Capitolu 25 În care echipa noastră este redusă la √4

88 7 2
                                    

Cum era și normal , se cuvenea ca unii să primească partea 'mai bună' de oraș , iar ceilalți partea lipsită de pericole... dacă există măcar așa ceva. Kaila înainta plictisită pe Strada de Sud , așa cum e denumită , și foarte populară pentru diversitatea de magazine și boutique-uri care atrag atenția trecătorilor.

-Ce-ar fi dacă ne-am opri undeva să mâncăm ? Sunt restaurante practic peste tot !

-Nico , tu încerci cumva să mă scoți la întâlnire ?

-NU!

-Scuze , dar cam așa a sunat !

-Îmi pare rău că mie chiar îmi pasă de burțile noastre !

Norii începeau să acopere cerul , dar niciunul dintre ei nu își dădea seama dacă e din cauză că se înserează sau urmează vreo furtună.Din 5 , câți plecaseră la început din tabără (sau mă rog , ce a mai rămas din ea) , s-a ajuns la 4 - cu Annabeth care a staționat la muzeu pentru cercetare - și apoi ... √4 , v-ați prins ?! Oricum , Kaila nu sărea în sus de bucurie că a picat în echipă cu Nico , dar tot i se părea o opțiune mai bună decât fiul
lui Poseidon (Mulțumesc frumos)  , iar Lia nici nu se punea în calcul deoarece...ei bine , habar nu am .

-Deci ? Ce avem de făcut până să ne întoarcem ?

-Păi ...ce ar fi dacă am intra aici mai întâi ?

Iar fiica zeului soare își mută privirea spre un imens semn  scris cu negru deasupra unor geamuri fumurii.

-Un studio de tatuaje ? Ai înnebunit ?!

-Hm , poate.

-Doar nu ai de gând să îți faci așa ceva în timp ce s-ar presupune că ne uităm după posibile atacuri !

-Of , nu , logic că nu . Vreau doar să arunc o privire , așa că nu mai fi un papă-lapte și treci aici ! , și se împinse cu zgomot în ușile mari de sticlă.

-Serios , nu am mai cunoscut fete care să refuze mâncarea în favoarea unui 'obiectiv turistic' ca ăsta .

-În primul rând , eu nu sunt ca toate fetele și în al doilea , mă îndoiesc că ai așa o vastă cunoștință despre noi , după cum pretinzi ! îi reproșează Kaila în timp ce studiază cu atenție colecția impresionată de modele expuse.

Nico rămase tăcut și abia se observa , fiind îmbrăcat în negru , în camera semi-obscură care era populată doar de câțiva băieți plictisiți și o ditamai bruta care lua comenzile.

-Dacă mi-aș face vreodată , hmm...cred că aș alege o chestie de asta .

-Umm , original ! , veni și răspunsul cu toate că fiul lui Hades nu înțelegea mai nimic din încurcătura de săgeți și nuferi și cercuri de foc care ar trebui să alcătuiască așa-zisul model de tatuaj.

-Și sunt sigură că ăsta ar înnebuni-o pe Lia ! Vezi , umbra unui urs pe care este conturată pădurea-

-Ce e lumina aia care se îndreaptă spre noi ?

-Fugi!

-UNDE?

Într-o fracțiune de secundă toate geamurile din încăpere s-au spart cu un zgomot puternic, țintuind la podea toate persoanele prezente.

-Ce , pe toți zeii , a fost asta ? se ridică Nico primul cu o zgârietură de-a lungul brațului care l-a folosit drept scut pentru a-și apăra fața.

-Uh , nu știu , dar ar fi bine să plecăm acum , poate ceilalți sunt în pericol ! , Kaila își șterse cu mâneca buza spartă .Nu ar fi mai rapid dacă ai face tu chestia aia cu...ăă...

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum