65.Bölüm ~İŞ BİRLİĞİ~

1.8K 149 144
                                    

Asu Lina'dan...


Hocayı dinliyordum ama aklım bugünkü olacak sınavdaydı. Dün çalışmıştım matematik sınavına ama hala endişeleniyordum. Birinciydim ve böyle devam etmem lazımdı. Yanımda oturan Kumsal'a baktığımda not alıyordu, bazen de derin derin düşünüyordu. Yaşadıkları zordu. İki defa güvenmişti ve iki defa aldatılmıştı. Aldatılmak nasıl bir his bilmiyordum ama Kumsal'ı böyle gördükçe üzülüyordum. Tek Kumsal'ı değil Alesya ve Asena'yı da üzgün görmek istemiyordum.

Dün Cesur'un Halil Ersim'in çocuğu olduğunu ve Kıvanç'ın da arkadaşı olduğunu öğrendik. Etrafımızdaki herkes birbiriyle bağlantılıydı. Hayatımıza insan almaya korkar olmuştuk. Bora ve Kaan kimle bağlantılıydı? Boyalılar mı? Bence hayır. Buraya tekrar gelme sebepleri Kumsal'ın, bizim canımızı yakmak olsa da bunun altında başka bir iş vardı. Tek can yakmak değildi. Bu işin altında başka bir iş vardı. Berkan da ortalıkta yoktu. Tamamen kaybolmuşlardı. Arıyordum açmıyordu. Berkan'ın amacı neydi? Bizi koruması lazım iken ortalıktan kayboluyordu. Bizi kimse bu karanlık kutudan çıkarmıyordu.

Sınıfın kapısı açıldığında kafamı kitaptan kaldırdım. "Hocam sınav yerleri." dedi nöbetçi ve kağıdı Bekir hocaya verip çıktı. Dersin bitmesine bir kaç dakika kalmıştı. Heyecanlıydım. "Dikkatlice beni dinleyin. Tekrar okumayacağım." dedi Bekir hoca ve herkesin sınav yerlerini okudu. Benim sıram geldiğinde defterimin kenarından küçük bir kağıt kopartıp hocayı bekledim. "Asu Lina 12-C, 13. sıra." dediğinde Bekir hoca kağıda yazdım. Kumsal'a dönüp "Hangi sınıftasın?" dedim. "11-B." dediğinde dudağımı büzdüm. Aynı sınıfta değildik. Arkamı dönüp Asena ve Alesya'ya "Hangi sınıftasınız?" dedim. "12-A." dedi Alesya. "11-B." dediğinde Asena "Kumsal ile aynı sınıftasın Asena." dedim. Kumsal hızla arkasını dönüp "Bana kopya versene." dedi Kumsal Asena'ya bakıp. "Veririm." dediğinde Asena "Kimin kardeşi." dedi Kumsal gülerek.

"Beş dakika kaldığı için serbestsiniz." dediğinde Bekir hoca kızlarla konuşmaya başladık. "Cesur'u ne yapacağız?" dedi Kumsal. "Bilmiyorum ama bilgi almaya çalış. Belki telefonunda konuşurken önemli bir şey duyarsın." dedi Alesya. "Bazı sorular sor. Cevaplamasa da o soruyu daha çok bastır ve söylemesini sağla. Bizim için küçük bir bilgi bile bizi o kadar çok çıkış kapısına sürükler." dedim. "Bugün Cesur'dan bir şeyler öğren. Onla bir yere git. Eğer acil bir işim çıktı derse onu takip et. Yarın zaten ben hesap soracağım." dedi Asena. "Takip ederim de hesap soracağım derken? Anlamadım." dedi Kumsal şaşkınlıkla. "Kıvanç'a nasıl yaptıysak Cesur'a da aynısını yapacağız." dedim gülümseyerek. "Yine bir aksiyon." dedi Alesya heyecanla. "Senin adımın bile aksiyon. Sanki yaşadıklarımız normal şeyler." dedi Kumsal gülüp. "O da doğru ama böyle şeyler daha iyi. Cesur'u kaçıracak mıyız?" dedi Alesya merakla. "Hayır kaçırma yok. Parkta sıkıştıracağız ve bilgi alacağız." dedi Asena kaşlarını çatıp. "Bize bir şey söyler mi?" dedim kaşlarımı kaldırıp. "Kıvanç söylediyse Cesur her türlü söyler." dedi Asena. "Biraz zorlanacağız ama olsun." dedi Kumsal.

Zil çaldığında sınav yerime yani 12-C'ye gidip sırama oturdum. Sınavın kolay olmasını umuyordum. Yoksa düşük alabilirdim. Ne kadar ders çalışsam da aklım hep başka yerlere gittiği için odaklanamıyordum. Arkama Barlas oturunca ona baktım. Garip birisiydi. Ne yaptığı belli değildi. Piknikde bana Asena'ya davranışlarım yalan dedi. Bir insan bu kadar gerçekçi olamazdı. Eğer şu yaşadıklarımız olmasa Asena da beni seviyor derdi. "Ne oldu Asu?" dedi Barlas. Ona baktığımı fark etmişti. "Amacını, amacınızı anlamak istiyorum." dedim. "Bu sefer ne oldu?" dedi Barlas kaşlarını çatıp. "Hiç bir şey." dediğimde Barlas inanmamış gibi bana baktı. "Cesur'u önceden tanıyor muydunuz?" dedim. "Hayır. Neden?" dedi Barlas tek kaşını kaldırıp. "Berkan bizim okula gelmeden önce en son ne zaman gördün?" dedim. "En son Berkan kalpazanlıktan dolayı polise yakalandı. Ondan sonra da hiç görmedik." dedi Barlas. "Peki Berkan polise yakalandıktan sonra hiç Berkan'la ilgili araştırma yaptınız mı?" dedim. "Hayır hiç yapmadık. Berkan bizim okula gelince hepimiz şaşırdık. Beklemiyorduk. Bir de sizle arkadaş olmasını hiç beklemiyorduk."  "Anladım." dedim. Barlas bazen cidden anlayışlı birisiydi. Onla sohbet edebilirdin ama arkadaşıysan. "Bunları neden sordun?" dedi Barlas. "Cesur Berkan'ın adamı olabilir." dedim. Barlas kaşlarını çatıp "Siz cidden Berkan'ın adamı değil misiniz?" dedi Barlas. "Değiliz. Size hep anlatıyoruz ama güvenmiyorsunuz. Biz sadece Berkan ile arkadaştık. Sonra bizden sizle alakalı bir şey istediler biz de yaptık." dedim. "Peki hiç sorgulamadan, araştırmadan mı yaptınız?" dedi Barlas. Kafamı olumlu anlamda salladım. "Kendiniz kaşınmışsınız." dedi Barlas. "Pislik." dedim kaşlarımı çatıp. Barlas gülüp "Asena'nın arkadaşı olduğun belli oluyor." dedi. "Asena her yerde kendini belli eder." dedim. "Cesur konusuna gelelim. Neden böyle bir şüpheye atıldınız?" dedi Barlas. "Biraz sonra zil çalacak. Burası biraz uzun mesele. Zaten bu konuyu da size anlatmak zorundayız." dedim. Sonuçta Çağan'ın suçsuz olmadığını öğrenmiştik. "Merak ettim." dedi Barlas gülüp. "Diğer teneffüste öğrenirsin." dedim. "Bu arada Kaan ve Bora sizi hala rahatsız ediyor mu?" dedi Barlas. "Bizi değil ama Kumsal'ı rahatsız ediyorlar."dedim. "Akıllanmayacaklar." dedi Barlas ve arkasına yaslandı. Ben de zil çaldığı için önüme döndüm.

PSİKOZLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin