65.Wolfstar - Lívance

919 103 9
                                    

Věnováno tall_bel

Siriuse probudila sladká vůně, která se nesla celým bytem, a taky melodický zpěv, jenž se k němu linul z kuchyně. Usmál se pro sebe a pořádně se protáhl, div ještě nemňoukal jako kočka. Ze spaní na pohovce byl celý rozlámaný, ale jedna noc ho nezabila.

Byli s Remusem v bytě Jamese a Lily, kteří před pár dny odjeli na líbánky. Remus své nejlepší kamarádce slíbil, že jim bude pravidelně zalévat kytky a dělat takové ty další věci, které má na starosti správná hospodyňka. Sirius za ním samozřejmě běhal jako pes a tak nějak se stalo, že tu včera večer usnuli zkroucení na pohovce v láskyplném objetí. Ložnice Potterových byla začarovaná a ani Remus ji nedokázal odemknout. (Sirius přísahal na svá bolavá záda, že to si s Jamesem ještě vyřídí.)

Rozespale zamířil do kuchyně a v břiše mu zakručelo. Nakoukl dovnitř a na chvilku litoval toho, že Remus jako správná hospodyňka nemá slušivou zástěru. V duchu si poznamenal, že mu nějakou pěknou bude muset koupit k narozeninám.

,,Dobré ráno," pozdravil svého milence a srdce mu radostně zaplesalo, když se Remus ohlédl a oči se mu rozzářily. ,,Tady to ale úžasně voní!" prohlásil a vydal se ke sporáku, aby si mlsně prohlédnul smažící se lívance.

,,Ty jsi opravdu jako pes," poznamenal Remus se smíchem. Kdekdo jiný by se zatvářil dotčeně, Sirius na to byl ale náležitě hrdý. Objal Rema kolem pasu, položil si bradu na jeho rameno a přitulil se.

Líná rána, společné chvíle. Jak moc to oba milovali.

Jiskra zažehla požár ✔ | ʰᵖ ʰᵍ ᵖʲ ᵖᵒᵗᶜ ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ⁿᵃʳⁿⁱᵉ ˢʰᵉʳˡᵒᶜᵏWhere stories live. Discover now