Capitolul 13

2.9K 153 4
                                    

Vineri,la scoala,i-am povestit lui Maddy despre Ash.Ea spunea ca sigur este o intalnire,dar eu inca aveam dubii.Adica...suntem prieteni de ceva timp,nu ar fii ceva ciudat sa vrea sa mearga cu prietena lui la film. "Claire...e clar ca vrea sa mergeti la o intalnire." Maddy si-a dat ochii peste cap,deja enervata de pesimismul meu.

"Si daca nu e asa?" Nici eu nu stiu de ce ma purtam asa.Poate ca doar imi era teama.Nu mai mersesem la o intalnire de ceva timp. 

"Claire,iar exagerezi.Calmeaza-te." Mi-a pus mana pe umar si a oftat.Eu am inspirat apoi am expirat. 

"Ar trebui sa vorbesc cu el,nu-i asa?" Imi muscam buza incontinuu.Eram emotionata si nu stiam ce sa fac.Nu prea stiam cum sa ma comport cu baietii.Maddy a dat din cap aprobator.Am mai luat o gura de aer si m-am indepartat de Madison.

Cand am ajuns in dreptul dulapului lui,incepusem sa-mi musc din nou buza si voiam sa fug inapoi la Maddy.Am privit-o inca o data si mi-a facut semn sa vorbesc cu el,dar simteam ca nu puteam sa zic nimic.Mi-am aranjat putin parul apoi l-am batut usor pe umar pe Ash care cotrobaia in dulapul lui.Abia i se vedea capul.

S-a intors si mi-a zambit,iar eu am schitat un zambet.Din nou,inima mea batea foarte tare.Imi era teama ca Ashton va auzi.Ma durea burta si simteam ca o sa vomit pe el.Nu stiu de ce eram asa de emotionata. "Oh hei,Claire." A spus Ashton iar eu mi-am pus o suvita de par dupa ureche.

"Uhm,hei." Am spus,apoi mi-am umezit usor buzele si am inceput sa vorbesc din nou. "Voiam sa stiu...maine la ce ora? Si...uhm..." M-a intrerupt,razand.

"La ce ora vrei tu.Sunt liber oricand." 

"Ash..." Am spus destul de incet.

"Da?" Ochii lui verzi spre caprui straluceau puternic.Imi faceau genunchii sa tremure putin.

Inainte sa zic ceva,mi-am muscat obrazul. "...e o intalnire?" Vorbeam foarte incet si nu aveam curajul sa ma uit in ochii lui. 

"Oh,Claire." Si-a pus degetul pe barbia mea si a ridicat-o pentru a se uita in ochii mei. "Sigur...adica...si tu vrei,nu?" Incepuse si el sa vorbeasca mai incet.Nu mai aveam glas asa ca am dat din cap,iar el mi-a sarutat fruntea.S-a departat putin,a luat cartile din dulap apoi a trantit usa.M-a facut sa tresar putin dar nu l-am lasat pe Ash sa vada.Mi-a zambit apoi s-a indreptat spre clasa. "Pe sambata,Claire."

Ma simteam mai linistita acum ca stiam toate lucrurile astea.Dar dupa ce a plecat...mi-am dat seama ca inca nu stiam la ce ora trebuia sa ne intalnim.

-

"Doamne,Claire,esti prea fericita pentru mine,jur." A spus Luke razand.Am ras si eu,incepand sa topai pe drum pentru a-l 'enerva' si mai tare. "Opreste-te." Radea incontinuu.Mi-a pus mana pe umar pentru a ma face sa nu mai sar dar eu tot saream. 

Am scos limba spre el,iar el si-a dat ochii peste cap in gluma. "E o intalnire,Luke! Intalnire! Oh Doamne,am asteptat asta de 2 ani." Chiar eram foarte entuziasmata,dar ma simteam cam prost vorbind despre asta cu Luke si nu intelegeam de ce.

"Ah wow Claire,super." Din nou privea in fata,nu mai radea,nu mai zambea.Mi se parea foarte ciudat si desi nu o aratam,ma durea sa vad asta,cum isi schimba starile emotionale dintr-o data.Imi pasa de Luke,e prietenul meu.Si chiar daca incercam sa neg asta mereu,undeva acolo in inima mea aveam mici senimente pentru el.Luke era unul din cei mai aratosi baieti din cartierul meu,dar toata lumea credea ca e un ciudat sau un drogat.Inainte nu prea imi pasa de asta,dar acum ma cam enerveaza.Nici macar nu il cunosc,dar vorbesc.

"Nu te mai uita asa,melancolicule." Am oftat.Deja nu mai topaiam.Toata fericirea se dusese pe apa sambetei.Oare cand o sa ajung sa-l inteleg pe Luke?

-

Era 9:07 cand m-am dat jos din pat.In sfarsit ziua de sambata venise.Inca nu stiam la ce ora ma voi intalni cu Ash,dar tot eram fericita.Am coborat,ma rog,mai mult am sarit,in bucatarie.Stiam ca o voi gasi pe mama acolo.Cred ca isi petrece cel mai mult timp acolo.I-am zambit si am sarutat-o pe obraz.A fost cam surprinsa de ce facusem. 

"Ce s-a intamplat?" A spus mama putin incruntata. "Nu-mi spune ca e vreun baiat." 

Mi-am dat ochii peste cap,apoi m-am inrosit putin. "Ba da." M-am dus spre dulapul cu cereale,apoi spre frigider pentru a lua lapte.Am scos un bol rosu din alt dulap si m-am azesat la masa.Am pus cerealele apoi laptele.

"Oh Doamne,nu-mi spune ca iti place de Luke." Cand am auzit asta,aproape ca era sa ma inec cu cerealele.Am inceput sa tusesc si am luat repde un prosop pentru a ma sterge la gura. "Oh Doamne,stiam eu.Mergi la o intalnire cu el,nu-i asa?" Mama batea din palme si parea foarte bucuroasa.Dupa ce mi-am revenit am negat totul.

"Nu,mama.Luke e doar un prieten.Si Doamne,nu mai spune chestii d-astea cand mananc,te rog.Era sa mor." Mama s-a bosumflat,iar eu am continuat sa mananc,ignorand-o.

"Cum adica? Nu e Luke? Atunci cine?" Si-a ridicat sprancenele si astepta un raspuns.Mama era mereu asa de curioasa.

"Il cheama Ashton." Nu voiam sa-i spun acum totul.Desi stiam ca o sa inceapa sa ma interogeze: 'Cum arata?' 'Unde sta?' 'Ia note bune?' 'De ce nu-l aduci acasa?' etc. etc. 

Mama a deschis gura pentru a spune ceva dar am auzit soneria telefonului.M-am ridicat instantaneu.Am fugit sus pentru a lua telefonul.Cand am vazut cine era,am zambit.

"Alo?" Am spus chicotind ca un copil mic care a vazut dulciuri.

"Hei,Claire." Vocea masculina a spus,razand si el.

"Hei,Ash." M-am asezat pe marginea patului si nu-mi puteam lua ranjetul de pe fata.

"Voiam sa vad ce faci...si daca inca mai vrei sa te vezi cu un baiat blondut la ora 5pm." Nu stiu de ce dar atunci cand a zis 'blondut' m-am gandit prima ora la Luke si trebuie sa admit ca m-am panicat putin.Apoi,mi-am dat seama ca vorbea despre el,dar inima imi batea asa de tare incat mi-am pus mana in partea stanga.

"Normal." Am spus destul de repede.

"Okay,ne vedem la 5 atunci.Da-mi mesaj cu adresa ta.O sa vin sa te iau." Dupa ce a inchis,i-am trimis adresa si m-am intins in pat.

Mi-am pus mana pe frunte.De ce m-am gandit la Luke atunci cand Ashton a zis 'blondut'? Devenisem din nou paranoica.Probabil m-am gandit la el pentru ca si el este blond.Mda,probabil.

after school ↦ hemmingsWhere stories live. Discover now