we're home!!

1.7K 110 57
                                    

Melinda'nın beklemediğim sorusu beni oldukça afallatmıştı. "Ne? Hayır!"

O ise bu cevabına şaşırıp kıvırcık saçlarını kulaklarının arkasına geçirdi ve güzel gözlerini açıp ağlamaklı bir ifadeyle yüzüme baktı. "Ama neden?"

Hemen bir bahane bulmalıydım, onu bu evde istemesini engelleyecek bir bahane. "Ben... Onu tanımıyorum. Ve biz yabancılara evimizi açmıyoruz."

"Az önce onun adının Luke olduğunu söylemiştin."

"Karıştırmışım," dedim, omuz silkerek. Luke bu eve gelmemeliydi, Zayn'le tekrardan kavga etmek en son isteyeceğim şeylerden biri olurdu.

Ya da Zayn'in Luke'la kavga etmesi.. Zaten davet etsem bile -ki bu imkansız bir şeydi- Luke bizim eve gelmeyi kabul etmezdi.

Melinda kollarını birleştirip kaşlarını çattı. "Ben o çocuğu istiyorum!"

"Melinda, onu tanımıyoruz bile-"

"Beni ilgilendirmez. Ben onu istiyorum!"

Melinda'nın gittikçe yükselen ses tonu, bıkkınlıkla nefes vermeme sebep olmuştu. Bu sırada Zayn ve Utah'ın dikkati bize yönelmişti bile.
"Ne oldu?" dedi Zayn. Dikkatim ondan daha çok kafasındaki bereye kaymıştı.

"Hiçbir şey. Kuzenin çikolata istiyormuş. Evin içinde niye bere takıyorsun?"

Bana bakıp sırıttı. "Çünkü bana her şey yakışıyor ve bunu bilmek güzel."

Ben de ona sırıttım ve omuz silktim. O sıra Melinda bize döndü ve, "Ben çikolata istemiyorum, onu istiyorum!" diye bağırdı. Kaşlarımı çatıp Melinda'ya bakarken, içimden susması için tanrıya yalvarıyordum çünkü Zayn'le en ufak gerginliği bugün için kaldıramazdım.

Zayn geriye yaslandı. "Melinda, sesini alçaltır mısın? Neyi istiyorsun?"

"Aşık oldum," dedi. Az önce bağıran ve çatık kaşlı olan kendisi değilmiş gibiydi. Aklına gelen Luke'un suratı onu yumuşatmışa benziyordu.

Gerçi Luke'un suratı herkesi yumuşatırdı, çünkü üst düzey yakışıklıydı.

Benim için değil tabiki de, ben zaten başkasına aşıktım.

Utah sırıtarak Melinda'ya baktı. "Minik yavrum büyümüş de aşık mı olmuş? Bana aşık olmanı anlıyorum, Melinda. Çünkü çok yakışıklıyım. Ama benim için çok küçüksün." Kendisini beğendiğini belli edip yakasını düzeltti. "Biraz büyüdükten sonra bunu bir düşünelim. Mesela 20 yıl sonra falan.."

Utah'ın kurduğu bu cümle onun ne kadar salak olduğunu düşündürürken, Melinda ondan beklemeyeceğim bir cümle kurarak koskocaman bir kahkaha atmama sebep oldu. "Sen niye her boku üzerine alınıyorsun?"

Utah'ın gülen yüzü solarken, Zayn gülmemeye çalıştı ve kuzenine baktı. "Bir daha sakın o cümleleri kullanma, anana şikayet ederim seni."

"Ama-"

"Şimdi abinden özür dile."

"Ya, Zayn!" dedi bıkkınlıkla.

"Melinda! Lafımı ikiletme, hadi."

Ben ise kahkahalarımın arasından nefes almaya çalışırken, Zayn bana baktı. Bakışlarımızla anlaşabildiğimiz seviyeyi çoktan geçebildiğimiz için, bana ne için baktığını çok çabuk anlamıştım.

Gülmeyi keser misin? Bu dediği yanlış bir şey.

Kahkaham koca bir sırıtışa dönüşürken ben de ona baktım.

in love w you//zmWhere stories live. Discover now