75.Blinny - NKÚ

606 75 16
                                    

Věnováno Bela_Slytherin

,,Tak jak to šlo?" zeptal se okamžitě Blaise, když Ginny vyšla z Velké síně a rozeběhla se k němu. Skočila mu kolem krku a on ji dlouze políbil. Několik studentů se na ně podívalo s odporem. Na takové pohledy už byl pár zvyklý a nic si z toho nedělal. Byli to koneckonců lidé, s nimiž neměli nic společného. Horší bylo, že se na ně podobně dívali i jejich přátelé. Jediný, kdo se s nimi bavil, byla Hermiona, Theodore Nott a Lenka Láskorádová. Blaise mrzelo, že to nedokáže přijmout ani jeho nejlepší přítel, ale už si na to začínal zvykat. Neměl na výběr.

,,Uff, no, určitě to mohlo být lepší, ale nemyslím si, že dopadnu nějak extra špatně," odpověděla mu Ginny, když se odtáhla, a pak se ušklíbla. Blaise ji vzal za ruku a spolu vyšli ven na školní pozemky, na něž svítilo slunce.

,,Hlavní je projít," prohlásil Blaise naprosto klidně a Ginny si něco zabrblala. ,,No co? Taková byla moje taktika při NKÚ. Zaměřil jsem se jen na ty předměty, které vážně chci dál studovat a které budu potřebovat. Ty ostatní jsem nechal plavat a spoléhal se na štěstí. A prošel jsem, bez problému," pokrčil rameny a zazubil se na ni.

,,No jo, miláček štěstěny, viď?"

,,Máš pravdu. Docela jsem to vyhrál," přikývl s láskou v očích a usmál se na ni. Společně se vydali k vysokému stromu, u něhož sedávali, a jenž jim poskytoval příjemný stín. Na jeho kmeni byly už dávno přeškrtány iniciály H + G.

Jiskra zažehla požár ✔ | ʰᵖ ʰᵍ ᵖʲ ᵖᵒᵗᶜ ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ⁿᵃʳⁿⁱᵉ ˢʰᵉʳˡᵒᶜᵏWhere stories live. Discover now