vrut sa-l intreb ce este dar el deja o luase la fuga. "Iti explic mai tarziu,fugi,te rog,ajuta-ma!" Desi imi spusese sa fug,am mai stat pe loc vreo 5 minute. Am inceput sa alerg atunci cand sirena se auzea din ce in ce mai tare. De ce eu ?

Dupa muulttt alergat, Luke m-a condus intr-un gang, apoi a sarit un gard destul de inalt. Eu m-am oprit. Nu aveam de gand sa sar,mai ales ca eram in fusta si nu voiam ca Luke Hemmings sa-mi vada lenjeria intima. "Eu nu sar."

"Ai alergat pana aici,dar nu sari un gard ? Hai,te rog, nu vreau sa ma prinda politia. De fapt sa ne prinda." Un zambet malefic a aparut pe fata lui,facandu-i pierce-ul din buza sa straluceasca. "De ce nu pot sa-ti dau saculetele si sa plec ?"

"Pentru ca deja esti aici,asa ca sari." Mi-a zis iar eu am oftat. M-am tinut de rochie si am sarit,in cele din urma. "Te urasc,Hemmings." Am spus privindu-l in ochi.

"...oh,multi o fac." Mi-a oferit un alt zambet diabolic, iar acum ca eram mai aproape de el,i-am observat gropitele. Iubesc baietii cu gropite, si Ashton are. "Imi imaginez..."

"Deci...uhm,trebuie sa stam putin aici pana pleaca politia." Mi-a explicat Luke. "Probabil ca te intrebi ce e in saculetele alea. In cele pe care le-ai tinut tu e tutun, mai am si cu droguri dar, asta nu te intereseaza." Acel pierce al lui ma termina psihic, ma holbam la el non-stop.

"Oh...si ce faci cu ele?" Eram curioasa,nimeni nu il intelegea pe Hemmings si nimeni nu stia ce facea el de fapt. "Le duc la o petrecere." O spunea de parca nu era ceva iesit din comun. "Uhm,stii...eu inca...cum te cheama?" Era intuneric, eram prinsi intre doua randuri de gard si miroasea ingrozitor dar parca aceste lucruri nu contau. "Claire.Claire Addison." Baiatul a dat din cap, spunand, intr-un fel ciudat, ca mi-a retinut numele.

Zgomotul facut de masinile de politie nu se mai auzea si credeam ca era timpul sa plecam. "Uhm,cred ca au plecat. Putem sa mergem ? Miroase oribil." Hemmings a ras,dar eu eram foarte serioasa. Daca mai stateam aici cateva minute,muream. "Te fac sa crezi ca au plecat, dar ei de fapt te cauta. Crede-ma, am experienta." Parea mandru de el, ma facea sa ii tin o morala, dar ma abtineam. "Ok si eu de ce nu pot sa plec?"

"Daca pleci tu, ma prind si pe mine. Nu risc prea mult." Oh da,sigur. Am ridicat o spranceana. "Oh,serios,Hemmings? Atunci ce facem noi aici ? Suntem aici pentru ca nu risti prea mult,nu? Pf." A izbucnit in ras, apoi si-a adus genunchii la piept, imbratisandu-i. "Acum va trebui sa mergi cu mine la petrecere ca sa livram astea."

"Haha,ce?" Nu aveam de gand sa accept 'invitatia'. Nu am vrut sa merg cu prietena mea cea mai buna sa ne distram,dar merg cu Luke Hemmings sa livram nu stiu ce droguri ? "Haha,ce ai auzit. Mergi cu mine,fie ca vrei sau nu."

after school ↦ hemmingsWhere stories live. Discover now