🔯28🔯

1.1K 100 8
                                    

Písmenko po písmenku. Čo ti vznikne?
Slabika so slabikou. Čo ti vznikne?
Slovo po slove. Čo z nich vznikne?
Veta po vete. Čo z nich vznikne?
Hrubé dosky a niekoľko kusov zlisovaného dreva. Vieš, čo je to za vec?

Uhádneš, kde ma dnes nájdeš?

P.S. Prídi sám cez tretiu hodinu.

Prečítal som si ďalšiu nápovedu, z ktorej som bol totálne zmetený. Vôbec som nevedel, čo by to mohlo byť za vec a už vôbec som nevedel, aké by to mohlo byť miesto. Mozog bol znova niekde na dovolenke a ja som sa mohol snažiť akokoľvek, nič ma nenapadlo.

,,Ďalší list od neznámeho?" Zastavil sa pri mne Niall spolu s Liamom. Povzdychol som si a prikývol som. Naozaj ho chcem spoznať, no ak mi bude dávať takéto hádanky, asi ma trafí šľak.

Niall mi vytrhol list z ruky a prečítal si to. Keď som videl ako na to pozerá, vedel som, že on to vedieť asi nebude. ,,Lii, helpni mi," nahodil som psie modré očká a umučený výraz, ktorý vždy zaberie na každého. Teda, až na môjho bitkárskeho otca, ktorého nič neodradí od toho, aby ma zmlátil.

Liam si vzal papier do ruky. Pozrel na to sotva dve sekundy a s nadvihnutým obočím na mňa pozrel. ,,V prvých štyroch oznamovacích vetách máš otázku a ešte aj odpoveď. Písmenko po písmenku, slabika po slabike, slovo po slove. Čo spolu tvoria?"

,,No veď z písmena a písmena vznikne slabika, zo slabiky a slabiky vznikne slovo, zo slova a slova vznikne veta."

,,No vidíš. A keď je tých viet viac?" Potiahol obočie ešte viac, až som si myslel, že sa stretne so stropom. Poškriabal som sa vzadu na krku a pery stisol do tenkej linky. Na toto som odpoveď už nemal. Kto si to má pamätať, keď sme to preberali ešte na základke?

,,Hrubé dosky a niekoľko kusov zlisovaného dreva. Čo sa predsa vyrába z dreva Lou?"

,,Papier."

,,Takže to bude?" Ozval sa Niall, ktorému tiež už asi došlo, čo to bude. To len ja mám v hlave piliny?

Hrubé dosky a niekoľko kusov papiera.

,,Kniha."

Bože, ja som naozaj bez mozgu. Malo mi dojsť, že to bude kniha aj bez Liama. Ale predsa, čo by som bez neho a Nialla robil?

,,Takže naše ďalšie stretnutie bude v knižnici."
______________________________________

All the love 🔯

Wednesday*

Mr. Mystery || L.S ✔Where stories live. Discover now