51.Bölüm ~KİBRİT~

1.6K 113 131
                                    

Asena Eda'dan...

Kulağımda ısrarla çalan zil sesini duyunca rahatsızca yatakta kıvrandım. Zile aldanmayıp uyumaya devam ettim. Zil art arda çalınca bıkkınlıkla yataktan kalktım. Odamdan çıkıp merdivenlere yöneldim. Merdivenlerden inerken "Kimsin?" diye bağırdım. Ses gelmeyince kaşlarımı çattım. Gerilmiştim. Kapının önüne geldiğimde derin nefes alıp kapıyı açtım.

Gördüğüm manzarayla şaşkınlıktan ve endişeden ne yapacağımı bilemedim. Asu'nun yüzü kan ve morluk içindeydi, dizlerinde morarmalar vardı. Kaşlarımı çatıp "Ne oldu sana?" dedim endişeyle. Asu cevap vermeyince daha çok gerildim. Tekrar "Asu ne oldu?" dedim endişeyle. Asu bana cevap vermeden gözlerimin içine baktı. Yavaş yavaş Asu'nun gözleri kapanınca Asu'ya yaklaştım. Asu gözlerini tamamen kapatınca düşeceğini anladım ve hemen Asu'yu tuttum. Endişem daha çok artmıştı. Asu'yu uyandırmak için çenesini tutup başını sağa sola sallayarak uyandırmaya çalıştım. "Asu." diye seslendim. Ses gelmeyince Asu'yu kucağıma aldım ve eve geçtim. Hızla ayağımla kapıyı kapatıp odama çıktım.

Odama girdiğimde Asu'yu yatağıma yatırıp hızla banyoya geçtim ve nefes nefese kalmıştım. Ne kadar güçlü olsam da bu biraz fazlaydı. İlk yardım dolabından bir kaç malzeme alıp Asu'nun yanına gittim. Asu'yu incelediğimde sinirden dişlerimi sıktım. Kim Asu'yu bu hale getirdi bilmiyordum ama öğrenirsem beni kimsenin tutamayacağını biliyordum.

Pamuğu alıp üstüne biraz su dökerek Asu'nun yüzündeki kanları yavaşça sildim. Asu acıyla yüzünü buruşturup inleyince daha yavaş yapmaya başladım. Kanları sildikten sonra kanlı pamuğu komodinin üstüne bırakıp sarı merhemi aldım. Merhemin kapağını açıp parmağıma biraz sıktım. Asu'nun yüzündeki morarmaların üstüne sürecekken Asu'nun "Asena." demesiyle durdum. "Efendim?" dedim Asu'ya yaklaşıp. "Susadım." dedi Asu kısık sesiyle. "Tamam getireceğim. İlk bu merhemi süreyim." dedim ve parmağımda ki merhemi Asu'nun yüzündeki morarmaların üstüne sürdüm. Her sürdüğümde Asu yüzünü buruşuyordu ama yapabileceğim bir şey yoktu. Ne kadar canının acımasını istemesem de yüzündeki morarmaların iyileşmesi için sürmem lazımdı.

Kremi Asu'nun yüzüne sürdükten sonra dizlerine de sürdüm. Dizlerine sürerken yutkundum. Çok kötü durumdaydı. Onu böyle görmeye dayanamıyordum. Kremi sürdükten sonra elimi yıkamak için banyoya gittim. Musluğu açıp elimi yıkarken bir yandan Asu'yu düşünüyordum. Onu böyle görmek canımı sıkmıştı. Neşeli bir kızı ne hale getirmişlerdi? Sinirle nefes alıp verip hızla banyodan çıktım. Merdivenlere yönelip aşağıya indim. Asu su istediği için mutfağa girip bir bardak su doldurdum. Hızla yukarı çıkıp odama geçtim.

Odama girdiğimde Asu yorgana sımsıkı sarılmıştı. Bacaklarını karnına doğru çekmişti ve titriyordu. Asu'nun yanına gidip yatağa oturdum. "Asu kalk su iç." dedim. Asu yorganı bırakıp kalkmaya çalıştı. Her hareketinde yüzünü buruşturuyordu. Kalkamayacağını anladığımda Asu'ya yardım ettim. "İyi misin?" dedim. Asu yorgun gözlerle bana bakıp "Değilim Asena, değilim." dedi kısık sesiyle. Asu'ya cevap vermeden suyu içmesine yardımcı oldum.

Asu suyu içtiğinde bardağı komodinin üstüne koydum. Asu biraz daha dikleşip sırtını yatağın başına yasladı. "Asena dikkatli olun." dedi Asu yorgun sesiyle. "Neden?" dedim kaşlarımı çatıp. "Pi-." Asu hapşırdığı için cümlesini tamamlayamamıştı. "Üşüttün mü?" dedim Asu'ya ve elimi Asu'nun anlına götürdüm. Elime sıcaklık gelince kaşlarımı çattım. "Ateşin var senin." dedim. "Ateş deme bana." dedi Asu üzgünce. "Yorgunsun diye hiçbir şey sormayacağım ama yarın bana tek tek hepsini anlatacaksın. Belli ki Piçizler bir şey yapmış." dedim sinirle. "Asena her yerim acıyor." dedi Asu ağlamaklı sesiyle. Derin nefes alıp Asu'ya baktım. Elimden hiç bir şey gelmiyordu ve bu benim sinirimi bozuyordu. "Hadi uyu. Ağrıyan yerlerini söyle ben ovalarım." dedim.

PSİKOZLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin