Capitolul 17 În care 2 fete râd de mine

161 19 4
                                    

Mergeam pe marginea străzii când am realizat că ar fi mai bine să iau un taxi. Am fluierat de 2 ori , iar în fața mea au apărut mai întâi două faruri , și mai încolo întreaga mașină. La volan (sau mai bine-zis în ÎNTREAGA parte din față a mașinii) stăteau cele 3 Graie (după mine,  ar fi trebuit să se numească cele 3 Nebune) , Enyo , Denio și Pemphredo , sau după denumirile lor 'populare' Groaza , Călăuza și Răzbunătoarea. Groaza era la volan și imediat ce m-a văzut , a coborât geamul , și-a scos capul afară și a zis:
-Bună , scumpete! Ce mai faci ?
-Ăămm... bine. Spre Uper East-Side , am zis în timp ce mă suiam pe bancheta din spate.
-Sper că de data asta ai adus și ceva bani... a zis Răzbunătoarea cu un aer cam misterios (câteodată mă întreb la ce se gândesc cu adevărat femeile astea).
Am băgat instinctiv mâna în buzunar , la fel cum făceam ca să o iau pe Anaklusmos și am dat de 2 drahme. I le-am întins Răzbunătoarei care a tras aer în piept și le-a mirosit. În timp ce creierul îmi dădea un implus ca să ies din mașină , femeia mi-a grăit :
-Măsuri de siguranță. Ultima dată un semizeu a încercat să meargă cu mașina noastră fără centură a fost găsit dispărut... de vreo 2 zile ?
-Nici nu ne-am dat seama ce se întâmplase cu el , adăugase isteric Călăuza.
Mi-am întors privirea către geamul de lângă mine. Mama îmi spusese odată că asta ajută să te relaxezi. Dar nu prea aveam ce să văd pentru că mergeam aproape cu viteza luminii , ceea ce m-a readus cu gândul la Kaila...  Și ea avea puterea asta...    Apoi am mai văzut ceva în oglinda retrovizoare- 2 sfere argintii ce păreau a fi niște ochi. Și se mișcau la fel de repede ca mașina ceea ce pare destul de șocant... Dar da... Șocant. Aceștia îmi aminteau de Artemis , ceea ce ducea la Li...
-Fundu' jos , scumpete! a zis Călăuza cu vocea ei pițigăiată. Am ajuns. Dar dacă vrei , ai mai putea da câteva ture cu puiuțul ăsta , a zis bătând cu palma de bordul mașinii.
-Nu mersi... Adică , mulțumesc pentru ... ă ... că m-ați adus până aici , apreciez ! am zis oarecum forțat de bunele maniere. (Annabeth zice că n-am așa ceva)Ne mai vedem!... Presupun.
-Ok , scumpete ! Când ai nevoie de noi știi cum să ne găsești , da ? a zis Răzbunătoarea.
-Da , sigur.
-Pa, pa! au spus toate în cor , după care au dispărut într-o explozie de lumină.
Mă aflam pe trotuarul din fața blocului în care stătea mama și Paul. Oare ce-ar zice când mă vor vedea acasă la ei în toiul nopții ? Trebuie să mă gândesc la o introducere bună , ceva de genul 'Bună , mami! Ți-am mai spus cât de mult te iubesc ?'. Dar oricât de mult aș fi chestionat , până la urmă tot va trebui să le spun adevărul.
Am urcat scările de metal făcute să fie folosite în caz de incendiu și am intrat pe geam în camera mea. Era exact așa cum o lăsasem la începutul verii : un pat dezordonat și haine împrăștiate peste tot.
Mi-am dat jos rucsacul și am ieșit pe hol.Înainte de ai anunța pe ai mei că le-am făcut o vizită surpriză m-am dus până la baie (nici nu vă închipuiți de când mă țineam... :)) =D ).
Când am ieșit de la baie , am remarcat că la bucătărie se vedea becul aprins . Avea loc o discuție ? Mă apropiam din ce în ce mai tare , astfel putând să disting vocea mamei dintre toate celelalte. Când mi-am dat seama că e trează am intrat cu entuziasm și ceva speranță că mama nu mă va lua la întrebări cum face de obicei.
-Hei , bună tutur...
Atât am apucat sa zic. Am dat de privirea furioasă a mamei mele , de Paul care stătea pe un scaun copleșit de situație , confuz și mort de somn și (nu chiar spre marea mea surprindere) de Lia și Kaila care pufneau de râs.
-Salut , Percy ! a zis Kaila printre hohote și mi-a făcut cu ochiul.
-Ce mai faci , cum o mai duci ?! a intervenit Lia cu aceeași stare pe care o avea Kaila.
-Perseus Jackson ! Ai dat de mare necaz , BĂIETE ! a zis mama cu o privire malefică (care mi-a făcut pielea de găină mai tare și decât Cerber câinele infernal).
  Iar când mama îmi spune numele întreg  și mai adaugă la sfârșit 'băiete' e clar că am încurcat-o !

Percy Jackson și Jurământul ÎncălcatUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum