17.Bölüm ~İLİŞKİ DURUMU KARIŞIK~

2.8K 189 47
                                    

                                                                        Kumsal'dan... 

Barış'la bakışıyorduk. Onun bana baktığını hissedince ben de ona baktım. Göz göze geldiğimizde, gözlerinin içine kilitlenmiş gibiydim. Gözlerini sadece bana dikmişti ve hiçbir şey yapmıyordu. O bana baktıkça benim de onun gözlerinin içine bakasım geliyordu. Sanki gözleri beni kendisine çekiyordu. Öyle derin bakıyordu ki karşısında eriyip bitiyordum. Kalbim hızlanıyordu. Neden bana bakıyordu ki? Onu dinlemediğim için mi? Kafama bir şaplak yediğimde "Ne oldu?" dedim şaşkınlıkla. Dalmıştım. Asena kafama vurduğu için kendime gelebilmiştim. Arkasından da Alesya vurunca "Acıyor." dedim. Alesya "Kumsal hanım manzara nasıl? Güzel mi?" dedi bir yandan da gülüyordu. "Ne manzarası? Hem sen gördün mü Alesya'cım bak yanında bir manzara daha var. Bakar mısın?" dedim pis pis sırıtıyordum. Alesya hemen kafasını çevirip baktı. Barış'ın yanında Çağan oturuyordu. Çağan'la göz göze geldiler ve hemen gözlerini bana çevirdi. "Nasıl manzara güzel mi?" deyip kızlarla gülmeye başladık. Alesya "Çok güzel. Mükemmel türünün son örneği." deyip göz devirdi. Biz kızlarla hala kahkaha atıyorduk. Asu "Onu bunu bırak, siz niye bakışıyordunuz Barış'la." dedi imalar kurarak. Ardından Asena "Evet niye bir birinize bakıyordunuz? Ben onun o gözlerini oyarım. Bir şeyde haklı çıktı diye ona hiç bir şey yapamayacağımı düşünmesin." dedi. "Bilmem bana baktığını hissettim, ben de ona baktım sonra bir anda dalmışım." dedim. Alesya "Kesin dalmışsındır." dedi ve sırıttı. Ben de ona göz devirdim ve önüme döndüm.

Bir yanım Barış'a bak diyordu. Tahtaya bakarken arada gözüm ona kayıyordu ve hala bana bakıyordu. Bana doğru kafasını sıraya koydu ve telefona bakmaya başladı. Bir süre sonra zil çaldı ve ders tarihti yani yan yana oturacaktık. Birden sıcak basmaya başladı. Ellerim ayaklarım istemsizce tutmuyordu sanki. İçimde garip bir duygu vardı. Heyecanlanıyordum...

Kızlarla teneffüse çıktık ve her zaman yaptığımız şeyi yaptık 'yemek yedik'. Asena "Ne istersiniz?" diye sorduğu zaman hemen atlayıp "Hoşbeş!" diye bağırdım. Herkes bize bakmıştı. Tabii piçizler de oradaydı, onlar da baktılar ama Barış yoktu yanlarında değildi. Gözüm onu arıyordu. Gözlerim onu bulduğu zaman kantinde bir kıza çikolata aldığını gördüm. O an yüreğime bir ağırlık  oturmuş gibi hissettim. Beynim durmuştu resmen yutkunamıyordum. Yemek yiyesim gelmemişti. Artık en çok sevdiğim hoşbeşi bile çekmemişti canım. O kız kim? Merak ediyordum. Sevgilisi mi? diye düşündüğüm zaman içime bir şüphe düştü. Ardından Asena'nın sesini duydum "Yok sana hoşbeş falan içim dışım hoşbeş oldu ya." dedi ve gidip kızlara karam ve caramio aldı. O an Barış bize doğru baktı ve kızla birlikte kantinden çıktılar.

Kızlar çikolatalarını yerken sınıfa gidiyorduk. Yerler değişti. Asu yanımdan kalkıp Ateş'in yanına geçti, Barış da benim yanıma geçti. Geçtiğinde ona baktım ama o bana bakmadı. Duygularım kabarmıştı. Peki neden? Ellerimi birbirine kenetleyip kendimi sakinleştirmeye çalıştım. Barış'ın yanındaki kız kimdi? Kendimi kötü hissediyordum. Barış'ı kıskanmış mıydım?

Benimle uğraşması ve bazen de ilgilenmesi hoşuma gidiyordu ve ben bunun sonradan farkına varmıştım. Bora ve beni yan yana gördüğünde o da mı öyle hissetmişti acaba?

Tarih hocası kendi hazırlığını yaparken ben de kendi hazırlıklarımı yapmaya başlamıştım. Barış bana doğru döndüğünde ona baktım. Bana yaklaşıp telefonundan bir fotoğraf gösterdi. Bu Bora'ydı. Bora ve Merve bir birlerine sarılıyorlar ve Bora onu öpüyordu. Barış her bir fotoğrafı geçtiği zaman daha kötü oluyordum. Fotoğrafları göstermeyi bıraktı ve derse döndü. Sadece tahtaya bakıp gözlerimin dolmasını engelliyordum.

Yaşlarımı serbest bırakırsam sonu olmayacağını biliyordum. Kendime yediremiyordum. Sıraya yattım ve dersin sonunun gelmesini bekledim. Son beş dakika kala kafamı kaldırmıştım. Gözlerim yanıyordu kim bilir ne haldelerdi. Kıpkırmızı olduklarına emindim. Barış bana döndü ve son bir şey gösterdi. Bora ve Merve'nin ortak hesabı ve hesabın biyografi kısmında çıkma tarihleri vardı. Tarihi gördükten sonra göz yaşlarıma engel olamadım ve yavaş yavaş iniyorlardı. Benimle çıktığı günden 2 gün sonra Merve ile çıkmaya başlamış ve biz onunla 1 haftadır sevgiliydik. O beni aldatmıştı gerçekten bunu hazmedemedim.

PSİKOZLARWhere stories live. Discover now