Hádky vedou k problémům

89 10 2
                                    

Pegasus
,,Ale Foxi, jak jinak bychom to měli udělat? Moc dobře víš, že si můžu vybrat jen jedno stádo," přemlouvám právě Foxe, kterého jsem vyrušil při odpočinku na pastvě.

,,Pegasusi, tohle fungovat nebude. Prostě se rozhodni, a hotovo. Jestli se chceš vrátit, pochopím to. Pokud se chceš přidat ke mně, budu rád," odsekne Fox a dál už se mnou nemluví.

Můj plán je dobrý. Nikdo by nemusel zemřít. Werneře se líbil, Fox ho neschvaluje, a ostatní o tom ještě nevědí.

Jsou dvě stáda. Dvě místa, která jsou jejich domovem. Mezi nimi se vyjímá neskutečně velká vzdálenost. Tak proč tyhle dva domovy nespojit v jeden? Chci vytvořit portál, s jehož pomocí by mohli jednorožci přecházet z lesa, ve kterém jsem žil, než se to všechno zvrtlo, do hor, kde pobývá Foxovo stádo. Tím pádem by se vlastně obě stáda spojila, ale zároveň by nikdo nepřišel o svůj domov.

Spojení obou skupin mi přijde jako nejlepší možné řešení. Nikdo nezemře. Problém vyřešen.

Nasupeně se na Foxe podívám. Štve mě. Chce, abych si vybral, přestože moc dobře ví, že to nedokážu.

Odcházím z louky, na které jsem se s Foxem až do teď hádal. Nevím, co mám dělat a ani se mi moc nechce to řešit. Fox mi neskutečne zkazil náladu. Proč musí dělat věci těžší, než jsou?

Při cestě potkám Artemis. Jedním pohledem zhodnotí můj výraz a zamračí se.

,,Co se děje?"

,,Nic," odbydu ji.

,,Jasně. Tak ještě jednou: Co se děje?"

,,Mám plán, jak zachovat obě stáda, aniž by při mém výběru muselo jedno z nich zemřít. Jenže Foxovi se to nelíbí a odmítá na to přistoupit."

Artemis se nechápavě zatváří. Povzdychnu si a přeříkám jí svůj návrh.

,,To je dobrý nápad. Ty nebudeš muset nikoho opustit a ještě se otevře možnost bezproblémového přemišťování mezi lesem a horami. Nebudeme muset podnikat smrtelné cesty přes pláně," kývne Artemis hlavou a usměje se.

,,Fox si to nemyslí."

,,Fox nikdy nechce přijmout návrh ostatních. Myslí si, že to, co nevymyslí on je blbost. A já už toho mám tak akorát dost. Ta jeho panovačnoct mi už docela leze krkem. Je na čase, aby si uvědomil, že není něco víc než my ostatní," zamračí se Artemis a s odhodlaným výrazem zamíří cestou, po které jsem přišel.

Nezbývá mi nic jiného než ji následovat. Fox mě zabije.

Artemis nakvašeně vběhne na louku. Jsou tady všichni jednorožci. Sněženka se po Artemis poplašeně podívá. Docela spolu vycházejí a Sněženka Artemis ještě naštvanou neviděla.

,,Jestli si myslíš, že se budeme všichni řídit podle tebe, tak se sakra pleteš! Už tě mám dost. Myslíš si, že tvoje nápady jsou nejlepší a odmítáš vyslechnout ostatní. Pegasus nás chce zachránit všechny, ale ty zase nesouhlasíš a snažíš se hrát si na hrdinu. Předstíráš, že ti smrt nevadí. Mě je celkem jedno, jestli chceš zemřít, nebo ne, ale vadí mi, že vůbec nemyslíš na nás. Copak ti je jedno, že s tebou zemřeme i my ostatní? Záleží ti na nás vůbec?!" rozkřikne se Artemis na Foxe, který na ni zůstane zaraženě hledět.

,,Artemis, co to do tebe vjelo?" vykoktá Siréna.

,,Do mě? Do mě nevělo nic! Prostě mi vadí, že nás jen tak nechá umřít, jenom kvůli tomu, že se bojí přijít o své postavení vůdce," křičí Artemis dál.

Zavřu oči. Vyvolal jsem hádku. A to je přesně to, co jsem nechtěl. Hádky vedou k problémům.

A nejsem nakonec ten problém já? Všechno je tu kvůli mě. Můj plán se zamítá a Artemis s Foxem se na sebe za chvíli možná vrhnou.

Možná bude nejlepší, když já budu ten, co zemře.

Poslední jednorožecOnde as histórias ganham vida. Descobre agora