13. - KICSI SZÍV

6.2K 350 90
                                    

Vigyorogva ugrottam fel az ágyból, majd a táskámat hátamra kapva léptem ki a szobából. Bár pizsamában voltam, nem zavartattam magam, lazán szökdeltem le a lépcsőn, majd a tornacipőmbe lépve halkan kimentem a házból. Shawn vigyora még a sötétben is jól látszott, hisz a közvilágítás és a Hold fénye együtt vetődtek a fiú tökéletes, hófehér fogaira. A ház előtt állt meg és amint meglátott, kiszállt az autóból, majd elém sietett.

- Jó estét, hölgyem! - mondta nevetve, közben elvette a táskámat

- Jaj, téged mi lelt? - kérdeztem én is nevetve, Ő azonban csak mosolyogva vállat rántott és betette a táskát a csomagtartóba - Azért kicsit tartok attól, hogy lebukunk.

Kicsit nagyon...

- Ugyan, hat óra fele viszlek haza. Csak aludni jössz. - mondta nevetve, mire felvont szemöldökkel néztem rá - Mi van, azt hitted, délig aludhatsz?

- Öm... Ja. - mondtam döbbenten, Ő azonban csak nevetve megrázta a fejét és beült az autóba. Követtem, így már mindketten útra kész voltunk. A motor beindult, az autó pedig gurulni kezdett - Jaj, Shawn... Kikapok, ha lebukok.

- Nem fogsz, mert akármennyire is ellenkezel majd, megfoglak és beteszlek az autóba, hazaviszlek, neked meg csak fel kell majd menned.

- Jaj... - nevettem fel - És van terved estére? - kérdeztem, mire a sötétséget egy pillanatra felváltotta egy hatalmas villám fénye, én pedig abban a pillanatban összerezzentem és befogott fülekkel szorítottam össze a szemeimet - Egy. Kettő. Három. Négy. - kezdtem hangosan számolni, Shawn pedig meglehetősen furcsán nézett rám - Öt. Hat. - az ég hatalmas hanggal megdörrent, én pedig összeszorított fogakkal vártam a hangos és ijesztő dolog végét, ami hamarosan el is jött

- Na jó, te mit művelsz? - kérdezte döbbenten, majd bekanyarodott az utcába, ahol lakott - Ez valami szektás dolog? Babona? Ijesztő volt, annyi szent.

- Nem tudom miért csináltam, igazából megszokás. Anya régen így tanította, ha villámlik és nem vagyok házban, mindig ezt csinálom. Ez egyrészt kicsit eltereli a gondolataimat, másrészt ahány másodpercig jutok, állítólag annyi kilométerrel messzebb csap be a villám.

- Aha... Visszatérve a kérdésedre: konkrétan nincs, úgyis kevés időnk van. Gondolom nem fogunk sokat aludni, de már megágyaztam neked a nagyobb vendégszobában. Az közelebb van az én szobámhoz, ha bármi gond van, gyere át nyugodtan. Gondolom már megfürödtél, vacsiztál meg minden, szóval nekem már csak annyi dolgom van, hogy szórakoztassalak. - mondta mosolyogva, majd megállt a háza előtt és leállította a motort - Te mit szeretnél csinálni?

- Nem tudom, szeretnék veled beszélgetni úgy minden jelentéktelen hülyeségről, aztán hajnalban elaludni és pár óra után felkelni arra, hogy a karjaidban fekszem mert viszel az autóba. - mondtam kuncogva, miközben kiszálltunk az autóból

- Megoldható. - bólintott mosolyogva

Már legalább két órája ott voltam nála, mikor kitalálta, hogy habár már késő volt, nekünk muszáj csinálnunk valamit a fekvésen és a beszélgetésen kívül. Így hát miközben Ő gondolkozott, én a telefonomat bújva csináltam azt, amit pár napja hanyagoltam: visszaírtam a barátaimnak.

Kistöltöttpulykám: Hallod, mesélj már! Taliztál Shawnnal? Majd egyszer hadd beszéljek már vele

Bár nem híreszteltem, hogy ismerek egy világhírű sztárt, egyáltalán nem volt nehéz a családom - vagyis apa - meg a nevem miatt kikövetkeztetni a dolgot, így Shawn és a legjobb barátom kérésének is eleget tudtam volna tenni azzal, ha felhívtam volna Mollyt.

AKA • 16+Where stories live. Discover now