Capitolul 5 În care chiar se zguduie Olimpul

403 32 2
                                    

Chiron era foarte agitat ... În fața infirmeriei se adunaseră rezidenți din toate cabanele , ca să afle ceva nou sau să discute despre fete .
-Ăsta e un semn , nu neapărat o recunoaștere . De multe ori am avut viziuni despre asta , dar nu am știut ce înseamnă . Cred că fetele astea sunt mai puternice decât credem ! zise Rachel .
-Atunci când a apărut Kaila ... Tata mă avertizase înainte... Spunea că ceva va zgudui Olimpul.
-Dar cine e părintele lor olimpian ? întrebă un rezident din cabana Demetrei.
-Eu zic să le întrebăm ! propuse un frate de-al Clarissei . (Știu , asta mi s-a părut cea mai idioată propunere , dar am preferat să tac pentru că altfel m-aș fi ales cu un pumn în ochi )
-Cunună de lauri în zori de zi și prima fiică aducătoare de vești bune... Soarele si luna ... Zori de zi , soare și prima fiică... O, zei ! Trebuie să vorbesc neapărat cu Chiron .
Annabeth fuge la Chiron , iar acesta speriat o invită să discute mai amănunțit despre asta .
-Soarele si Luna ... am zis . Cred că nu sună a ceva de bine .
***
Spre deosebire de prima dată când veniseră în tabără , Kaila și Lia nu au stat inconștiente decât 5 minute , după care se treziră brusc si când se priviră una pe cealaltă ... păi nu știu ce se întâmplase pentru că mi s-au "spart" timpanele și am leșinat . Dar o să-mi dau cu presupusul . Pun pariu că au țipat atât de tare că până și dragonul care păzea Lâna de Aur a scos un scheunat ca de cățeluș plouat , ceva ce cred că însemna :"Iar te-ai jucat cu focul grecesc , Nico ? ".
-Ce zei ... Annabeth , ai luat-o razna ? am zis în timp ce tușeam încercând să-mi revin de la înghițitura de apă luată . Wise Girl chiar turnase o găleată de apă în cap (de când e Annie așa de nebună ? Probabil s-au aliniat planetele sau ceva de genul ăsta) .
-Păi dacă nu te mai trezeai , ce aveam să fac ?! a zis Annabeth încercând din răsputeri să se abțină să nu râdă . Soarta , Creier de Alge !
-De ce m-ai trezit ? Tocmai visam cum mâncam o pizza mare , albastră , cu fructe de mare și sos de...
-Hm! hm !
-Scuze Annabeth .
-Păi ce să zic... În timp ce tu visai la pizza , Kaila și Lia au luat-o razna și acum au înlemnit de parcă Medusa le-ar fi aruncat o privire cu , coada ochiului . Am discutat în privința lor cu, Chiron și avem o bănuială ... Cum că cea pe care ai adus-o din pădure , cum îi zice ...
-Kaila , am zis cu teamă ca să nu-mi iau una de la Wise Girl care se enerva rău când cineva știa lucruri de care ea nu avea habar .
-Da ... Kaila... Ea ar putea fi fiica lui Apollo.
-Asta explică strălucirea aurie pe care o avea -binecuvântarea zeilor.
-Și Lia... Ei bine , cum a spus și Poseidon , asta chiar e ceva ce va zgudui Olimpul... Lia e fiica lui Artemis.
Am rămas mască . De parcă nu eram destul de agitat în privința unei posibile reveniri de-a lui Cronos , tocmai am aflat că un jurământ legendar , știut de toți de mii de ani , fusese încălcat .
-Da , chestii normale de semizei . Dar să nu mai vorbim despre asta , tu cum o mai duci Percy , dragă ? spuse Annabeth cu sarcasm și o urmă de disperare în glas .
-Bine ... cred. Unde sunt fetele ? Vreau să vorbesc ceva cu ele ....
Annabeth mă conduse spre malul lacului unde Kaila și Lia stăteau una lângă alta și priveau în gol (probabil că se gândeau la nemurirea sufletului , cine știe?! ).
-Mersi , mă descurc de aici .
Annabeth se îndepărta de mine bombănind și îndrugând ceva de un anume "Creier de Alge" (cine o mai fi și ăsta!? ). M-am apropiat de fete și le-am atins ușor pe umeri . Mă așteptam să mai stea puțin nemișcate până să se trezească la realitate , dar nici nu am apucat să-mi iau mâna de pe umerii lor , că și-au întors capul așa de brusc încât am căzut pe jos (m-au dat pe spate  , dacă înțelegeți ce vreau să spun 😉 . Nu ?Nimic , nimic ? Oh , bine...😕).
-Bună ... Ce faceți ?
Fetele se uitau nedumerite la mine . Parcă n-aș fi vorbit cu ele , ci cu bolovanul de lângă noi.

In media este Artemis&Apollo

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum