Capitolul 4 În care orbim cu toții

331 29 2
                                    

-Am o știre nouă , dar cred că ești prea ocupat cu...
-Kaila... Era în pădure ... Și apoi a fost o explozie și... Are nevoie de ajutor ...
-Ce căutai în pădure...?
-Păi...
În jurul nostru se adunaseră toți rezidenții și arătau ciudat . În primul rând erau mulțumiți că mă găsiseră , ceea ce îmi punea un semn de întrebare... De ce mă căutau cu atâta disperare ? Și în al doilea rând , am observat-o pe Lia printre rezidenți ... Purta o bentiță pe cap , iar ochii ei albaștri pătrunzători m-au făcut să uit cine sunt pentru o clipă (A , da , scuze Wise Girl 😘😞).
Revenind , rezidenții se uitau la mine ciudat , iar fiicele Afroditei mă priveau și îmi făceau inimioare arătând-o pe Kaila , ceea ce mă stânjenea (da , Annabeth 😒 , adică 😱Wise Girl 😳) și mă enerva . Toată lumea știa că sunt împreună cu Annabeth , pe bune acum ! În fine , după puțin timp am observat că rezidenții căscau gura la mine ... Până și Wise Girl s-a dat la o parte speriată . În brațele mele , Kaila încăpea să strălucească . Avea o strălucire aurie și apoi Annabeth a început să țipe :
-Cine e fata ? Cum o cheamă ?
-Eu... Eu... Nu știu...
Toți începeau să se agite .
-Cine e ?
-Pe colier scrie Kaila...
Kaila a început să murmure ceva ...
-Ro... Roxan... Roxane.
Probabil voia să spună că o chema Roxane ? Ca și cum îmi citise gândurile , mai spuse odată : Kaila Roxane . Corect ! 😂 Cum de nu îmi dădusem seama ?!... Avea 2 nume , poate știa Wise Girl ce înseamnă ...
-Kaila Roxane ... am țipat ca să acopăr gălăgia ... Nu știu cine e părintele ei olimpian , dar ...
Am rămas șocat ! Rachel venise si ea spunând :
-E un nou început ! O nouă eră !... Imposibil , e prea puternic...
Dar nu a mai apucat să zică nimic pentru că din brațele mele , Kaila s-a ridicat ca prin transă ... Strălucirea ei aurie creștea... A fost luată pe sus ... Plutea la 1 metru de sol , iar părul i s-a despletit și i s-a ridicat in sus , spre soare . Aproape nici nu ne mai puteam uita la ea .
-Coroană de lauri în zori de zi ! zise Annabeth . Mă întreb dacă nu cumva părintele ei olimpian este...
Wise Girl se opri... Acum era rândul Liei să ne uimeasca . Strălucirea ei era argintie și a început să plutească în apropiere de Kaila. Pe aceasta nu o mai vedeam de câtă lumină o înconjura , dar Lia se vedea perfect ... Printr-un gest , Kaila ridică mâinile , iar soarele se stinse . Știți cum e atunci când intri brusc într-o beznă totală ? Exact așa era acum , iar singura sursă de lumină rămasă era Kaila care lumina incandescent parcă arzându-ne și Lia care începea să pâlpâie . Apoi , într-o fracțiune de secundă , Lia a făcut același lucru , iar lumina Kailei a fost înlocuită de o explozie argintie . Toți eram orbiți și speriați .
-Sunt două și totuși una... zise Rachel în timp ce lumina Liei începea să pălească . E zi ... nu va putea continua foarte mult !
Lia a scos un scâncet înăbușit prăbușindu-se în gol . Din întuneric , parcă cu ultimele puteri , Kaila a provocat o ultimă explozie aducând soarele la normal . Apoi , ajungând pe pământ , cu Lia fumegând la picioarele ei , a mai zis doar atât : "Ajutor ! " , si s-a prăbușit stingându-i-se aura .

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum