Capitolul 19 În care viața vrea să îmi pună bețe în roate

151 17 0
                                    

-Ceea ce voiam se fapt să vă spunem este că...
-PERCY ARE MARI PROBLEME TOCMAI CE L-AM VĂZUT SĂRUTÂND O POZĂ CU ANNABETH A FOST FOARTE CIUDAT ȘI NE GÂNDEAM CĂ AR TREBUI SĂ STIȚI DIN MOMENT CE FIUL DUMNEAVOSTRA ARE ASTFEL DE FANTEZII ȘI OBSESII ȘI...ALTE CHESTII CARE AR TREBUI REMEDIATE CÂT MAI REPEDE CU PUTINȚĂ,  spuse Lia, mai degrabă țipând la Sally și Paul, care deja luaseră distanță, gata să execute orice manevre de autoapărare în caz că era nevoie de așa ceva.
-Sally, ai grijă. Am citit un articol zilele astea cum că nu e un lucru înțelept să stai în calea adolescenților care nu sunt foarte stabili din...orice punct de vedere.
-Lia, ia o pauză. Cred ca s-au prins. Sigur un atac de panică nu era pe lista lor de "Lucruri pe care ar trebui să le încercăm măcar o dată în viață".
-Scuze..., zise Lia roșind în obraji mai ceva ca o sfeclă.
-Nu vă faceți griji , oameni buni. E la fel de inofensivă ca o veverita prea grasă ca să mai poata sări la beregata cuiva. Ceea ce vrea să spună domnișoara gălăgioasă aici de față este că Percy are nevoie de...îndrumare și sprijin emotional...cred.
În tot acest timp, Percy se holba cu gura căscată când la fete, când la maică-sa. Cât despre Paul, toată cafeaua se terminase iar expresia de pe fața lui spunea că e timpul pentru distracție.
-Sally, dragă, nu te îngrijora. Voi purta o discuție cu Percy...ca de la barbat la barbat, daca știi ce vreau să zic.
-Și uite încă un motiv de  ingrijorare..., spuse într-un final Sally, cearcanele de desubtul ochilor făcând-o să semene cu un zombi gata să-ți devoreze creierul.
-Sunt sigur că pot să fac față, insistă Paul. Până la urma, e vorba doar de adolescenți aici. O grămadă de hormoni care s-au trezit la realitate și sunt în căutare de...
-Domnule Paul, cred că mi se face rau..., spuse Kaila după care puse iute mâna la gură.
-Da, și mie. Cred că ar fi mai bine să merg în camera mea...
-Nu așa de repede Perseus! interveni mama sa. Ai de dat niste explicații mie și lui Paul. Între timp, ce ați spune fetelor să mergeți la culcare? Sunt sigură că sunteți extenuate și bănuiesc că Perseus nu are nici o problemă în a vă lăsa în camera lui în noaptea asta.
Cât discutase cu fetele, Percy observa schimbare tonului și expresia feței pe care le abordase mama sa. Pe lângă cariera de scriitoare pe care și-o dorea foarte mult, Sally ar fi putut fi la fel de bine o actriță înnăscută.
-Da, cred că aș putea dormi în noaptea asta pe canapea, spuse Percy in cele din urmă.
-Atunci, dacă nu vă supărați, Kaila și cu mine ne retragem, zise Lia și amândouă părăsiră încaperea.
În drum spre dormitor, Kaila îi șopti chicotind Liei:
-De data asta i-am făcut-o!
În urma lor, ușa camerei se închise cu un scârțâit.
După îndelungi prelegeri despre viață și alte porcării de genul , mama a fost de acord să mă lase să mă culc imediat ce îi trimit un mesaj măcar lui Annabeth ca să o asigur că sunt bine . Bineînțeles că dupa , Paul nu era la fel de convins de starea mea  și nu înțeleg de ce tot revenea la 'tranziția biologică , psihologică și socială de la pubertate la maturitate' și discuția despre fete. Adica serios acum. M-am sustras subtil din bucătărie și am pornit încet spre camera mea cu gândul să văd dacă e totul în regulă. A , și cum puteam să uit geniala idee a mamei mele de a lasa 2 fete să doarmă în propria și unica și intima mea camera. 2 fete. În camera mea. (Dacă stau acum să mă gândesc sună interes... Nu , Annabeth , normal ca nu sună ... interesant , glumeam știi și tu)
Așa că am deschis ușa - știu , nu sunt normal la cap , asta e - și am dat de Lia care îmi cerceta biblioteca în timp ce stătea pe pat .
-Kaila und...
-Acolo . Lia arătă cu degetul spre scara de urgență . Kaila se uita plictisită în palmă , jucându-se cu o scânteie de lumină  .
-E ok ? am întrebat .
-Da , se gândește doar... Șiii , Domnule ''Privesc'' Pozele cu Pasiune , i-ai trimis mesaj iubitei tale ? completă Lia.
-Nu , probabil ar trebui să...
Se aude un ciocănit in ușă. Era mama .
-Fetelor , Percy e aici pentru ca nu îl găsesc și a venit...Oh , aici erai. Ai un musafir.
-Musafir ?
-Da , aha , musafir ! se aude o voce cunoscută mie dincolo de ușă. Annabeth.
-Annabeth ? Ce...?
-Chiar că ai creier de alge ! Cum ai putut măcar să te gândești să părăsești tabăra ? Să mă părăsești pe mine , adica nici nu mi-ai spus și totul a luat o întorsătură ciudată.
-Nu asta era ideea... Am vrut să plec pentru că așa e mai bine... Adică era , acum nu știu ce să mai cred. Știi bine că nu am vrut și nu vreau sub niciun chip să te părăsesc așa din senin.
-... Și așa ai decis tu să pleci ? Cu Lia și Kaila ?
-NU ! Categoric nu , adică ele m-au urmărit și...
-Te-au urmărit?
-Da și...
-Îți pupa poza în cabană ! adaugă inutil Lia.
-A făcut ce...
-Cine pupa ciudat prin Canada  ? se alătura Kaila.
-Percy !
-Percy a fost măcar în Canada ?
-STATI PUȚIN ! Oameni buni ... Adica fetelor... (😂😂) Eu am decis să plec din tabără pentru binele tuturor -scuze Annabeth- , Lia și Kaila m-au urmărit nu știu cât timp , au venit aici și ... Nu știu sigur care fusese de fapt scopul lor dar ...
-Până la urmă ai fost în Canad...? încercă Kaila să se lămurească.
-NU , adica nu , nu am fost . Nu are legătură . Lia vorbea de cabana din tabără și de poză... Vă rog din suflet să nu mai adăugați vreodată detalii despre asta.
-Ok , răspunse simplu Lia.
-Și până la urmă nu vrea nimeni să îmi spună ce se întâmplă aici. Percy , nu poți să ne lași. Mereu ai fost în tabără ca să ne susții , ai fost ca un fel de lider. Liderii nu își abandonează echipa! spuse Annabeth în timp ce mă luase de mână.
-Da... Nu mai vreau asta , cere prea multe responsabilități.
-Dar tu nu ești așa ! Niciodată nu ai renunțat la prieteni .
-Pai...
În căutarea unui argument destul de bun cât să învingă motivele unei fiice de-a Atenei am fost DIN NOU întrerupt , de data asta de ... un mesaj Iris ?
     'Hey , trebuie neapărat sa te întorci in tabără , strigă Leo , fiul lui Hefaistos'
Lia tresări și deveni din ce în ce mai interesată.
    'Nu știu cât mai rezistăm , am fost atacați de niște creaturi al naibii de ciudate și pasive la farmecul meu de bad boy supreme. A , bună Annabeth'
-Salut și ție , venim imediat.
Pe fundal se auzeau numai țipete de luptă,  semizei în agonie și multe alte zgomote indescifrabile de parca totul se întâmpla într-o zonă cu un semnal nu prea bun.
    'Ar fi bine să o faceți mai repede pentru că... '
-Serios ? V-ați pus în gând să îmi faceți o glumă sau ceva ca să mă întorc in tabără sau...?
-Pe bune , nu avem timp de pierdut , Creier de Alge . 
-Yey , plecăm să batem niște monștri . Vin imediat , Leo , adăugă Lia mai încet.
-Perfect , mai și plouă... Să înceapă aventura , dragilor . Strigă Kaila sărind peste scara de incendiu lăsându-ne terifiați.

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum