11.Omkast och förändring

770 50 5
                                    

Jag fick ett U på min månstensuppsats, men visade det inte för någon. Jag ville inte att folk skulle tro att jag fick speciell behandling eller att jag var favoriserad.
Favoriserad var jag kanske, men jag ville inte skylta med det.
Det var nog inte många som fick Utomordentligt på sin uppsats och enligt Serverus var det många som fått ett bedrövligt resultat, men så brukad han ju säga.
Jag tyckte mig få en glimt efter lektionen av att Granger fått Acceptabelt, vilket var lite överraskande.
Draco hade fått Över förväntan, vilket var nästhögsta betyg, men det var inte så förvånande när jag hjälpt honom med uppsatsen.
Serverus hade bara varit kritisk i vanlig anda och vi i Slytherin hade uppenbarligen fördelen med att gå i elevhemmet som han var föreståndare för. Inte ens Crabbe eller Goyle fick B, vilket stod för Bedrövligt. De hade båda fått D för Dåligt.
De flesta i vår klass fick A, men det samma gällde nog inte för Gryffindors elever.

Vi fortsatte lektionen med att göra styrketinktur, vilket var intressant och lärorikt. Nevilles brygd var förstås rosa och inte turkosfärgad som de skulle vara, men jag hoppades att han inte låg allt för illa till.

Senare samma dag fick jag lätt oroande nyheter. Professor Umbridge hade tydligen fått i uppdrag att granska undervisningen på skolan, vilket innebar att hon skulle sitta med på lektionerna och se hur lärarna jobbade. Jag såg lyckligtvis inte skymten av henne förrän vi gick ner mot Hagrids stuga för att ha skötsel och vård av magiska djur, så hon hade tydligen hängt på andras lektioner och inte våra.
Nu stod hon i alla fall med en skrivskiva och en fjäderpenna bredvid professor Grubbly-Plank. Jag lyssnade lite halvt på deras samtal medan jag såg på böjsvansarna som rotade runt efter gråsuggor på bockbordet.
Böjsvansarna såg ut som en samlig levande kvistar som kröp omkring bland mossor och stenar som låg på bordet.
"Ni brukar inte ha den här lektionen i vanliga fall, stämmer det?" frågade Umbridge medan vi sysselsatte oss med böjsvansarna.
"Det stämmer precis", sa professor Grubbly-Plank och såg godmodig ut.
De pratade om Hagrid ett ögonblick, men Grubbly-Plank visste inte mycket om honom och vad han gjorde.
De pratade sedan om vad vi studerade nu, vad vi skulle studera senare och vad vi hade studerat tidigare. Samtalet verkade gå bra. I alla fall tills Umbridge frågade om det stämde att någon blivit skadad under lektionerna tidigare, vilket förstås fick Draco att reagera.
"Det var jag. Jag blev söndersliten av en hippogriff", sa han raskt.
Jag bet ihop.
Söndersliten var väl lite att ta i. Han hade förstås blivit illa riven på armen, men inte direkt söndersliten.
Potter var lika snabb med att påpeka att Draco fick skylla sig själv för att han inte lyssnat på anvisningarna från Hagrid, vilket fick Umbridge att med ett milt leende säga att Potter skulle få en kvälls kvarsittning till.
Jag undrade hur mycket kvarsittning Potter fått hittills och vad kvarsittningen gick ut på. Knappast hade Umbridge något trevligt att erbjuda på kvarsittningarna.

Några dagar senare var det dags för skolårets första besök i Hogsmeade. För en gångs skull verkade Draco kunna uppföra sig, så vi gick hand i hand och tittade i butikerna. Han hade inte ett elakt ord att säga till någon, så jag började slappna av lite mer. Vi köpte godis hos Godisbaronen och strosade sedan vidare när jag märkte att flera elever drog sig bort från huvudgatan och vidare mot Svinhuvudet. Jag hade ingen aning om vad det innebar, men var snabb med att lotsa bort Draco därifrån och fick med mig honom in i några butiker.
De flesta eleverna såg ut att vara från Gryffindor och resten var sådana som inte direkt hörde till gruppen som Draco gillade. Vad de än hade i kikaren så var det bäst att inte Draco fattade några misstankar.
Till slut gick vi in på Tre Kvastar för en fika. Crabbe och Goyle klarade för ovanlighetens skull av att roa sig själva, så vi fick vara ifred, om man nu inte räknade Pansy, som svartsjukt sneglade på oss från sin plats några bord bort.
Över lag var jag väldigt nöjd med vår dag, även om jag blev lite orolig då vi steg ut och såg samma gäng elever från tidigare var på väg tillbaka mot centrum från Svinhuvudet.
Draco fick syn på dem och såg misstänksamt på dem för ett ögonblick.
Jag svalde och frågade sedan om vi skulle gå tillbaka mot skolan.
Han nickade och följde med mig.
Precis när vi närmade oss utkanten av Hogsmeade slängde jag en blick över axeln och fick en skymt av Potter och hans vänner som kom gående från samma håll som de andra eleverna.
Jag fick en känsla av att de hållit något hemligt möte. Vad de diskuterat visste jag inte, men jag hade en känsla av att jag inte var den enda som ville underminera Umbridge.
Jag lovade mig själv att snappa tag i Neville så snart jag fick chansen. Det var uppenbarligen någon på gång och vad det än var så fick jag en känsla av att jag snart skulle få min chans att hjälpa till.

Jag fick ingen chans att prata med Neville under helgen, men det var ändå en bra helg.
Tanken på att något var i görningen som pågick bakom Umbridges rygg piggade upp mig och prata med Neville skulle jag säkert få en chans till förr eller senare.
Istället njöt jag av det vackra höstvädret och hjälpte Draco med läxorna.
Lyckligtvis var det bara honom jag hjälpte, vilket berodde på att Draco mycket tydligt ensamtingade min läxhjälp och sa att alla andra fick klara sig själva.
Hans lite egoistiska sida hade positiva effekter ibland och jag fick erkänna att jag gillade när han lite bestämt markerade mig som sin och ingen annans. Det kändes lite gulligt, framför allt när han höll sig inom gränsen för att vara gullig och inte hävda någon äganderätt på mig.

På måndags morgonen satt ett anslag uppe som genast drog min uppmärksamhet till sig. Det hade en snirklig signatur och ett sigill på sig, vilket fick det att se mycket viktigt och formellt ut.

På order av Hogwarts Överinkvisitor

Från och med nu upplöses alla elevorganisationer, klubbar,
grupper, sällskap och idrottslag.
En organisation, klubb eller grupp, ett sällskap eller idrottslag
definieras härmed som en regelbunden sammankomst mellan
tre eller fler elever.

Tillstånd att återbilda någon form av ovanstående
kan sökas av Överinkvisitorn (professor Umbridge).

Ingen elevorganisation, klubb eller grupp, inget sällskap eller
idrottslag får finnas på skolan utan Överinkvisitorns vetskap
och godkännande.

Alla elever som upptäckes tillhöra eller ha bildat en organisation, klubb eller en grupp, ett sällskap eller idrottslag som inte har
godkännande av Överinkvisitorn kommer att bli reglerade.

Ovanstående regler utfärdas
i enighet med
Undervisningsförordning
nummer tjugofyra.

Undertecknat:
Dolores Jane Umbridge, Överinkvisitor

Jag kände mig för ett ögonblick lamslagen, innan en explosion av tankar började röra sig i huvudet.
Det hade utan tvekan varit frågan om en samling av elever på Svinhuvudet och vad de än planerade så hade de bildat en grupp av något slag. Något som Umbridge fått reda på och som hon nu försökte sätta stopp för.
Jag kände att jag verkligen behövde prata med Neville.
Hjärtat slog snabbare när jag började hoppas på en chans att underminera Umbridge.
Äntligen fanns det en chans för mig att göra något. Jag behövde bara ta reda på vad de behövde för typ av hjälp.

𝙾𝚁𝙼𝙴𝙽𝚂 𝙳𝙾𝚃𝚃𝙴𝚁 𝟹 (HP-fanfic)Where stories live. Discover now