39

214 8 0
                                    

''Sophie kom nou.'', Shawn pakt mijn hand en trekt me mee naar de voordeur. Ik stond namelijk vastgeplakt aan de auto. ''Ze bijten niet.'', ik rol met mijn ogen. ''Dat weet ik ook wel. Maar wat gaan ze van mij denken? Dat ik een verwend kind ben? Dat... dat ik jouw niet verdien? D..'', ''Hey, rustig er is niets aan de hand.'', hij drukt op de bel en ik hoor al gelijk voetstappen.

''Sh...'', ik kan zijn naam nog niet zeggen en de deur word open gedaan, ''SHAWN'', er komt een meisje op hem afrennen. ''Aaliyah!'', hij neemt haar in een knuffel en ik sta nog steeds strak van de zenuwen. Ik zie Aaliyah over zijn schouder lachend naar mij kijken. Het is een vriendelijke lach die ik  van Shawn herken. ''Shawn, ik wist het wel'', ze loopt naar mij toe. ''Ik ben Aaliyah maar dat wist je al.'', ik lach. ''Ik ben Sophie maar dat wist je zeker ook al.'', ze knikt. ''In die 2 jaar heeft Shawn zo veel over je gepraat'', ik kijk Shawn lachend aan. 

''Shawn schat!'', Karen komt naar buiten en neemt hem in een knuffel. Manny loopt mijn kant op en geeft mij een hand. ''Manny Mendes, leuk je te ontmoeten Sophie'', ik pak zijn hand. ''Insgelijks'', Karen komt ook mijn kant op en die geeft mij ook een hand. ''Leuk je te ontmoeten Sophie ik ben Karen.''', ik lach en knik. ''Dank je wel dat ik hier mag zijn.'', ik geef haar de bloemen en ze kijkt er lachend naar.

''Tulpen?!'', ik knik. ''Ik.. ik dacht...'', ''Hey, ze zijn prachtig!''. ik zucht opgelucht. ''Kom binnen kom binnen'', Shawn pakt mijn hand als we naar binnen lopen. 

Ik kijk om me heen en er is een hele fijne sfeer in het huis. ''Kan ik wat drinken inschenken?'', ''Thee graag'', antwoord ik op de vraag van Karen. Ze kijkt mij lachend aan en dan naar Shawn. ''Voor mij ook thee'', ze knikt en loop naar de keuken. Aaliyah komt naar ons toe lopen. 

''En zijn jullie al bij elkaar? Of wachten jullie nog? Of heeft het internet gelijk?'', ik kijk Aaliyah lachend aan. ''Je bent goed op de hoogte'', ze knikt. ''Ze hadden het erover op school.'', ik kijk SHawn aan. ''Maak je geen zorgen mij durven ze niet lastig te vallen want ze weten dat ik er irritatie aan heb. '', ik lach en ga zitten op de bank. ''Herken je het huis?'', ik haal mijn schouders op. ''Ik herken het een beetje.'', Shawn gaat naast mij zitten. 

''Shawn had jij die ring niet gekocht?'', ze wijst naar mijn hand. ''Ja, die heb ik gekocht.'', haar mond valt open. ''Zijn jullie verloofd?'', ik schud mijn hoofd. ''Nee promise ring.'', ze krijgt een sparkeling in haar ogen. ''Omg, je bent mijn schoonzus!'', ze geeft mij een knuffel en verbaast geef ik haar een knuffel terug. ''Ik heb altijd al gewild dat er iemand goed zou komen.'', ik lach. ''Je kent me niet eens goed.'', ze haalt haar schouders op. ''Aan je uitstraling te zien... ben je geweldig'', ik lach en Karen en Manny komen binnen met de thee. 

Ik bedank ze en neem een slokje. ''En Sophie vertel eens wat over jezelf.'', ''Nou ik ben Sophie Reed. Bijna 19 jaar, ik kom uit Nederland en heb in Magcon gezeten... uhm, ik houd van muziek maken, sporten, kickboxen. Ik heb helaas geen ouders meer die zijn omgekomen in een auto ongeluk. Maar ik heb wel een tante die in verwachting is in LA wonen. Mijn opa en oma zijn verhuisd terug naar Engeland. Mijn opa wilde nog even naar zijn thuis land. Maar die twee zie ik bijna nooit.''.

Karen kijkt mij lachend aan. ''Dus je bent deels Engels?"', ik knik. ''1/8 ik weet het is niet veel... maar het is toch wel een beetje.'', ze lacht. ''Ken je ook een paar Engelse tradities?", ik denk na. ''Thee drinken,'', ze moet lachen. ''En.. mintspie's. Die eet je bij kerst en dat is een appel gebakje met rozijnen of krenten en een sterretje op de boven kant en als je een hap neemt mag je een wens doen. Mijn oma kan ze goed maken'', ik krijg een lach als ik aan die pie's denk.

We zijn aan tijdje aan het praten en het is geweldig! Ze zijn zo aardig. "Sophie wil je wat drinken?" "Nee dank...'", " Ja ze wil een rose.", ik kijk hem vragend aan. "Ze moet meer drinken maakt niet uit wat.", ik rol met mijn ogen.

" Is er dan iets?", vraagd Aaliyah. "Nee hoor. Alleen ik drink niet veel. De ene dag meer dan de andere. Maar Shawn vind dat ik te weinig drink.", " Je was serieus flauwgevallen op stage! En jij denkt dat ik dan niet op je ga letten?!", ik kijk naar mijn schoenen.

"Het was maar eeen keer!.", hij kijkt me alleen maar aan. "Alsjeblieft ", is er iets?", ik schud mijn hoofd. " Dank u wel.", ik neem een slok. "Ik heb lasagne in de oven staan. Lust je dat", ik knik. " Ja... Ja dat lust ik wel.".

Shawn en ik zitten weer in de auto op weg naar het hotel. Het was heel gezellig ik heb ook heerlijk gegeten. De familie Mendes is echt geweldig! En ik denk ook dat ze mij wel mogen.

"We zijn niet naar het strand geweest!", ik kijk Shawn lachend aan. " Dat maakt helemaal niet uit. Ik heb het gezeig gehad. ", ik geef hem glimlach.

We komen aan bij het hotel en er staan erorm veel fans. Zodra Shawn en ik uitstapprn komen ze gelijk naar ons toe. " Zijn jullie aan het date?", "Waar komen jullie vandaan?", " Ben je nog met Hailey.", ik weet niet wat me over komt. Ik pak een paar telefoons en maak een paar foto's.

Ik negwer eigenlijk de vragen want ik weet niet of ik er wel een antwoord op wil geven. "Waarom beantwoord je onze vragen niet?" "Omdat ik... Weet IJ niet. Ik had niet verwacht dat jullie er allemaal zouden staan.", zeg ik met een kleine lach.

Sander komt aan lopen en neemt mij mee. " Byee!", roep ik nog naar se mensen voordat ik naar binnen loop. "Waarom liep je niet door?", " Ik wilde gewoon nog een paar foto's maken met ze.", ik loop verder de lobby binnen.

"Sophie, ga je vertellen van jouw en Shawn?'", ik kijk Sander aan. " Misschien. Waar is hij eigenlijk", "Boven jou kamer.", ik knik. " Dan zie ik je morgen ochtend wel!" "Doe het veilig.", ik geef hem een dodelijke blik en loop naar binnen.

-----
Hey,

Hopelijk vinden jullie het leuk!

Xx Floortje

Back To Magcon ¥Nominated Wattys 2019¥Where stories live. Discover now