52

106 6 3
                                    

Ik kijk ze verbaast aan. ''We zitten aan de fricking andere kant van Amerika.'', ze kijken mij lachend aan. ''Daarom gaan we ook met het vliegtuig.'', ik kijk ze verward aan. ''En de andere shows? Zijn zie allemaal afgezegd?'', ze denken nu ook allemaal na. ''Nu je het zegt we hadden er nog 3...'', ''Precies eindigen we niet in LA?'', Bart komt binnen lopen en de bus begint met rijden. ''Oké we gaan naar LA, de laatste show.'', ''Wacht er waren nog 3 shows wat is er daarmee gebeurd?"', ''Die gaan niet door.'', ik kijk hem boos aan. ''Maar iedereen keek er naar uit!'', hij haalt zijn schouders op. 

''We kunnen niet iedereen tevreden stellen.'', ik kijk hem boos aan. ''Sophie...'', ''Nee, we hebben de helft al afgezegd en nu ga je me vertellen dat ik mijn laatste shows niet ga doen?'', ''Sophie...'', ''BOELSHIT IK ZEG HET JE!'', ''SOPHIE ER STAAT AL EEN ANDERE GROEP MAGCON KLAAR.'', iedereen word stil en ik kijk hem ook stil aan. 

''Zijn er dan la andere mensen?", hij knikt. ''Ja, we hebben al een groep waar we mee verder kunnen een paar andere van deze groep gaan er ook in.'', ik ga verslagen in een stoel zitten. ''Sophie je kan ook bij de groep als je wilt.'', ik schud mijn hoofd. ''Het is deze groep of geen groep.'', hij knikt. ''Dus onze laatste show en dan is het klaar. Ik ben trots op jullie.'', hij kijkt iedereen een voor een aan en hij blijft hangen. ''Sophie zou je even mee willen?'', ik volg hem naar achteren.

''Weet je heel zeker dat je niet bij de andere groep wilt, de andere mensen zouden het erg leuk vinden.'', ''Wie?'', ''Jacob S...'', ''Nope daar ga ik niet mee samen hij is 14!'', ''Jij begon ook jong.'', ik sla mijn armen over elkaaar. ''Ja? En nu ben ik bijna 20... dan ga ik toch niet met hun... Bart is snap dat je het bijelkaar wilt houden maar dat gaat gewoon niet lukken en daar moeten we beide mee leren leven.'', hij zucht. 

''Sorry van de shows..''', ''Alsjeblieft zeg geen sorry als je het niet meent... daar heeft niemand wat aan.'', ik draai me om en loop terug naar mijn plek. Ik doe mijn oortjes in en negeer iedereen.

Het einde mag er gewoon nog niet zijn! Ik... ik kan het niet geloven, al deze mensen gaan hun eigen weg.'', ik zucht en dan komen we aan bij het vliegveld. Ik loop niets zeggend de bus uit en pak mijn tas. Ik loop voorop en laat alles controleren. 

Ik krijg een paar camera's in mijn gezicht en ik zucht. ''Sophie hoe is het om een award te winnen. Hoe gaat het tussen jouw en Shawn? Klopt het dat jullie aan de laatste show gaan beginnen.?'', ''Kunnen jullie ook mensen met rust laten?"', reageer ik fel terug. ''Snap dat mensen ook een rustige vlucht willen hebben en dat lukt niet als iemand anders in je nek staat te hijgen.'', ik loop stug door en de andere mensen blijven staan. 

Ik word tegen gehouden. ''Soof wat is er aan de hand?'', ik kijk Nash zuchtend aan. ''Ik kan het gewoon niet meer, iedereen achterlaten.'', hij kijkt mij vragend aan. ''Iedereen achter laten?'', ''Ja ik verhuis naar Canada waarschijnlijk.'', hij kijkt mij lachend aan. ''Ga je samen wonen met Shawn?'', ik haal mijn schouders op. ''Misschien wel en mischien niet. We zien het wel alleen ik wel rust...'', hij knikt. ''Starbucks?'', ik knik en we lopen samen Starbucks in. 

We bestellen en lopen dan terug naar de groep. ''SOphie wat heb je tegen de mensen gezegd?'', ''Dat ze zich moeten bemoeien met hun eigen zaken en niet mij gaan beginnen met stalken.'', Cameron schud lachend zijn hoofd. ''Dat komt op de media.'', ik knik. ''Nu weten ze ook gelijk waarom ik zo down ben, ik krijg toch wel een opmerking naar mijn hoofd.'' ze knikken. 

''Waarom hebben jullie niets voor ons meegenomen?", Matthew kijkt mij beledigend aan. ''ZO kan je niet zijn.'', ik haal mijn schouders op. ''Je kan het gewoon halen we staan er tegen over.'', ze zuchten en lopen naar de Starbucks. ''Soof.'', Shawn trekt mij mee naar een plekje waar minder mensen zijn. ''Ik wil met je praten.'', ik kijk hem vragend aan. ''Wat ga je doen na de show?'', ''Uhmm misschien douchen en wat eten?'', hij schud zjn hoofd.

''Ga je terug naar Nederland? Blijf je in Amerika ga je naar Canada?'', ik zucht. ''Ik weet het niet, het zin allemaal keuzes die ik moet gaan maken alleen ik weet niet welke de goede zijn. Ik wil bij Jess zijn maar ook bij jouw en ook bij mijn klasgenoten in Nederland... een een persoon moet op nummer 1 komen.'', hij knikt. ''Je hoeft ook nog niets te beslissen maar je bent altijd welkom bij mij thuis.'', ik kijk hem lachend aan. ''Dat weet ik toch ook.'', ik geef hem een knuffel.

''En je kan geen verkeerde keus maken als je gewoon doet wat goed voelt.'', ik knik. ''Daar heb je gelijk in.'', ''Ik kan wel normaal iets zeggen hoor.'', ik lach en dan lopen we terug naar de groep. ''Waar waren jullie?'', ''Gewoon aan het praten.'', ze trekken een wenkbrauw op. ''Ik ga het niet doen op een vliegveld als dat is wat jullie denken, ik heb ook wel hygiene aan mijn hoofd.'', ze lachen en dan lopen we naar de gate. 

''Maar even serieus waar hadden jullie het over?'', Nash komt naast mij lopen. ''Hij vroeg wat ik wilde doen na de show, Amerika Canada of Nederland en ik heb eerlijk geantwoord.'', hij kijkt mij nieuwsgierig aan. ''Ik heb geen idee wat ik wil doen en ik zie het wel op mij afkomen.'', hij knikt. ''Dat doe je goed.'', we lopen het vliegtuig in en nemen plek in onze stoelen, 

''Ik ga Jess weer zien!'', zeg ik vrolijk tegen Shawn. Hij knikt. ''Dan kan je een keer je neefje zien in de buik.'', mijn ogen worden groot. ''Natuurlijk'', hij lacht en doet dan een oortje in. Ik kijk naar buiten. Natuurlijk heb ik de plek naast het raam geclaimd. Duivels ik weet het maar dat is gewoon fijner om de wereld om je heen te zien dan zie je ook nog een paar dingen.

''Sophie.'', ik draai me om en kijk door het spleetje naar achteren en zie Cameron naast een hond zitten. MIjn mond valt open. ''Daar wil ik zitten.'', ''Ruilen?'', ik kijk naar de hond en terug naar Cameron... ''Ha, mag niet.'', ik geef hem een dodelijke blik ga normaal in de stoel zitten. Ik krijg je nog wel Dallas ik krijg je nog wel. En al helemaal als ik een puppy koop.

Back To Magcon ¥Nominated Wattys 2019¥Where stories live. Discover now