35.Snucius - Hloupost

848 85 13
                                    

Pokračování 12.Setkání po letech
Věnováno ElikaSoblova

Severus otevřel dveře a kdyby za ty roky dokonale nezvládal své sebeovládání, nejspíš by na skutečnost, že na prahu jeho domu stojí Lucius Malfoy, reagoval úplně odlišně. Takhle ale jen překvapeně povytáhl obočí, přestože mu srdce dělalo bolestivé přemety, jako kdyby tušilo, že je na blízku muž, k němuž chová už dlouhé roky hlubokou lásku.

,,Co tady děláš, Luciusi?" otázal se ho ledově. Uplynulo už několik dní od chvíle, co Luciuse a Harryho potkal v Příčné ulici. Od té doby na Malfoye myslel víc, než bylo zdrávo.

,,Přišel jsem za tebou. Zeptat se tě, jak se ti daří..." protáhl Lucius úlisně a Severusovi se zadrhl dech v krku. ,,Určitě si i ty moc dobře vzpomínáš na dobu, kdy jsme oba byli mladí a skoro čerstvě jsme vstoupili do řad Pána Zla... Vždycky jsi byl tak pozorný... Nechybí ti ty naše společné chvíle?"

Severus by jej v ten okamžik nejraději vtáhl dovnitř a už jej nikdy nenechal odejít. Ale nemohl. Nedokázal to. ,,Chybí nechybí, nemáš teď náhodou mladého manžela? Jistě ti dá všechno, co chceš."

Lucius mu věnoval úsměv. ,,Ale ale... snad nežárlíš, Severusi?"

,,Ne," odpověděl potichu a následná slova, která mu řekl, mu zanechávala trpkou pachuť na jazyku a sžíravou bolest na srdci. ,,Ale myslím si, že Harry by nebyl zrovna dvakrát šťastný, kdyby věděl, že jej podvádíš a scházíš se s jinými. On není Narcissa. Nemá s tebou rodinu, nesklopí hlavu, nenechá to být."

Malfoyovi úsměv rázem zmizel z tváře. Tohle nečekal. ,,Odmítáš tedy?"

Severus si tiše povzdechl. ,,Nedělej hlouposti, Luciusi." Naposledy na něj pohlédl, kývnutím hlavy se rozloučil a pak zavřel dveře. Mezi prsty silně sevřel chladivou kliku a pevně stiskl víčka k sobě.

Udělal správnou věc.

Jiskra zažehla požár ✔ | ʰᵖ ʰᵍ ᵖʲ ᵖᵒᵗᶜ ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ⁿᵃʳⁿⁱᵉ ˢʰᵉʳˡᵒᶜᵏWhere stories live. Discover now