Génius

69 9 0
                                    

Terdos

,,Roztrhám ji na kusy. Rozervu její tělo a spálím jí, a to všechno udělám před očima toho smrdutýho skřeta. Zabiju je. Zabiju je všechny," řve vůdce dračí země přes celý sál a pochoduje sem a tam. Z nosu mu opakovaně létají žhavé jiskry.

Nechtěl jsem to udělat. Opravdu ne. Ale Wernera mi nedala na výběr. Musel jsem Eldestovi říct, že odešla. Prostě musel. Miluju ji, ale to, co udělala, by nezvládli ani vlkodlaci.

Zradila mě. Měli jsme se brát, ale ona odešla a nechala mě samotného. To se u nás nědělá a každý takový přestupek je trestán. Někdy vyloučením, někdy useknutím ocasu nebo křídla, někdy smrtí.

Ale nejsem tady proto, abych ji nakonec viděl mrtvou. To ne. Chci si ji vzít. Jen potřebuji, aby mi ji Eldest pomohl dostat zpátky. Bude jí hrozit smrtí, ale já se za ni přimluvím a ona mi padne do náruče a vezme si mě, jak to bylo v plánu. Vím, jsem podlý, ale mijuji ji. A chci, aby si mě vzala. Mě a nikoho jiného. Vím, ja moc touží po mláďatech a jsem ochoten ji toho přání splnit, i když mi ublížila. Prostě ji chci zpátky. Budu lhát, budu vraždit. Vím, že ji ublížím, ale nedá se nic dělat. Ona je moje.

,,Doufám, že máš plán, Terdosi. A jestli ho nemáš, honem rychle si něco vymysli, nebo zaiju nejen ji, ale i tebe," pohrozí mi Eldest a scvakne zuby. Musím říct, že mi z něj běhá mráz po zádech.

,,Samozřejmě, že mám plán. Najdu Werneru a přivedu ji přímo sem, k tobě. Ty jí tady odsoudíš ke smrti, ale já se za ni budu dlouho přimlouvat, až naonec svolíš a necháš ji být. Ona konečně pochopí, jak mmoc ji miluji a odejde se mnou zpátky do moře, kde se vezmeme. A ty už ji nikdy neuvidíš."

,,A co bude s tím jednorožcem?"

,,Jsem ochotný se o něj postarat, pokud přistoupíš na můj plán a Werneru necháš žít."

Eldestovi před tvář přeběhne zlomyslný úšklebek.,,Platí. Ale ať ti to moc dlouho netrvá, Terdosi. Víš, jak nesnáším čekání."

,,Jistě," přikývnu.,,Nezklamu tě, to ti slibuji."

Eldest se usměje.,,Vím, že je na tebe spolehnutí, Terdosi. Už jsi mě dokázal zbavit jejího bratra, takže věřím, že dokážeš zprovodit ze světa i jednoho titěrného jednorožce."

Teď se usměji já. Ano, na křik Werneřina bratra nikdy nezapomenu.

,,Hodně štěstí, Terdosi."

Vím, že je to pobídka k odchodu. Hluboce se dračímu vůdci ukloním a vyjdu z jeho dveří.

Teď už jen najít mou nevěstu a toho zpropadeného kopytníka.

Hirador

Všechno jsem slyšel.

On je chce opravdu zabít. Chce Werneře ublížit natolik, že se k němu vrátí a vezme si ho.

Ale to já nesmím dovolit.

Protože Wernera už nikdy nesmí trpět.

Wernera

,,Tak si to shrneme. Tajga odešel, protože se prý bláží nebezpečí, před kterým nás chce ochránit, a to tak, že odejde a nechá se zabít. Je to tak?"

Hvězda stojící po mém boku slabě přikývne. Je unavená, stejně jako její bratr stojící vedle ní.

,,Ano, tak to bylo. Ale kam šel, to ti nepovím." Její hlas je tichý a plný zármutku. Má strach o Pegasuse, který už nekolik dní nejedl a skoro vůbec nemluví. Jeho roh pomalu, ale jistě zhasíná. Pokud Tajgu nenajdeme, zemře Pegasus zármutkem. A hned potom se zabiju i já.

,,Musíme něco vymyslet," prohlásí vůdce jednorožčího stáda, Monty. Dokonce i on se stal členem našeho pátracího týmu. No dobře, moc nás není. Jsem tu já, Hvězda, Monty a víceméně i Pegasus, ale poslední dobou hledáme spíš mi jeho, než on Tajgu.

,,Ale co? Nevíme, kde je. Odešel neznámo kam a pokud přešel planiny, nikdy ho-" Hvězda nestačí doříct větu, protože ji přeruším vítězným zařváním.

,,Ano! To je ono! Hvězdo, ty jsi génius!" Nemůžu přestat křičet. Jsem tak šťastná, že mám co dělat, abych udržela svůj vnitřní oheň na uzdě. Monty by mě nepochválil, kdybych mu spálila tu největší louku.

Hvězda je zmatená a Monty jakbysmet.

,,Na co jsem přišla?" zeptá se opatrně.

,,Tajga odešel na planiny," řeknu pyšně. Sice jsem na to nepřišla úplně sama, ale došlo mi to jako první.

,,Jak si můžeš být tak jistá? Vždyť o něm nic nevíš!" Monty už zřejmě ztrácí trpělivost.

,,Tak mi řekni, Monty, kam by asi šel? Široko daleko nic jiného není a kouzlo teleportace byste tady všichni cítili. Musel jit přes planiny, Monty. A já přesně vím, zy kým šel. Protože je jen jediná bytost, která na planinách dokáže bez problémů žít. A pokud je Tajga tak moudrý a znalý, jak říkáte, musel jít právě za ním. Protože nikdo jiný by mu v odchodu nepomohl."

,,A kdo je to?" chce vědět Hvězda.

Hlas se mi klepe vzrušením, když to říkám.

,,Jmenuje se Hektor."


2K přečtení?! To jako vážně? Strašně moc vám děkuju!

Poslední jednorožecHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin