Capitolul 6 În care fetele îmi povestesc viziunea

351 27 2
                                    

-Ăăă... Scuze , ce ? au întrebat fetele în același timp (ok , asta începe să devină ciudat . Defapt , ce zic eu ? Nimic nu e normal în viața unui semizeu . )
-Sunteți bine ? le-am întrebat .
-Da... De ce nu am fi ? a întrebat la rândul ei Kaila , ca și cum nu ar fi știut ce se întâmplase cu câteva minute în urmă .
-Păi... am spus cu o oarecare ezitare în glas. Tocmai ați speriat de moarte întreaga tabără cu explozia voastră de lumina... Am stat ceva ca să îi conving pe cei din cabana lui Ares că nu sunteți extratereștri care au venit să ne mănânce creierele . (deși de la ei nu prea aveau ce lua )Era să îl orbiți complet chiar și pe Argus , care are o sută de ochi .
-Cine-i Argus ? a spus din nou Kaila .
-Este paznicul taberei .
-Care tabără ? a întrebat Lia.
-... Tabără Semizeilor , știți voi ... tabără unde vin și se antrenează toți semizeii din SUA.
-...? se uitau mirate fetele .
-Pe bune?
-Foarte . Zise serioasă Kaila.
-Nu ați primit nici un semn de la părintele vostru olimpian sau de la vreun satir care să vă îndrume până aici ?
-Ce-i ăla satir ? a întrebat Lia ca și cum nu ar fi fost lumea asta .
-Un satir e... Pff , nu mai contează , m-am dat eu bătut .
-Ăăă... Nu vreau să par grea de cap , dar până la urmă ce naiba este un "semizeu"?
-O zei ... Fetele astea pe ce planetă trăiesc ?! am zis asta mai mult pentru mine. Dacă ar fi venit tocmai din Lumea Subpământeană le-aș fi înțeles (până și Nico , king of dead , avea ceva probleme la acomodarea cu aerul curat -te obișnuiești la un moment dat cu mirosul de moarte). Semizeii sunt copiii muritorilor și a zeilor , am spus cu ceva ce aducea mai mult a Wise Girl (se vede că am căpătat câte ceva din atitidinea ei. )
-... Hahaha ! au râs fetele (știu că am o față tâmpă , dar nici chiar așa).
-Și tu te aștepți să te credem ? a zis Kaila .
-Da... Nu-ți mai amintești de misiunea ta ? am întrebat-o.
-Ce misiune ?
-Când ai venit aici prin Labirint îndrugai ceva de ... ah , las-o baltă , îți povestesc mai târziu .
-Hmm... Dar nu e posibil... Mama mea e Jessica Janer , CHIRURG, iar tata ... Ei bine , mama mi-a spus că tata ne-a părăsit când aveam doar două luni , din cauza unor mari companii de construiție de mașini care stătea între relația lor .
-La mine e chiar invers , a spus Lia într-un târziu . Tata , Tom Matheson , e inginer silvic . Mi-a spus că asta a atras-o pe mama la el... iubirea față de natură . În fine , tata mi-a că mama ne-a părăsit din cauză că se temea de ceva ... Mi-a zis ca... în timp ce mama era însărcinată tot îndruga ceva de genul "Ce vor spune ceilalți când vor afla că mi-am încălcat jurământul ?". Și după ce m-a văzut pentru prima dată s-a speriat așa de tare că a fugit . Tata a căutat-o împreună cu poliția , dar nu a mai găsit-o pe mama...
-Astea sunt doar minciuni inventate pentru a vă proteja ... Credeți-mă și eu am trecut prin ce treceți voi acum...
-Și atunci care se presupune că ar fi adevărul? a replicat Kaila .
-De asta am și venit...ca să vă spun adevărul. Din ce-am constatat până acum împreună cu prietenii mei... Kaila , tu ești fiica lui Apollo , zeul soarelui , al artei , muzicii și al vindecării. Iar tu Lia... ei bine , tu ești fiica lui Artemis , zeița lunii , a vânătorii și protectoare a animalelor. Fetele nu au mai zis nimic . Arătau de parcă Blackjack tocmai le dăduse o copită în cap. Mai aveau puțin și leșinau dacă nu invocam un val de briză a mării care să le învioreze .
-Și de ce anume au vrut părinții noștri să ne protejeze ?
-De pericolele ce amenință un semizeu abia descoperit . Uitați , a fi semizeu nu implică doar o joacă de-a săbiuțele și de-a monștrii . Trebuie să ne asumăm o grămadă de riscuri și să ne așteptăm mereu la vreun atac al inamicului. Poți deveni o legendă vie cum sunt Ahile , Tezeu , Perseus , Dedal și chiar Elena din Troia , dar toate astea cu un preț : sacrificiu , suferință , prietenii sfâșiate ... chiar moartea.
-Deci sunt adevărate ? Adică miturile , legendele , toate acele povești de noapte bună sunt realitate ? întrebă Lia .
-Da.
-Și ăsta nu e doar un vis ? Ciupește-mă Kaila !
-Nu e un ... Stai , de unde știi că pe Kaila o cheamă Kaila ? am zis luându-mi mințile . Doamne , fetele astea sunt nemaipomenite !
-Pur și simplu.
-Și eu la fel , a zis Kaila.
-Dar cum ?
-Păi , de când am avut viziunea de după explozie ... Stai puțin... ACUM ÎMI AMINTESC TOTUL ! spuse Kaila .
-Și eu , a zis Lia. Tu ai început să plutești și să strălucești , iar apoi eu am început să plutesc și să strălucesc ! adaugă Lia. (cam LUNAtică Lia asta , dacă înțelegeți ce vreau să zic )
-Mda, a fost multă lumină , apoi am leșinat , iar când ne-am trezit am avut , nu știu cum , aceeași înlănțuire de imagini ca Lia... am simițit asta , spuse Kaila atingându-și ușor colierul. Mi-am văzut întreaga viață și chiar în viitor... Se făcea că luptam cu monștri ăștia , iar Lia era lângă mine... Și ...
Kaila se opri cu o încruntătură. Erai și tu acolo ! adaugă scurt.
Deja găsesc o asemănare între ea și Wise Girl . Față de Lia care e o visatoare , Kaila pare destul de serioasă când vine vorba de subiecte noi.
-Apropo , tu cine ești ? întrebă Lia .
-Percy Jackson , spun la unison cu , Kaila .
-... Tu... Cum...Cum ai știu cum mă numesc ?
-Mhm, pur și simplu , completă cu o privire puțin ... superioară ? Ok , devine și mai ciudat .
-Sunt fiul lui Poseidon .
-Ce tare ... Dacă atingi apa devii sirenă ? se miră Lia ce se uita cu admirație spre mine spre deosebire de Kaila care își dădu ochii peste cap(nu-i spuneți lui Annabeth , dar am o groază de admiratoare).
-Nu ... Crede-mă , am încercat . (Ok , nu mă judecați , dar gândeam diferit atunci , nu că acum gândesc altcumva , dar revenind... )
-A , păcat... zise aceasta cu dezamăgire.
Deodată am observat ceva uimitor și m-am dat cu un pas înapoi. Lia avea ochi albaștri înainte , dar acum îi avea gri . Nu ca ochii lui Annabeth ce au o strălucire aparte (Wise Girl zice să o las mai moale cu lingușirile că tot nu mai capăt un pupic ) , ci mult mai mohorâți , lipsiți de viață ... exact ca a unei fantome ...

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum