Jen čas oddálí smrt

76 8 0
                                    

Wernera

To snad není pravda. Přece nemůže být Muharka. A jestli ano, jsme definitivně v háji.

Bylo mi divné, že se Artemis rozhodla odejít tak náhle. Protože jestliže to tušila, omátím jí hlavu o zem.

Nevím, kde se tady vzal někdo z rodu Muharů. Mají být už dávno vymřelí. Ale pokud ještě stále žijí, znamená to zkázu celého světa. Pokud se jim podaří rozmnožit se, zemřeme.

Ale já nedovolím, aby s námi tihle bastardi něco udělaly. Jsou krutí, zlí, podlí, a nechutně odporní bojovníci. Nezastaví je nic. Nezáleží jim na rodině, přátelích, ani na nikom jiném. Chtějí krev, milují zabíjení, a kdokoliv se jim podívá do očí, zemře dřív, než vůbec stačí vykřiknout. Jen jeden z ich dokáže vyřídit celou armádu.

A my ani armáda nejsme. Je nás jen pár. A Siera měla být náš spojenec.

Artemis?promluvím v myšlenkách na jednorožce-pegase.

Ano?

Co to má znamenat?

Pozdychne si.

Jak to mám vědět, Wernero? Copak jsem to já, kdo za to může?

Neříkám, že je to tá chyba. Ale jsme v nebezpečí, Artemis. Jestli se teď nestane zázrak, umřeme. Všichni. Ty já, Monty, Pegasus, Harold, Sněženka. Všichni.

Já to vím, Wernero. Nejsem tak hloupá, jak si o mně nejspíš myslíš. Vím, kdo jsou Muharové. A taky vím, co se nám njspiš stane. Ale nesmíme to vzdát, Wernero. A mimochodem, jestli sis nevšimla, Pegasus je pryč.

Cože? Jak pryč? Proč? Copak mu hráblo?

Ne, je naprosto v pořádku. Pegasus totiž používá mozek, a proklouzl zpátky na Helgu. Právě teď zřejmě sestavuje armádu, která tu potvoru vyřídí jednou pro vždy.

Já toho jednorožce miluju.

Nechápu, jak se mu to povedlo, ale je to něco neskutečného. Jestli se vrátil k fénixům, možná nám právě zachránil život. Třeba ještě není vše ztraceno. Možná máme naději na přežití. A tou nadějí je právě on.

Teď už jen doufat, že to Pegasus stihne všas.

Protože čas je asi to jediné, co může oddálit naši smrt.

Pokud se ovšem nestane zázrak.

Pegasus
Slyším Werneru, která se za mě mohlí ke všm bohům. Artemis připravuje všechny okolo sebe na blížící se válku. Monty se zuby nehty drží před vybouchnutím. Sněženka stojí vedle Ledňáčka a společně probírají bojovou taktiku. Musím říct, že jejich plán není vůbec špatný.

Pousměji se. Oni asi nevědí, že už je vlastně všechno zařízené. Stačí jen nahnat Sieru do pasti.

,,Pegasusi, jsi si jistý, že ti to vyjde? Muharové jsou chladnokrevné bestie," projeví své obavy Harold.

Usměji se.,,Harolde, bude to snadné. Prostě ji tam nežaneme, potom se na ní vrhneme, a zabijeme si. Zemře jen ona, a všichni budou spokojeni."

,,Když myslíš. Já totiž pochybuji, že by se zrovna Siera nechala vlákat do pasti. Je chytrá, víš?"

,,Může být chytrá, jak chce. Na mě stejně nemá."

,,Jen aby tě tvá pýcha nepřipravila o život."

A s těmito slovy mě Harold nechá stát pod Helgou samotného.

Nedává mi to smysl. Copak není můj plán tak dobrý, abychom s ním Sieru přemohli? Proč Harold prostě nedokáže pochopit, že to máme předem vyhrané? A navíc, co to žvaní? Já a pyšný?

Ale až vyhrajeme, třeba konečně pochopí, že už nejsem dítě. Protože to výhru zacháním život celému světu.

,,On má pravdu, co?"

Hahá! Já jsem napsala další kapitolu!
Vím, že je asi nudná, a o ničem, ale vlastně ani vůbec nevím, co by se mělo stát. Ještě nemám rozmyšlené, koho nechám zemřít, a kdo naopak přežije Co když vyhraje Siera? To by zřejmě znamenalo konec příběhu... A vůbec, neměla bych už končit? Nebo chcete dál číst příběh o Pegasusovi? :)

P.S. Příští týden máme jarní prázdniny, takže jedeme pryč, a asi nevyjde žádná část...pokusím se něco napsat, ale nic neslibuji, protože bez internetu se dají vydávat kapitoly jen hodně těžko... Ale určitě budu nad příběhe přemýšlet, a hned jak se vrátím, napíšu další část. :)

A mimochodem, kdo asi na Pegasuse promluvil?

Sabinka2003

Poslední jednorožecWhere stories live. Discover now