Capitolul 14 În care aflăm la ce este bună "Vindecări miraculoase"

191 19 0
                                    

Până la urmă Lia fu cea care rupse tăcerea , zicând:
-Mi-e foame.Ce avem la cină în seara asta ?
Părea că toată lumea va izbucni în râs ,dar s-a întâmplat chiar contrariul. Rezidenții au început să se întrebe unii pe alții de chestia cu mâncarea.Dintr-o dată chiar le păsa ce vor avea la masă și asta era foarte ciudat.Kaila încă stătea nemișcată,de parcă ar gândea la ceva...Iar apoi...Fiica lui Apollo a început să se zbată așa de tare încât mi-a fost greu să o țin și în brațele.
Lia se uita șocată ,chiar nu se aștepta la asta (și pe bune acum ,NIMENI nu se aștepta la asta.Nici chiar Rachel nu prevestise că în tabăra își va face apariția o fată aka fiica Soarelui aka coloană de lumină care se comportă ciudat și BOOM! face convulsii cu ochii ăia strălucitori...).Se făcu liniște.Kaila a reușit să scoată un îngăimat pe buze , deși era cuprinsă de convulsii puternice :
-Repede... Sticluța ,Percy...
Am început să îi caut sticluța (nu vă gândiți la prostii ,era un motiv destul de plauzibil pentru a căuta în toate buzunarele unei fete) și până la urmă am găsit "Vindecări miraculoase" în buzunarul de sus al vestei, pe care i-ai dăduse Piper ,de sub armură ,ceea ce pentru mine a fost destul de jenant (Și totuși ,frate ,nimeni nu făcea nimic! Mereu trebuia să iau eu atitudine în situații de genul...)... Și nu râdeți de mine , pentru că a urmat ceva și mai jenant care ne-a ținut la distanță pe mine și pe Annabeth un timp...Kaila m-a sărutat...M-a ...SĂRUTAT.  O ,zei.Și partea rea a fost că aproape întreaga tabără văzuse asta... Și partea cea mai rea a fost că unul din rezidenți a luat-o la fugă direct spre cabana Atenei... Și acel cineva era un frate de-al lui Annabeth...Chiar am dat de belea (Mda ,merci frumos).Eram așa furios pe Kaila ,dar mi-am întors privirea spre ea și am realizat că nu a fost vina ei.Am văzut un film în care un om a avut și el o convulsie și nu se putea controla deloc.Practic ,corpul tău acționează involuntar...Dar am reușit să nu mă mai gândesc la ce tâmpenii probabil credeau ceilalți despre mine în momentul ăla și am desfăcut capacul sticlei.Apoi Lia s-a trezit și ea din transă ,apucându-mă de mână.
-Stai ! Apollo a spus că nimeni nu trebuie să folosească chestia asta înafară de Kaila.Dacă va păți ceva ? Sau dacă tu pățeș...
-Serios ??? Chiar crezi că Apollo i-ar face rău propriei sale fiice ?E o situație critică... Măcar de data asta zeii pot face o excepție.
-Dar...
Dar era prea târziu.Deja o picătură din acea licoare îi atinse buzele Kailei care din instinct o înghiți.Eram sigur că își va reveni instantaneu , ca finalul fericit al oricărui film (mă rog , înafară de cel pe care îl văzusem cu tipul bolnav. Da...El murise.).Dar parcă o luaseră și mai tare durerile.Pielea i de înroșise ,iar venele ii zvâcneau făcând totul și mai rău.Toată lumea se agita în spatele meu. Și am reușit să văd ceva cu ,coada ochiului.Fratele lui Annabeth nu se duse să mă pârască, ci a chemat 2 medici cu o targă.(Totuși de unde a aflat Annabeth mai târziu faza cu sărutul și...?hmm)Și cu asta mi-am luat o piatră de pe inimă.
-Repede , până nu se instalează prea adânc... a spus unul din medici.
-Stai ,ce să se instaleze ? a întrebat Lia cu panică în glas.Parcă îi simțeam și ei inima bătând cu putere ,mai să îi iasă din piept.
-Otravă...Ce i-ați dat să bea nu a fost un medicament ,ci OTRAVĂ.
Toți am rămas cu gurile căscate ,Leo dispăruse din peisajul principal de mult timp.Otravă ? Asta nu scria nicăieri.Și parcă vrând să mă conving ,m-am uitat pe spatele sticluței.Acolo am putut vedea cu litere de aur scris :"Fabricat din Veninul Pitonului"...Piton ?...Chestia asta a fost ucisă odată de... Apollo... Și din nou am rămas cu o expresie care nu cerea prea multe așteptări de la mine.

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum