Capitolul 7 În care apar scântei

331 24 2
                                    

-Lia , tu nu ai ochi albaștri ? am întrebat-o pe fată încă uitându-mă la privirea ei goală, fără expresie.
-Ba da , a spus parcă visătoare . De ce întrebi ?
-Acum sunt gri... Stai , sunt aurii...
-Serios ? Ce tare!!! a spus Lia.
-Îi aveai gri când erai dezamăgită ... și aurii când te-ai entuziasmat ... Culoarea ochilor ți se schimbă odată cu starea ta spirituală ... Wow ! Chiar că-i tare!
-Știu , nu ? zise Kaila făcându-și simțită prezența din nou.
-Hei , ce-ar fi să mergem și la ceilalți să le spunem ce viziune ați avut ... Poate că Annabeth și Chiron îi va găsi și acesteia o semnificație...
-Dar cine-i Chiron ? întreabă Kaila .
-Ahh... Nu din nou...
Și am pornit. Ne-am îndreptat spre zona de antrenamente , mai exact spre peretele cu lava curgătoare unde erau cei din cabana Atena și cei din cabana Ares , certându-se . Mai bine zis , doar Annabeth și Clarisse se certau .
-Ce e , "Wise Girl" ? Te temi că o să-ți fure iubițelul ? Kaila e o fată foarte frumoasă , într-adevar ! spuse răutăcioasă Clarisse.
Kaila își încleștă pumnii.
-Să nu-mi mai spui așa , doar el are voie ! Și nu e vorba de asta... tu nu simți că e ceva în neregulă cu ele ?
Fetele erau uimite și puteam să jur că în acel moment Kaila părea extrem de nervoasă.
-Când e vorba de Creier de Alge doar tu simți ceva...
-Nimeni nu îi spune lui Percy Creier de Alge înafară de MINE ! se enervă Annabeth și sări la Clarisse cu pumnalul de la Luke , dar aceasta a parat lovitura cu sulița electrică , trimițându-i un șoc lui Wise Girl ...Gata , până aici ! Nimeni nu se ia de fata mea! Din fericire pentru Annabeth (îmi rămâi datoare cu un sărut) m-am băgat între ea și Clarisse chiar la timp...
-Ce e , Creier de Alge ?! Nu-ți place când cineva se ia de prietena ta ?
-Clarisse... mârâi scurt la ea.
Am vrut să atac cu Anaklusmos , dar chiar atunci a venit Chiron .
-Dacă vă încăierați între voi , nu-mi pot imagina ce-o să faceți cu inamicii voștri... a zis Chiron inspirându-ne autoritate prin vorbele sale. N-ar fi frumos să le arătați fetelelor împrejurimile? Pentru că de-acum asta va fi casa lor...
-Cum? spuseră ambele în cor.
-Nu vom mai putea merge acasă ? continuă Kaila.
-Ba d...
-Oare ce va face tata fără mine... a zis Lia și din nou ochii i s-au făcut cenușii , dar de data asta mult mai închiși , ca niște nori pe timp furtunos .
-Ați văzut și voi asta ? a spus Clarisse uimită.
-Tocmai voiam să vă spun ... se pare că Lia își poate schimba culoarea ochilor după starea de spirit pe care o are... acum , de exemplu, tristețea.
-Interesant... a zis Annabeth bănuitoare (nu știu de ce).
-Dar , în fine , haideți fetelor ! Kaila și Lia , corect ? preluă Chiron discuția. Exact unde ne aflăm e zona de antrenament. Aici avem cursuri de mânuit sabia și tir cu arcul. Chiron îi făcu semn lui Will Solace să se apropie.
-Will , fă cunoștință cu sora ta Kaila. Kaila , și el e fiul lui Apollo , deci ce-ar fi să îți arate cabana voastră ?
-Bine , domnule. Hai surioaro , să-ți fac , cunoștință cu , ceilalți frați de-ai noștri.
-Ceilalți ? Dar câți suntem , întrebă uimită Kaila. (în mod normal , dacă aș fi fost în locul ei nu aș fi avut o reacție mai bună. Eu nu pot să mențin ordinea de unul singur , daca aș avea și vreo 7 frați pe lângă mine... )Și plecă alături de Will.
-Trebuie să-ți arătăm mai întâi grajdul cu pegași ca să îți alegi unul...
-Aveți pegași ? întrebă Lia , în timp ce ochii i se colorau în roz.
-Dap ... Dar să nu-l iei pe Blackjack . E pegasul meu.
Ajunși acolo , ficele Afroditei care se ocupau de lecțiile de călărit (sau zbor) , ne-au arătat cei mai frumoși pegași . Era și Piper acolo , care i-a zis Liei :
-Salut! Sunt Piper , fiica Afroditei, și mă ocup de lecțiile de echita...
-AAAAAA! MORRR! Îl vreau pe ăsta ! a țipat Lia în timp ce ochii îi străluceau în toate culorile curcubeului de extaz. Pe cel cu steaua albă pe cap.
Și într-adevăr , era un pegas dintre cei mai buni zburători pe care i-am văzut în tabără vreodată. Încă nu i-am pus un nume , dar sigur o va face Lia.
-Onix! Așa am să-i zic ! Pentru că e negru ca onixul , piatra mea preferată.
-În regulă , vom începe lecțiile de mâine. Ne mai vedem , Lia , a zis Piper dezvelindu-și dinții de un alb imaculat într-un zâmbet perfect. (Dar nu mai perfect ca al tău , Wise Girl)
-Acum hai să mergem la fierărie , unde fii lui Hefaistos ne fac toate armele și armurile , a spus Chiron pe un ton superior.
În drum spre fierărie ne-am minunat cu toții când am văzut zburând pe cer o păsăre de foc, parcă ce se îndrepta spre cabana Apollo.(Wise Girl spune că era o pasăre Phoenix , eh)
Fii lui Hefaistos munceau din greu ca să ne asigure arme și muniții în caz de vre-un atac surpriză din partea inamicului. Dar , de un an încoace se putea face simțiță lipsa lui Beckendorf , a Silenei , Michel... Fără ei nu l-am fi putut învinge pe Cronos . În locul lui Beckendorf , ca rezident șef a rămas Leo . Era un băiat de treabă și chiar foarte arătos (chiar dacă era fiul lui Hefaistos... nu discut) și având în vedere că nu avea iubită toate fetele din tabără se dădeau la el.Deși lui nu-i plăcea nici măcar de vreo fiică de-a Afroditei. "Nu am găsit persoana potrivită, bla , bla, bla... " și chestii de genu' ăsta
Doar atât știa să zică. Dar in fine , când am ajuns la fierărie a apucat să zică doar "Sal... " ca mai apoi să se oprească , cu privirea asupra ochilor Liei. Nu mai putea spune nimic (iar eu mă abțineam cu greu să nu râd) și chestia asta era reciprocă. Lia a înlemnit, iar ochii i s-au făcut din nou albaștri ... dar mult mai adânci , plini de mistere și secrete care așteptau să fie explorate și dezvăluite...

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum