8.Snarry - Sněhové pusinky

1.5K 134 19
                                    

Věnováno xAzrielax

,,Jsem moc ráda, že jsi přišel, drahoušku. A vy také, Severusi," usmála se na ně na oba Molly Weasleyová a na stůl s občerstvením položila tác se sněhovými pusinkami. V Doupětí probíhala oslava prvních narozenin Angelicy Weasleyové, dcery Freda a Hermiony. Děvčátko nadšeně pobíhalo sem a tam a všechno si zvědavě prohlíželo.

,,Sněhové pusinky!" rozzářil se Harry, jednu si vzal a vložil do pusy. Pak se ji pokoušel vnutit i Severusovi, který se zarputilým výrazem odmítal. ,,No tak, nemrač se tolik. A vezmi si taky, pusinko!" Severus mu věnoval vražedný pohled a Harry se zazubil.

,,Tá-ta," zašišlala malá Angelica, která mezitím přiběhla ke dvojici mužů a zatahala Severuse za černý hábit. Snape se zatvářil překvapeně a děvčátko mu se zahihňáním objalo nohu. Jediný, kdo se na ně kromě Harryho díval, byla Hermiona; ta se na Severuse usmála a pak stejně jako ostatní zaměřila svou pozornost na Freda, který spolu se svým dvojčetem předváděl nové žertovné předměty.

,,Tak si ji přece pochovej," vybízel ho Harry. Severus mírně pobledl, ale pak se sklonil a s jistou nervozitou zvedl holčičku do náruče. Rozzářeně se na něj podívala a soustředěně začala točit s černými knoflíky u jeho košile. Severus mírně pookřál a musel se pousmát. ,,No vidíš! Není rozkošná?" rozplýval se nad Angelicou Harry a dělal na děvčátko různé obličeje, aby jej rozesmál.

,,To je," přisvědčil Severus tiše. Harry se na něj láskyplně podíval, štípl Angelicu do tváře a rozdováděně ji zatahal za zrzavou kudrlinku.

,,Co kdybychom si i my pořídili nějakého caparta?" prohodil rádoby ledabyle, ale když viděl, jak se Severus zatvářil, začínal litovat, že něco takového vůbec prohodil. ,,Tak nic, no. Třeba za pár let. Sněhovou pusinku?"

Jiskra zažehla požár ✔ | ʰᵖ ʰᵍ ᵖʲ ᵖᵒᵗᶜ ᵃᵛᵉⁿᵍᵉʳˢ ⁿᵃʳⁿⁱᵉ ˢʰᵉʳˡᵒᶜᵏWhere stories live. Discover now