SIR | Bölüm 1

40.9K 1.5K 998
                                    


Canımcımcımlar;

Öncelikle hikayeye Misfits'ten ilham alarak başladığımı bilin istiyorum. Daha sonrasında başka dizi veya kitap adları vererek 'Bu diziye benziyor, şu kitabın aynısı' tarzı konuşmalar yapmanızı istemiyorum yorumlarda. Özel güçlerin klişesi hepimizin bildiği bir şey. Bu nedenle burada bakılması gereken özel güçlerin benzerlikleri değil, anlatım tarzı ve olay akışıdır.

*güncelleme : Yorumlara sürekli Aşk101 yazan, daha kurgumu okumadan yargılayan tüm insanlara duyurulur ! Bu kurgu 12 Nisan 2017 tarihinde yayımlanmaya başlanmıştır. Bir zahmet ikinci bölüme geçtikten sonra kurgunun daha bu yıl yayına girmiş bir dizi olan Aşk101'le kıyaslanmayacak kadar alakasız olduğunu görebilecek kadar emeğe saygınız olsun, yeter! *

O halde başlıyoruz, hazır mıyız?

Hikayeye başlayış tarihlerinizi buraya bırakır mısınız?💕💭

İnstagram : @gulsahhcann

~•~

Farklı şehirlerde okuyan altı gencin, farklı sebeplerden ötürü okuldan atılmalarıyla dikkat çeken Şans Projesi, onların üniversiteye gidebilmeleri için bulunmaz bir fırsattı.

Lise son sınıftayken okuldan atılan ve yirmi yaşını geçmemiş tüm öğrenciler, atıldıkları okul idaresi tarafından bir sınava tabi tutulacak ve içlerinden altısı son seneyi okuma imkanını yeniden kazanacaktı.

Projenin ilk ayında sınavdan başarıyla geçen beş öğrenci, projenin sahibi ve yöneticisi olan Yeşim Hanım'ın okuluna kayıtlarını yaptırdılar. Tek dertleriyse son senelerini hiçbir sorun olmadan bir an evvel bitirip, kalan hayatlarına devam etmekti.

Ancak bir gün yeni başladıkları okulun elektrik odasında kilitli kaldılar. Okul çıkış saati olduğundan kimse seslerini duymadı. Birbirlerini yeni yeni tanımaya başlayan gençler, içlerinden birinin kapalı alanda kalma korkusu yüzünden bir an evvel oradan çıkmak zorundaydılar. Odadan çıkmak için çeşitli yöntemlere başvuran genç çocuklar, odadaki elektrik trafosunun ucundaki sert ve sivri cismi kırdılar önce. Akılları sıra kapıyı açmak için kırdıkları bu nesneyi kullanacaklardı.

Yaptıkları bu hataysa, az kalsın ölmelerine neden olacaktı.

Elektrik trafosu büyük bir gürültü eşliğinde patlarken, içeriden sağ çıkmaları beklenemez bir olaydı. Ancak bir mucize gerçekleşti. Odadaki beş gence de hiçbir şey olmadı.

En azından onlar öyle sanıyorlardı.

Patlamanın ardından hastanede geçirdikleri birkaç gün her şey normal görünüyordu ancak yavaş yavaş kendilerindeki değişimin farkına varmaya başladılar.

Onlar için hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı artık.

Bu beş öğrenci hastanede yatarken, proje kapsamında aralarına dahil olacak son öğrenci olan Ela Pekinci için arkadaşlarının içinde bulunduğu bu gizemli dünya büyük bir merak konusu olacaktı.

Ta ki Yiğit'e aşık olana ve içlerine tamamen girene kadar...

-SIR- Bölüm 1

''Gelmemi istemediğine emin misin güzelim? Kaydını yaptırırken yanında olmak istiyorum.''

Teyzemin yanaklarını sıktım hemen.

''İkimiz de yanımda olmak için gelmek istemediğini biliyoruz teyze. Aklın sıra nasıl bir okul, onu kontrol edeceksin.''

Çantamı sırtıma alırken teyzem sıkıntılı bir nefes verdi.

SIR (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now