Capitolul 27 În care fiecare își spune povestea

98 8 1
                                    

În timp ce Lia şi cu mine schimbam păreri şi sugestii în materie de modă cu nimeni alta decât Echidna, creatoarea noului nostru prieten, Rafael (citiţi capitolul anterior pentru mai multe detalii), nu puteam să nu mă întreb ce o fi făcând atâta Wise Girl la bibleoteca aia. Iar Kaila şi Nico… şi ei lipsesc de o grămadă de timp…Oare i-au atacat şi pe ei monştrii? O fi găsit Annabeth prin cărţile alea prăfuite răspunsul a toate lucrurile care ni se întâmplă? Nu ştiu încă nimic de ea… Asta până când îşi face apariţia prin spatele Echidnei şi o înjunghie cu colţul de basilisc.

Peste puţin timp sosesc şi Nico alături de Kaila, îmbrăcaţi la patru ace. Bun. Măcar acum suntem împreună. Găsim noi o soluţie. Când situaţia redevine ,,sub control” (sau cel puţin aşa am vrea noi să fie), ne decidem să luăm o pauză şi ne îndreptăm spre cea mai apropiată pizzerie din oraş.

În timp ce prietenii mei studiau meniul indecişi, mă gândesc să fiu eu primul cel care rupe tăcerea, deja stânjenitoare. Aşa că întreb:

- Deci... aţi reuşit să aflaţi ceva răspunsuri care ne-ar putea ajuta în misiunea asta?

Nimic. Linişte totală. Parcă le-a înghiţit pisica limba. Sunt hotărât să insist cu întrebările, dar când dau să deschis gura, Lia vorbeşte în locul meu:
- Voi doi de ce sunteţi îmbrăcaţi de parcă aţi fi mers la vreo petrecere sau ceva de genul?

- Poveste lungă..., spune Kaila evident frustrată din cauza privirii întrebătoare a lui Annabeth care se plimbă de la ea la Nico. Chiar vreţi să auziţi asta?

- Ţi se pare că am avea altceva mai bun de făcut?, adaugă Wise Girl curioasă din cale afară să afle ce li s-a întâmplat.

- Ok... Am dat buzna la o petrecere aniversară a unei persoane pe care nici măcar nu o cunosc dar care aparent este cea mai bună prietenă a Kailei, dăm de Afrodita care se decide că ţinuta noastră nu este una potrivită pentru un aşa eveniment important, pocneşte din degete iar în 2 secunde ne transformăm în regele şi regina balului. Ca şi cum toate astea nu ne erau de ajuns, mai aflăm că lui Artemis deja i-a fost dată sentinţa, mai lipseşte să se şi aplice, iar Apollo a mai dat şi el de bucluc. A, şi de menţionat faptul că Afrodita ştia dinaintea noastră că voi 2 (îndreaptă degetul arătător spre mine şi Lia) veţi fi atacaţi de Echidna. Ca să scăpăm din toată încurcătura asta a fost nevoie de croşeul de drapta al Kailei pentru a o adormi pe una dintre fetele de la petrecere, după care ne-am ghidat după zgomotul făcut de voi şi monstru. End of the story.

Wow. Trebuie să mărturisesc... Nu l-am mai auzit pe Nico să vorbească atât de mult într-un interval aşa scurt de timp. Este un record personal. Ar trebui să fie mândru de el. Revenind la subiect... toată treaba asta m-a pus pe gânduri. Nico a spus că Afrodita ştia că vom fi atacaţi de Echidna... Iar îninte să se dezintegreze, Echidna a spus că cel care a trimis-o după noi nu va fi prea fericit să afle că am scăpat... Oare au toate astea vreo legătură între ele? Sper că nu. Dacă mai nou zeii se folosesc de monştri pentru a-i elimina pe semizeii nedoriţi, nu e de bine.

Oare tata ştia ce avea să ni se întâmple? Dacă da, de ce nu ne-a anunţat? În fine... Va trebui să discut despre asta cu Annabeth între patru ochi. Nu vreau să le sperii şi mai tare pe Lia şi pe Kaila. Deja au trecut prin nişte lucruri nu tocmai plăcute, şi asta nu din propria lor voinţă. Se pare că şi ceilalţi au observat cum stau pe gânduri, parcă frământat de ceva, pentru că imediat Wise Girl s-a hotărât să schimbe subiectul:

- Impresionantă poveste. Acum, dacă nu vă supăraţi, aş dori să vă împărtăşesc câteva dintre lucrurile pe care le-am aflat...

- Ai reuşit să găseşti ceva prin cărţile alea?, întreabă Kaila.

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum