51.Snarrymort - Zajatec

829 73 10
                                    

Věnováno crazy_maris

,,Nedělejte si to ještě horší, Pottere, a nenuťte mě k tomu, abych na vás seslal znehybňující kouzlo," zavrčel Snape, zatímco popadl Harryho ruce a svázal je pevným provazem. Mladík měl v ústech roubík a neustále sebou na zemi škubal, jak se snažil osvobodit, a kopal kolem sebe, doufaje, že Snapea zasáhne a pak se nějakým způsobem dostane ke své hůlce.

Harry se na muže nenávistně zamračil a něco řekl; slova sice zachytil roubík, ale podle tónu hlasu Severusovi došlo, že to nic pěkného nebylo. Ušklíbl se a zahleděl se do jeho zelených očí, v nichž divoce zářila vzpurnost. ,,Pán Zla se nemůže dočkat, až se s vámi znovu setká. Ani nevíte, jak moc po tom toužil..."

Potter v duchu zasténal. Jizvu měl v jednom ohni, docela jasně cítil Voldemortovu radost, zatímco letěl temnou nocí k honosnému sídlu. Věděl, že se odsud živý nedostane, ale nezlomí ho, nic mu nepoví. Litoval, že tehdy nevěnoval víc času nitrobraně, ale i tak by se Voldemortovi jen stěží ubránil...

,,Teď už je pozdě na to brečet nad ztraceným galeonem," ušklíbl se Snape, jemuž Harry nevědomky servíroval své myšlenky jako na stříbrném podnose. Jeho hlas mu vlil do žil další vlnu nenávisti, již si choval speciálně pro Voldemorta a Snapea. ,,Myslím, že vás čeká velmi zajímavý a intenzivní rozhovor s Pánem Zla... tak nezapomeňte na slušné vychování, Pottere. Jakýkoliv přestupek Pán Zla trestá, to dobře víte... Takže jestli nechcete trpět ještě víc, buďte hodný a poslušný. Ovládejte se. Ačkoliv, když vezmeme v úvahu ty vaše rodinné geny..." posmíval se mu a Harry zase viděl rudě. Nejraději by Snapea holýma rukama uškrtil a pak se vrhnul i na Voldemorta -

,,Náš drahý zajatec už je připravený, v plné odvaze a divokosti," rozlehl se místností tichý, syčivý hlas, a Harrymu se zježily chloupky na zátylku. Neviditelná síla jej donutila postavit se na nohy. Voldemort k němu přišel blíž a přejel ho hodnotícím pohledem. V rudých očích se mu zableskl chtíč. ,,Dobrá práce, Severusi. Harry, Harry, ty sis dal ale načas... takhle se mi vyhýbat, když moc dobře víš, že je tohle všechno nevyhnutelné..."

Harry začal něco mumlat a škubal sebou, nohy měl těžké jako olovo a spodní částí těla nemohl vůbec hýbat. Voldemort se potichu zasmál a silně ho popadl za čelist. ,,Ta tvoje vzpurnost se mi líbí, Harry. No, uvidíme, zda se ti bude líbit i to, co jsem si pro tebe připravil... Je načase se taky trochu pobavit, co říkáš, Severusi?"

Jiskra zažehla požár ✔ | ʰᵖ ʰᵍ ᵖʲ ᵖᵒᵗᶜ ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ⁿᵃʳⁿⁱᵉ ˢʰᵉʳˡᵒᶜᵏWhere stories live. Discover now