Capitolul 5

3.3K 170 0
                                    

Dupa ce ne-am dat seama ca se schimbase melodia si ca fruntile noastre aproape ca se atingeau,ne-am despartit intr-o secunda.Jenat,Luke si-a pus mana in spatele gatului si a ras. "Scuze.." Muzica era foarte tare,iar el a soptit,dar eu l-am auzit. "Ah,nu,nu.Nu-i nimic." L-am linistit.Dupa ce am tusit putin,mi-am dat seama cat de uscat era gatul meu. "Uhm,mi-e sete." 

"Oh.Uhm,e un vin bun la petrecerea asta.Crede-ma e super." Luke devenise entuziasmat,asa ca am chicotit si l-am urmat inapoi la bar.De data asta,nu m-am asezat pe scaun.L-am asteptat pe Luke sa ia paharele si voiam sa mergem afara.Era prea multa lume,prea mult fum.Asa ca, atunci cand s-a intors,m-a gasit stramband din nas. "Ce?" Buza inferioara a fost lasata in jos,bosumflandu-se. "Putem sa iesim afara? Te rog." Privirea mea s-a transformat intr-una de catel plouat,iar Luke a dat usor ochii peste cap si mi-a facut semn spre usa. "Multumesc." Am spus inainte sa pornesc spre iesirea din spate. 

Cand am iesit de acolo,am luat o gura mare de aer.Aer curat.Luke a aparut si el,mi-a dat paharul si s-a asezat pe o piatra dreptunghiulara.Am luat o gura de vin,incruntandu-ma atunci cand am simtit alcoolul. "O sa te obisnuiesti." A spus,apoi si-a scos un pachet de tigari din buzunarul hanoracului.Atunci cand am vazut,mi-am lasat capul pe spate si am scos un 'Argh'.Luke a ras.Din celalalt buzunar a scos bricheta,iar dupa ce si-a aprins tigarea a spus, "Ce?" 

"Cred ca vreau inapoi." Am glumit,facand mici pasi spre el. "Acolo miroase mai rau." Nu il puteam contrazice.Inauntru nu mai era aer,era fum de tigara.Daca mai stateam acolo,ma sufocam.Ajunsesem in dreptul lui. "Vrei?" M-a intrebat,aducand tigara in dreptul meu.M-am dat usor in spate, "Nah,sunt bine,multumesc." Si-a ridicat umerii apoi i-a lasat sa cada lenes inapoi.

"De ce faci asta?" Intr-un final,am luat un loc langa el.M-a privit intens,iar eu nu stiam unde sa ma uit:la ochii lui superbi sau la piercing.Imi mutam privirea,dar am decis sa ma uit in ochii lui.Era clar ca a observat pentru ca a izbucnit in ras. "Iti cam place piercing-ul meu.Nu vrei si tu unul?" 

"Eviti intrebarea." Am realizat,un zambet mandru pe fata mea.Un ras a iesit din nou din gura lui,a mai tras o data din tigara,apoi a lasat tot fumul sa iasa. "Poate." 

"De ce?" Normal ca eram curioasa.Eu mereu sunt curioasa.Dar se pare ca motivul era serios pentru ca fata lui devenise melancolica si incepuse sa-mi para rau ca am intrebat. "Oh,ok.E personal.Inteleg.Nu trebuie sa-mi spui daca nu vrei." 

"Meh.Toti adolescentii spun asta,dar eu chiar am inceput sa fumez pentru a uita de stres,de familie,de tot.Mi se parea un lucru super.Plus,credeam ca daca ma apuc de fumat,voi fii mai cool.Dar nu prea mi-a iesit." Am ras atunci cand am auzit ultima propozitie si mi-am trecut mana prin par. 

"Vrei sa scapi de stresul asta...dar plamanii tai nu vor scapa." Am punctat.Fumatul ucide.Urasc moartea.Nu imi place cand cineva moare.De cand am fost la inmormantarea bunicii mele cand eram mica si am vazut-o...altfel decat o stiam eu.Mi-am promis ca nu mai merg la niciuna,dar cateodata trebuie. 

"Eh,nu-i bai." Raspunsul lui m-a socat.Cum adica? "Ce?Tie nu-ti pasa? Poti sa mori,Luke." Am simtit o durere in piept atunci cand am spus acele cuvinte.De fiecare data cand pronunt acel cuvant sau derivatele lui,ma simt oribil.Eu vreau doar ca toata lumea sa traiasca.Mai ales ca ajunsesem sa tin la Luke desi nu il cunosteam de multa vreme.Sunt o persoana care se ataseaza foarte repede,din pacate. 

"Nu imi pasa.Nimanui nu-i pasa." A pus accentul pe 'nimanui',iar atunci am simtit cum ochii mei s-au micsorat si imi venea sa-i dau o palma.Cum putea spune asa ceva? Familia lui? Prietenii lui? Eu? Noi ce suntem? M-am inrosit putin la fata din cauza nervilor.Pentru a nu-l plesni,am 'plesnit' piatra pe care stateam,aducandu-mi fata mai aproape de a lui. 

"Ce naiba,Luke?Asa crezi tu,dar stii...acum vei spune 'Dar Claire,abia de ma cunosti.' dar te cunosc,ok? Mie imi pasa.Mie imi pasa de toti prietenii mei.Mai stii? Suntem prieteni.Poate ca inca nu suntem prieteni foarte buni pentru ca inca nu e vremea sa ne spunem secretele si chestii dar e ok.Va veni si vremea aceea." Deja vorbeam fara sens.Am oftat,apoi l-am privit direct in ochi. "Luke,mereu exista oameni carora le pasa.Mereu." Imi era teama sa-i aduc familia in discutie pentru ca nu ii stiam situatia,asa ca am tacut.Contactul vizual nu s-a rupt iar tigara lui trebuia scuturata de scrum,dar cred ca uitase de ea.

Abia atunci cand i-am zambit,s-a trezit din transa,a scuturat tigara apoi a mai tras un fum. "Mersi.Cred ca aveam nevoie de asta." Mi-a intors zambetul,a mai luat inca un fum apoi a spus, "Si stii ce?" Am ridicat sprancenele,asteptand raspunsul. "Discutia asta ne-a facut prieteni foarte buni." L-am lovit incet in umar,apoi am inceput sa chicotesc,Luke facand acelasi lucru. "Cand ai nevoie sa te descarci sunt aici.Imi place sa tin morala si chestii." Mi-am aratat in sfarsit dintii,iar Luke a zambit la fel de larg. "Ok.Mersi." S-a ridicat,a aruncat acel lucru mortal scarbos si l-a calcat.Ma simteam asa de bine vazand cum o striveste. "Poti sa mai faci asta o data." Am spus uitandu-ma cum tutunul si alte chestii toxice ieseau din filtru. "Poti sa faci asta cu tot pachetul." Am adaugat iar el a ranjit,apoi limba lui a fost atintita spre mine.L-am copiat,scotand si eu limba. 

Si-a luat privirea de la mine,a luat o gura din vin,apoi l-a baut pe tot.Am ramas cu gura cascata. "Yum.E bun,hai sa mai luam." Ma uitam speriata,in gluma,iar Luke si-a dat seama.Era bine ca avea simtul umorului si intelegea sarcasmul pentru ca le foloseam des. "Luke...ma cam sperii.Cum ai putut sa-l dai pe tot pe gat?" Chiar nu intelegeam.Alcoolul ala este asa de neplacut atunci cand il simti cum ajunge in stomac.

"Oh,e simplu.Vrei sa te invat?" Ochii lui s-au marit,irisul lui devenind mai evident si mai stralucitor.Am ridicat mainile si le-am miscat, "Nu,nu." 

"Tu zici 'nu' cam des,nu crezi?" 

"Cand sunt cu tine,sunt nevoita sa spun 'nu'." Am spus ridicandu-ma de pe piatra.Am mai luat o gura de aer inainte de a intra in casa aia fara oxigen.

after school ↦ hemmingsWhere stories live. Discover now