Nic mě nezastaví

35 4 0
                                    

Ihned po škole jsem šla běhat. Sice mě ještě bolely nohy z pondělka, ale zastavila se snad někdy Tris Pier nebo Spencer Haistings? Ne nikdy. Vždy šly za svým stejně tak musím i já. Naštěstí jsem si dávala pozor na dech, takže jsem možná něběžela tak rychle, ale alespoň jsem běžela celou dobu. Po rychlé sprše a svačince jsem zase sedla ke stolu a chopila se něco dělat. 

Nějak jsem nevěděla kde začít, protože dějepis sice píšu zítra, ale na Astronomickou olympiádu jsem měla jen dva týdny a další týden, to bude vážně zabijácké. Navíc v pátek je matika. 

Zase jsem si rozdělila dnešní kartičky a projížděla je, jenže najednou mě zavolala mamka, že je večeře a já teprv začínala mít pocit, že to tak nějak ovládám, ale chtěla jsem být líp připravená. Při večeři mi mamka oznámila, že o víkendu jedeme navštívit babičku. Protestovala jsem, že se musím učit, mamka ale nekompromisně prohlásila, že se můžu učit tam. No to tak, pomyslela jsem si. Vždyť tam bude asi milion příbuzných a na všechny se budu muset usmívat a říkat jim jak se mám a co furt dělám a pokud odejdu tak mě budou brát jako, že jsem moderní dítě, kterého zajímá jenom počítač a chat s kamarády. Což rozhodně není pravda, mě zajímá poznání. Chci pochopit jak funguje svět. A pokud se to mé rodince nelíbí tak má smůlu, hodlám to sabotovat. Třeba mě pak nechají příště doma "abych nedělala ostudu". 

Po večeři jsem byla přeplněná a naštvaná, že budu mít zabitý víkend a tak jsem nebyla schopná cokoli dělat. Pustila jsem si jeden díl Doctora  Who a po něm se mi už vůbec nic nechtělo dělat. Ale musela jsem. Naposledy jsem projela všechna data a zjistila co se vlastně píše z matiky. Pak jsem si udělala pán. Plán na to co se kdy chci učit a dělat úkoly. 

No zatím to vypadá, že ihned po škole musím spočíst alespoň něco, protože v autě nic neudělám, protože se mi dělá špatně od žaludku. Tak jsem si alespoň našla nějaké přednášky na které se podívám v autě, se sluchátky na uších. Při projíždění datumů a rozdělování na ty co umím a ty co ne, jsem stahovala přednášky. Pak jsem zjistila, že jich ještě neumím dvacet. Což je docela dost.

Byla jsem ale vyčerpaná. Tak jsem si nastavila budík o hodinu dřív a ulehla.

Ráno jsem vstala a byla jsem naprosto vyčerpaná. Už ani nepočítám hodiny které strávím spánkem. Dala jsem si sprchu na probuzení, a uvařila kafe při čištění zubů. Pak jsem si sedla ke kartičkám a projížděla je -  ty co jsem neuměla. A nakonec to docela šlo. Pak jsem se šla namalovat a nasnídat a vyrazila jsem do školy, pročítajíc si kartičky.

Ti co se na ten test nevyakšlali, tak se učili i první dvě hodiny před testem. Myslím si že je to chyba, protže pak jim uteče ta látka ze dvou předmětů a nadělá to víc škody. Radši budu mít horší známku ale povědomí ve všem, ale je to na nich, že? 

Test nakonec nebyl tak špatný, nakonec se strefila snad do všeho co jsem uměla, ale tedamusím uznat, že to byla dřina. No po desetiminutovce, samozřejmně pokračovala s výkladem a přidala asi dalších třicet důležitých dat, no tak ale alespoň mám základ no.

Do oběda ta škola nějak utekla a pak jsem si dala další kafe z automatu, projela rychle co budeme dělat na laborkách. Byla to zábava, sice jsem tomu moc nerozumněla, protože -snad můžu říct zatím - jde chemie mimo mě, ale dělali jsme barevné oxidačně redukční reakce. Nejprve to zoxidivalo a jako produkt vylezlo něco do další reakce a to pak to začalo nanovo a při každé reakci to změnilo barvu. A tak se to měnilo z průhledna na modrou. Jenom protokol z toho bude trošku peklo, ale psala jsem si vše co nám řekl, a tak snad no.

Po laborkách jsem byla lehce unavená, ale naštěstí nebyly nijak mentálně náročné. V  pátek mám ráno dvouhodinovku výtvarky, což je fajn, prootže alespoň nemusím být vyspalá. Tak jsem se začala učit na matiku. Najednou mě mamka vyrušila a já šla na večeři. Po večeři jsem se podívala na prootkol a začala ho dělat, ale prootže je to více méně otrocká práce, tak jsem si k otmu pustila hudbu. Po dodělání protokolu, jsem to uložila a šla vytisknout a ještě si poznamenala, že si to někdy musím ještě pročíst. Na youtube na mě vyskočil youtuber, jehož kanál se jmenuje Collage info geek. A mluvil tam o produktivitě. Líbil se mi. Tak jsem ho začala odebírat, i když to normálně nedělám. Měla jsem spoustu energie, a tak jsem se ještě koukla na matiku a pak si šla číst, stejně mi přišlo divné jít spát pře půlnocí, tak jsem se nějak začetla do dvou do rána.

Pro svůj sen udělám všeNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ