Capitolul 12

3K 152 5
                                    

M-am trezit la ora 8,cu o durere infernala de cap.Nu imi aduceam aminte de intamplarile de aseara.M-am trezit peste noapte si nu m-am dezlipt de capacul veceului.Nu voiam sa merg la scoala,dar trebuia.M-am ridicat cu greu din pat si am mers la baie.Imi priveam reflectia si nu eram prea impresionata de ce vedeam.Parul imi statea in toate directiile,aveam cearcane foarte evidente si ochii putin rosii.Eram palida,iar ochii mei verzi pareau fara viata.Am oftat si am decis sa fac un dus.

Am mers in bucatarie.Credeam ca mama era foarte nervoasa,dar ea isi intingea linistita untul pe paine.Atunci cand m-a observat a zambit putin. "Neata." Am salutat-o si eu si m-am trantit in scaun,apoi mi-am pus capul pe masa. "Somnoroasa? La ce ora ai venit aseara? Am adormit devreme si nu te-am auzit." Buna intrebare mama,buna intrebare.Habar nu aveam la ce ora am venit.

"Apf...nu stiu cat era ceasul.Am fost cu Luke." Nu era o minciuna.Tot ce stiam e ca am fost la o petrecere cu Luke,am baut putin apoi paf! memoria mea s-a sters.

Mama m-a privit intens,ca si cum nu prea avea incredere in mine. "Hmm...bine." A spus in cele din urma.Pe tot parcursul micului dejun nu am scos nicio vorba.

-

Nu eram capabila sa merg pe jos pana la scoala,asa ca am mers la statia de autobuz.Stateam pe banca cu picioarele intinse si le balansam,dar am incetat atunci cand l-am vazut pe Luke.Ce cauta aici? De obicei ne intalneam in statia de la scoala,nu aici? "Lukee!" Am strigat,iar el s-a intors si mi-a zambit,i-am facut semn sa vina langa mine.

"Hei." A spus facandu-mi cu mana.Ajunsese in dreptul meu,i-am facut si eu cu mana si s-a asezat langa mine. 

"Uhm,hei.Umm...tu iti mai aduci aminte ceva de aseara?" Eram curioasa.Voiam sa aflu ce se intamplase.Era absurd,trebuia sa-mi amintesc dar...totul era alb in mintea mea.

Luke a inghitit in sec si a inceput sa se uite la imprejurarile lui. "Uhmm..tu?" A intrebat,ezitant.Oare ce se intamplase? 

"Nu prea...adica...deloc." Am marturisit iar Luke a ras incet. "Poate ca e mai bine asa." M-am incruntat,apoi am dat din umeri.Poate ca nu era asa de important pana la urma.Si orice se intamplase,faptul a fost deja consumat.Ce putea fii atat de rau?

-

Imi era foarte rau,abia asteptam sa merg acasa si sa dorm.Eram prinsa in gandurile mele,atunci cand am simtit un cap pe umarul meu.Am tresarit.Era ceva normal...sa te trezesti cu capul unui om pe umarul tau.Am auzit rasul ala familiar si am stiut ca era Ashton.

"Ash!Ce naiba?! M-ai speriat de moarte,esti nebun?" Am strigat,acum stand fata in fata cu Ashton.Zambea,dar zambetul lui a disparut in doua secunde.Am ridicat o spranceana si am asteptat sa-mi spuna ce a patit.

"Te-ai inselat,Claire." A spus cu ochii umezi.

"Cu ce?" M-am incruntat,iar el a privit podeaua,apoi un oftat lung a iesit de sub buzele lui. 

"Chloe s-a despartit de mine.Intalnirea a fost un esec." Desi trebuia sa fiu suparata ca aud asta,eram foarte fericita.Nu il mai auzeam toata ziua vorbind despre Chole si simteam ca in felul asta mai aveam o sansa.

"Oh...pacat.Dar cum de s-a despartit ea de tine? Si lol,erati impreuna de macar o luna?" Voiam sa stiu detalii,desi nu prea mai era nevoie.

"A spus ca s-a inselat in privinta mea si ca nu doar aspectul conteaza si chestii.Si da,nu stiu.Cred ca de o luna.Claire,nu ma simt prea bine..." Gesticula si isi dadea cu mainile prin parul lui ondulat.

"E ok,Ash.Nu te merita." M-am apropiat de el si l-am strans in brate. "Mersi mult,Claire.Mersi pentru tot." Ma simteam asa de bine in bratele lui,de parca acolo era locul meu.

-

Eram la iesirea din liceu cand Ashton m-a strigat.M-am intors spre el,iar el clar se simtea mult mai bine decat de dimineata.Am miscat din sprancene,in semn ca il ascult.El a luat o gura mare de aer,apoi a lasat-o sa iasa. "Uhm,ce faci sambata?" A vorbit Ash cu un zambet copilaresc pe fata.

Oh.Ce vrea sa spuna cu asta? Adica...am asteptat aceste cuvinte de vreo 2 ani.Niciodata nu mersesem la o intalnire cu el. "DA!" Am exclamat,pupilele mele dilatandu-se.Vocea mea a fost foarte ascutita si ciudata,asa ca Ashton a ras.Am tusit,apoi am ras si eu. "Da..sunt libera.Ca de fiecare data." 

"Aham...vrei sa mergem undeva? Adica...la un film poate? Sau..." Dadea din maini,mereu face asta.Nu puteam sa cred ca tocmai intrebase asta.In stomacul meu avea loc o batalie intre fluturi si inima imi batea din ce in ce mai tare. "Da,sigur.Am putea merge la un film." Am zambit,iar el a facut acelasi lucru.

"Okay.Te sun sau mai vorbim si maine la scoala,bine? Pa,Claire." M-a imbratisat repede,apoi mi-a facut cu mana.

"Binee.Abia astept sambata!" 

-

Luke ajunsese inaintea mea la locul nostru de intalnire.I-am luat-o inainte cu zambetul.Am incercat sa-i copiez zambetul stramb si adorabil si cred ca am reusit pentru ca a inceput sa rada. "Hey,Claire." 

Am ras si eu.Cred ca deja isi daduse seama ca eram intr-o stare buna. "Hei,Luke." 

"Ce-i cu tine?" A intrebat Luke fara sa-si ia zambetul de pe fata.M-am incruntat putin dar nici eu nu am putut face zambetul sa dispara. 

"Sunt fericitaa!" Am spus,ridicand mainile in aer.Luke a oftat,apoi a chicotit.

"Ce s-a intamplat?" S-a ridicat de pe banca si am inceput sa mergem spre casa-petrecere.Doamne,am vazut asa de multe case saptamanile astea.

"Sambata merg la o intalnire---stai." M-am oprit.Chiar era o intalnire? Adica...el doar m-a invitat la film,nu a spus ca e o intalnire.Daca l-as intreba...ar fii ciudat? 

Luke a izbucnit in ras. "Ce?" Eu l-am privit cu o fata trista,in gluma.Iar el isi pusese mana la gura pentru a ascunde chicotelile. 

"Sunt asa de proasta.Oare chiar e o intalnire?" Am intrebat,mai mult retoric.Luke nu avea de unde sa stie asta.Vantul imi sufla parul si a trebuit sa-mi iau niste suvite de pe fata.Era octombrie si vantul isi facea treaba.

"Claire,cu cine te duci la o intalnire?" 

"Cu Ash." I-am zambit si ma asteptam ca el sa faca acelasi lucru,dar nu a facut-o.Nici macar nu m-a privit in ochi.Privea in fata,fara sa spuna nimic.Parea asa de melancolic,incat m-a facut sa rad.

"De ce razi,Addison?" A schitat un zambet,iar eu l-am impins usor. 

"Arati amuzant,Hemmings." El imi spusese pe numele de familie deci de ce sa nu o fac si eu? M-a privit,in cele din urma,dar parea foarte serios.Sau ranit.

"Claire,parca Ashton era cu cineva." Aproape ca a soptit.Ceva nu era bine.Oare nu avea incredere in Ash? 

"Da,da.Dar s-au despartit." Nu imi placea sa vorbesc despre asta.Si oricum nu mai conta.Era in trecut.Luke si-a dat foarte repede ochii peste cap,dar l-am vazut. "Ce e?" 

"Nimic...nu conteaza.Nu prea am incredere in el...cred." A spus,apoi si-a aranjat parul.

after school ↦ hemmingsWhere stories live. Discover now