71.Fremione - Nápoj lásky

714 109 18
                                    

Věnováno Kate_Lupin_

,,A tohle je peruánský zatmívací prášek. Vážně skvělá věcička, když potřebuješ rychle zmizet," mrkl Fred spiklenecky na Harryho, jehož prováděl po krámku Kratochvilných kouzelnických kejklí. ,,Naber si, kolik chceš. U nás máš všechno zadarmo. Kdybys nám tehdy nedal ty peníze, nic takového by nikdy nevzniklo," usmál se na něj a poplácal ho po rameni. Když ho Harry s rozpaky přece jen poslechl, vrátili se zase zpátky za Georgem, Ginny, Hermionou a Ronem.

,,Ahoj, zlato," pozdravil Hermionu Fred a na uvítanou ji políbil. Viděli se sice ráno, od té doby ale uplynula už hodně dlouhá doba. Ginny a George předstírali, že zvrací, a pak se rozesmáli. ,,Ty máš co říkat, sestřičko!"

,,Jo, nechodíš teď náhodou s jistým Deanem Thomasem?" přidal se George a v očích mu zajiskřilo. Ginny odložila nápoj lásky, který si prohlížela.

,,To není vaše věc," prohlásila a pak důstojně odkráčela pryč. Fred si všiml, že i Hermiona si prohlíží jejich nejnovější zboží.

,,Copak? Tohle přece nepotřebuješ, Hermiono, já jsem do tebe zamilovaný až po uši," zašeptal jí a objal ji zezadu kolem pasu.

,,Já si to přece jen tak prohlížela," bránila se Hermiona. ,,Máte to tady fakt úžasné!"

,,Nezamlouvej to. Ach! Doufám, že mne snad nechceš vyměnit za někoho jiného!" prohlásil naoko ublíženě a teatrálně se chytil za srdce. Hermiona protočila oči a pak se otočila, aby jej mohla políbit.

,,Nebuď směšný, Freddie."

,,To bude trochu problém," uculil se Fred, ,,já jsem totiž od přírody šašek."

Jiskra zažehla požár ✔ | ʰᵖ ʰᵍ ᵖʲ ᵖᵒᵗᶜ ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ⁿᵃʳⁿⁱᵉ ˢʰᵉʳˡᵒᶜᵏWhere stories live. Discover now