#20 - Yalancı

35.5K 1.5K 269
                                    

🎶 Çağan Şengül & Yasir Miy ~ Seni Kaybettim 🎶

Beril'le birlikte Derinlerin yanına doğru ilerlerken aklım Gökay'la o kızdaydı. Gökay'ı birazcık zorlamış olabilirdim ama doğruyu söylemek gerekirse, kızın ne diyeceğini merak ettiğimden yapmıştım bunu. Sonuçta yaptığı şey mantık çerçevesiyle irdelenecek bir şey değildi. Amacı hırsızlık olsaydı, motoru geri getirmezdi. Yapmak istediği bir şey vardı lakin biz bilmiyorduk. Yani, henüz...

"Bir şey diyeyim mi?"

Beril'in kadifemsi sesiyle düşüncelerimden sıyrılarak yavaşça ona döndüm.

"Söyle."

"Bence," dedi, tek gözünü kapayarak düşünmüş gibi yaparken. "Bu kız Gökay'a karşı bir şeyler hissediyor."

Söyledikleri, gözlerimin şaşkınlıkla büyümesine neden olurken "Ne?" dedim.

"Bak," dedi, birden bana dönüp. "Belki biraz abartıyor olabilirim ama kızın bakışlarını sen de gördün. Boş bakmıyordu. Hele ki Gökay'a karşı hiç boş bakmıyordu. Kesin bir şey var."

"Güzelim, Gökay kızı daha önce hiç görmediğini söyledi. İnsan hiç tanımadığı birine âşık olamaz, değil mi? Hadi oldu da gördüğü an âşık oldu diyelim, insan âşık olduğu kişinin motorunu niye çalar?" diye sordum alayla, inanmadığımı belli ederek.

Dudaklarını büzerek ofladı. "Ben de orayı anlamadım ya işte. Bu işte kesinlikle bir iş var," deyip işaret parmağını bana doğru salladı. "Bak ileride 'Beril demişti,' dersin."

Çocuksu tavrına güldüm.

"Çok isterdim ama demeyeyim bence. Çocuğun başında dert yokmuş gibi bir de bu kız çıkmasın başına."

Kaşlarını çattı.

"Sence birine âşık olmak, başına dert almak mı?"

"Benim için öyle. Başkasını seven birine âşık olduğunda canı acıyan sen oluyorsun," diyemedim tabii. Bu yüzden daha makul bir cevap verdim.

"Âşık olmaman gereken kişiye âşık oluyorsan bence evet, başına dert alıyorsun."

"Bunu da nereden çıkardın?" diye sorduktan hemen sonra gözlerini şaşkınlıkla büyüttü. "Yoksa âşık olmaman birine âşık mı oldun?"

Telaşlandım. Ne yaptığımı bilemeden elimi ileri geri sallayarak "Ne alakası var şimdi ya, ben genel olarak konuştum," dedim.

Savunmama inanmadığımı belli edercesine gözlerini kıstığında "E, hadi," dedim, lafı çevirmek istercesine. "Biraz daha geç kalırsak Derin'den azar işiteceğiz."

Onu kolundan tutarak Derin'in fakültesine doğru yürütmeye başladığımda, adımlarını bana uydurarak yürümeye başladı ama yüzündeki ifadeden söylediklerime inanmadığı belli oluyordu.

Yanlış bir zamanda ağzımdan bir şey kaçıracağım diye ödüm kopuyordu. Zira ona karşı olan hislerimi öğrenmesi, en son isteyeceğim şey bile olamazdı.

Derin'in fakültesine varana kadar Beril'den ses çıkmadı. Düşünceli görünüyordu. Bir müddet sonra kolunu bıraktığımda dahi dönüp bana bakmamıştı bana. Açıkçası neye bu kadar takıldığını anlamamıştım. Birini seviyor olsam bile bu onun takacağı bir şey miydi?

Eh, hiç sanmıyordum.

Fakültenin önünde bizi bekleyen Derin'le Feza görüş alanıma girdiğinde düşünmeyi sonraya bıraktım. Çöpçatan kuzenim ve iş birlikçi sevgilisinin yanında pot kırmamalıydım.

KIZIL YILDIZ (B.A.K.) ~ TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin