41.Snarry - Odpuštění

932 104 15
                                    

Pokračování 40.Nevěra
Věnováno thecleverravenclaw

,,Ahoj Harry."

To byl Severus. Byl zpátky doma a vypadal velmi spokojeně. Harrymu se stáhlo hrdlo a měl pocit, že bude zvracet.

,,Jak to, že ještě nespíš?" zajímal se Severus, došel k němu a políbil ho na tvář. Harry nehnul ani brvou, jen mu věnoval ublížený pohled. Snape se zarazil. ,,Co se stalo?"

,,To bys mi měl říct spíš ty, ne?" opáčil slabým hlasem Harry a posadil se na pohovku, protože hrozilo, že se mu podlomí kolena. ,,Ron a Hermiona tě viděli s Dracovou matkou. Několikrát. Vysvětlíš mi to?"

Severus si dlouze povzdechl. Harry zavřel oči, obával se toho nejhoršího. Tmavovlasý muž se posadil vedle něj a opatrně mu položil ruku na koleno, jako kdyby se bál, zda si to může dovolit.

,,Přesně tohohle jsem se obával. Že do toho tvoji všeteční přátelé budou strkat nos. Vyložili si to totiž úplně špatně. Já tě nepodvádím, Harry."

,,No jasně."

,,Myslím to vážně. Klidně si pod veritasérem vyslechni mě, Narcissu, Luciuse i Draca."

,,A proč bych se měl ptát i jich? To jste měli orgie nebo co?"

,,Přestaň, Harry. Zítra máš narozeniny a já jsem se ti za ten týden pokoušel sehnat dárek, který by tě potěšil." Krátce si odkašlal. ,,Víš přece, že Draco má na ministerstvu velký vliv stejně jako jeho otec. Povedlo se mu zařídit, abys dostal to nové koště, o kterém jsi básnil, dřív, než bude v prodeji."

Harry zalapal po dechu a rozčileně vyskočil na nohy. ,,To jako - tys - tobě se - on mi - tys mi sehnal koště? Měsíční střelu? Nene!" vydechl a když Severus s úsměvem přikývl, Harry vypískl a padl mu kolem krku. ,,Promiň mi to! Já jsem jen... nemáte se takhle divně scházet!"

,,Čekám od tvých přátel hlubokou omluvu. Zkazili ti překvapení a mě připravili o tvou reakci, až by sis to koště rozbalil."

•••

včera jsem dopsala zbytek únorových jednodílovek, a na březen si dám pauzu, abych se mohla víc věnovat i ostatním rozepsaným příběhům^^ a chystám i dva nové🙈

Jiskra zažehla požár ✔ | ʰᵖ ʰᵍ ᵖʲ ᵖᵒᵗᶜ ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ⁿᵃʳⁿⁱᵉ ˢʰᵉʳˡᵒᶜᵏWhere stories live. Discover now