17

285 9 1
                                    

Nog steeds zeggen ze allemaal niets. ''Hey, het is niet een wedstrijd wie het langst stil kan zijn!'', de jongens twijfelen om wat te zeggen. Alleen toch komt er helemaal niks uit. ''Nou kijk, zo voelde ik mij dus toen net ook'', Shawn krijgt een kleine lach op zijn gezicht. ''Ik kan wel iets bedenken wat er totaal niet is veranderd.'', ik kijk hem vragend aan. ''Je gedrag'', ik moet lachen. ''Ja dat klopt wel.'', ''Eigenwijs'', ''Altijd gelijk willen hebben'', ''Droge humor'', ''Raar soms'', ''Wel behulpzaam'', bijna iedereen noemt iets op. ''Nou, dat is toch goed dat ik niet veel veranderd ben'', ik maak een hairflip. ''En je hairflip heb je ook nog steeds'', zegt Shawn lachend. ''Natuurlijk Shawn, wat dacht jij dan? Dat die naar twee jaar ik dat verleerd ben'', hij moet lachen en haalt zijn schouders op. 

''Sophie je kan toch gitaar spelen?'', ik laat mijn ogen weg van Shawn en kijk dan naar Aaron. ''Ja ik kan gitaar spelen'', ''Kan je misschien een stukje spelen. We horen namelijk Shawn veel op de radio'', ik lach en loop dan de kamer uit. ''Soof! Waar ha je naar toe?!'', ik negeer ze en loop naar mijn kamer. Ik pak mijn gitaar uit mijn koffer en loop weer terug. Jack komt net naar buiten lopen. ''Ik moet gewoon kijken wat er aan...'', hij ziet mij al aankomen lopen met gitaar en dan is hij gelijk stil. 

''Laat maar jongens. Ze was gewoon haar gitaar aan het halen'', ik kom lachend binnen lopen en duw Hayes van de stoel af. ''Sorry, maar ik moet wel even zitten met mijn gitaar ik heb mijn schouderband nog in de koffer liggen.'', Hij staat weer op en gaat op mijn plek zitten. ''Je had zelf ook een stoel'', ''Ja maar deze zit lekkerder'', hij kijkt mij een beetje vuil aan. ''Dat kan je niet menen!'', ik lach. ''Jawel'', Hayes zegt niets meer en kijkt een beetje chaggie voor zich uit.

''Nou jongens wat moet ik voor jullie spelen?'', ze denken na. ''Ik kan er geen bedenken op dit moment'', komt Taylor droog aan. ''Laat maar ik heb al een liedje in mijn hoofd'', ze kijken op en ik zet mijn vingers goed. 

Ik begin met de eerste accoorden van Mercy. Shawn merkt het gelijk. ''Nee Soof, niet mijn liedje'', ik stop gelijk met spelen en kijk hem dan droog aan. ''Oké'',

Ik ga verder met een ander liedje. Ik begin nu maar met the A-Team van ons Edje.

Uiteindelijk begin ik er maar ook bij te zingen. Want ja, alleen het gitaar spel kan je niet zo makkelijk horen.

Als ik bezig ben met The A-Team ga ik helemaal op het liedje. Eigenlijk zoals ik altijd doe. Ik speel de laatste accorden en kijk dan de jongens weer aan. ''Zijn jullie nou allemaal happy?'', ze knikken allemaal. ''Sophie, dat was echt goed!'', Matthew komt op me afspringen. ''Dank je Matt, maar let op mijn gitaar.'', snel neemt hij wat afstand en kijkt mij dan nog steeds lachend aan. ''Ons meissie kan zingen'', ik rol met mijn ogen en leg mijn gitaar achter me. ''Ja ik kan wel zingen en gitaar spelen kan ik ook''. Ik kijk Nash even aan en hij zit gewoon op zijn telefoon. Hoe dan! Ben ik niet meer interessant meer? Of was het soms gewoon slecht? Nee dat kan niet anders waren de jongens niet zo te spreken over mij. Maar waarom?!

Boos sta ik op en loop naar Nash. Iedereen valt stil. Ik sta voor Nash maar hij geeft geen ene F*ck. Ik pak zijn telefoon af en gooi hem naar Hayes. Hayes legt hem op het bureau en kijkt dan naar mij. ''Wtf Sophie, waarom moest je dat nou doen?'', hij kijkt mij boos aan. ''Niemand zit op zijn telefoon want we zijn aan het praten en zingen. En daar horen geen telefoons bij. Heb je dan echte geen zin om weer een goede band op te bouwen met iedereen. En als je geen band wil.... Why the f*ck ben je dan mee gegaan op tour? Geef maar antwoord.'', ik sla mijn armen over elkaar als ik hem boos aankijk. ''Natuurlijk wil ik wel een band met de mensen alleen Taylor appte mij en ik moest reageren. En dat jij geen vriendje hebt die je appt is niet mijn probleem''.

Oké, wat gaat erom nu in zijn hoofd. Dit kan je niet menen. Hij heeft dat net niet gezecht. heeft hij het wel gezegd. Ik wil echt uithalen als iemand mij tegen houd. ''Soof, je hoeft hem niet te slaan'', ik laat mijn arm wat ontspannen maar houd mijn ogen strak op hem gericht. ''Er is nog een ding niet aan mij veranderd Nash. Met mij spot je niet'', ik maak me los uit de grip van iemand. 

''En Nash, Wees een keer duidelijk met wat je wil. De ene keer mag ik geen jongen hebben en nu zeg je maar gewoon dat ik er geen heb. En trouwens ik weet zeker dat ik een app heb van Sam. Dus pls, de volgende keer antwoord snel en leg dan je telefoon weg.'', ik pak mijn gitaar en loop de kamer uit. 

Geen zin in dit gedoe. Ik ben misschien wel een oorzaak maar ja. Nash begon! 

Ik loop naar buiten en het is prachtig weer. Ik kijk waar ik kan zitten. Dan vind ik een bankje in een park. Het park is verlaten dus niemand zal me echt herkennen. Ik leg de gitaar weer op mijn schoot en begin dan mijn lied te schrijven die ik op onze eerste tour heb geschreven.

Als ik verder de muziek in wil gaan word dit het eerste liedje dat ik uitbreng denk ik. Of misschien schrijf ik dan een ander liedje maar oké. Ik zit midden in een stukje. Als ik een hand op mijn schouder voel. Ik spring overeind en kijk de persoon achter me aan. Hij heeft een hoodie op en een zonnebril. ''Ga weg, er is media overal!'', ik kijk hem angstig aan. ''Sophie maak je nou geen zorgen. Ik ga je echt niets aan doen'', hij doet zijn kapution af en ik herken al gelijk de krulle van Shawn. 

Ik neem een diepe teug adem en kijk dan recht in zijn ogen. Hij heeft namelijk ook zijn zonnebril afgezet. ''Kom even zitten'', ik loop weer naar de bank en neem plek naast Shawn. ''Wat gebeurde daar nou?'', ik neem weer een adem en begin dan te vertellen.

Ik vertel alles vanaf het gesprek tot aan het ruzie op het laatst toe. ''En Shawn ik hij was wel mijn vriendje maar ook mijn beste vriend. Ik wil heb gewoon terug als een vriend'', de eerste traan loopt over mijn wang. Ik wilde eigenlijk helemaal niet dat ik zou huilen maar... ik kon het gewoon niet meer houden. Dus de rest van de tranen volgen al snel.

------------
Hey

Hopelijk vinden jullie het leuk!

xx Floortje 

Back To Magcon ¥Nominated Wattys 2019¥Où les histoires vivent. Découvrez maintenant